kylkilihakset...?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
27.3.2005
Viestejä
2 343
Juu elikkä pitäisi saada jotenkin noita kylkilihaksia kuntoon. Tai sellaisia lihaksia joita käytetään kun esimerkiksi painitaan.

Vai mitä lihaksia siinä joutuu käyttämään...? :kuola: :rolleyes:
 
Jaa että kylkilihaksia. Kyllä niitäkin käytetään painissa, kyllä. Keskivartalon lihakset kokonaisuudessan on hyvä pitää painihommaan kondiksessa. Vatsalihaksia eri suunnista, kylkiä ja selkää tasapainoisesti.
Suuri apu rättien kanssa ja ilman painimiseen on ollut meikäläisellä myös käsien puristusvoiman lisäyksessä. Otteet pitävät nääs.
 
Painissa ei hillittömästi puristusvoimaa kyllä tarvitse. Muuten kylläkin melko monipuolisesti voimaa ja notkeutta. Omaan painitaustaani pohjaten suosittelisin keskittymään erityisesti seuraaviin lihaksiin:

Selkä (esim. kulmasoutu), alaselkä (mave ja jullet), etureidet (kyykkyä ja prässiä), vatsat (rutistukset, jalkojennostot, vartalon kierrot sekä kyljet käsipainoilla) ja luonnollisesti niska (esim. pyyhkeellä ja joillakin kropan painoilla tehtävillä liikkeillä). Tärkeitä on myös olkapäät, ojentajat ja rinta.

Punttitreenin on syytä olla sekä voimaan että kestävyyteen tähtäävää, lihasmassasta on haittaa, kun painoluokkien välillä on kuitenkin todella merkittävä tasoero.
 
Esimerkiksi Karelinin yksi mainittavimpia pointteja oli muuten puristusvoima 8) Itsellä siitä olen havainnut olevan hyötyä. Monet huippulukkopainijat tätä myös alleviivaavat, kuten Ykä Leino ja Immu Ilmen esimerkkeinä mainitakseni. Rättien kanssa painiessa hyöty kasvaa.

Tuo on tietysti saivartelua ja yksityiskohdilla spekulointia, mikä saattaa kysyjän suotta väärille jäljille, koska koko kroppaahan tarvitaan painissa.

Kun miettitään millaista voimaharjoittelua painija tarvii, on mietittävä itse lajia ensin. Kiinnittäisin huomion enemmän harjoittelutapaan, kuin yksittäisiin lihaksiin. Painissa silmiinpistävimpiä asioita on rytminvaihtelut. Anaerobisia spurtteja ja staattista vääntöä, hyvä painija pystyy repiviin anaerobisiin spurtteihin, eli räjähtävään voimantuottoon keskeltä staattista puristusta ja vääntöä.
Painijan pitäisi kiinnittää huomio dynaamisen ja staattisen voiman tasapainoiseen kehittämiseen. Painijan pitää kehittää niin pikajuoksumaista voiman tuottoa kuin maratoonarin kesto-ominaisuuksia. Ei oo helppoa.

Monet suomalaiset ja suurin osa venäläisistä painijoista ei tee erityisiä painoilla tehtyjä reenejä vaan enemmän lajinomaisia harjoitteita, josta saatu voima siirtyy helpommin siihen painimiseen.
Punttireenin ongelma painissa on sen koordinaatiota heikentävä ominaisuus. Varsinkaan alussa en suosittele painoilla tehtyä voimaharjoittelua. Alkeiskursseilla näkee jätkiä jotka vetävät punttia lajin ohessa ja ihmettelevät sitten kun eivät kehity muiden mukana eivätkä enää pärjää.

Jos haluat kuitenkin punttien kanssa heilua, tee yleisliikkeitä, kuten rinnalle vetoja, tempauksia, pystytyöntöjä, leuanvetoja tangolla ja pyyhkeellä. Kiinnitä huomio treenitapoihin, kehittääksesi räjähtävää voimaa ja nopeusvoimaa ja lihaskuntoa.
 
Nage sanoi:
Esimerkiksi Karelinin yksi mainittavimpia pointteja oli muuten puristusvoima 8) Itsellä siitä olen havainnut olevan hyötyä. Monet huippulukkopainijat tätä myös alleviivaavat, kuten Ykä Leino ja Immu Ilmen esimerkkeinä mainitakseni. Rättien kanssa painiessa hyöty kasvaa.

No joo, aika vähän itselle tuli vastaan molskilla kavereita, joilla tekniikka olisi missään mielessä perustunut puristusvoimaan. Yksi kaveri hakkasi minut pari kertaa, kun sillä oli semmoinen läpsimistekniikka, joka pisti vituttamaan ja vei keskittymiskyvyn kokonaan...

Mutta en ole kyllä koskaan ollut mitenkään menestyksekäs tuossa lajissa, voipihan tuo totta ollakin.
 
Konna sanoi:
No joo, aika vähän itselle tuli vastaan molskilla kavereita, joilla tekniikka olisi missään mielessä perustunut puristusvoimaan. Yksi kaveri hakkasi minut pari kertaa, kun sillä oli semmoinen läpsimistekniikka, joka pisti vituttamaan ja vei keskittymiskyvyn kokonaan....
Lukkopaini ja bjj ovat ehkä eri asioita tässäkin suhteessa kuin nämä perinteiset painilajit. Puristus ja otteen pitävyys on mielestäni kohtuu tärkeä asia ko lajeissa, minulla ei ole greco-paineista kokemusta. Se hieman saman tyylinen asia kuin lyömälajeissa nyrkin muodostus. Jos korostan aloittelijalle oikeaa tapaa laittaa käsi nyrkkiin, ei tarkoita että ottelutekniikkani perustuisi vain käden nyrkkiin laittamiselle.
Ehkä Korpun pitäisi sitten kehittää läpsimislihaksia painia varten :kippis1:
 
Nage sanoi:
Ehkä Korpun pitäisi sitten kehittää läpsimislihaksia painia varten :kippis1:

Joo voi olla :D kerroppas mulle että mites sellasta lihasta kehitetään :rolleyes:

Oon kuullu että puristus voimaa voi kehittää puristelemalla tennispalloa, joten alotin tässä joku aika sitte sellasen. Onhan siihen sellanen pieni vempelekki tekastu sitä varten mutta mulla on tälläinen "köyhänmiehen puristuslaitevempele". Ei siitä puristusvoimasta kyllä mitään haittaakaa ole. Ei se mikään hyvä tunne ole jos tuntuu niskassa/ranteessa siltä kuin gorilla puristaisi.

P.S vaihtui vähän aihe.. eli jatketaampa siitä mihin jäätiin. Eli mitä keskivartalon lihaksia kannattaa kehittää painimista varten. Ja huomattakoon että mulla ei ole mitään SuperHyperpenkkiä kotona enkä salille viitsi lähteä käymään (yli 10 km). Joten tälläistä köyhän miehen keskivartalotreeniä etsiskelisin... :kippis1:
 
No perus vatsoja: istumaannousuja, linkkareita, jalkojen nostoja makuulta ja sitten kierron kanssa istumaannousuja. Noilla pääsee varmasti liikkeelle. Jos tuntuu istumaannousut liian kevyiltä, niin sitten joku paino niskaan mukaan. Sitten jos voit jostain roikkua niin tee niin, että roikut ja nostelet jalkoja suoraan tai koukussa niin ylös kun saat. Hyvä harjoitus milestäni, telinevoimisteluajoilta jääny mieleen. Sitten kanssa selkiä kannattaa tehä. Taas tee perusliikkeitä ja sitten käytä mielikuvitusta. Leukoja kannattaa vetää, vaikka meneekin yläselän puolelle, kapeella otteella punnerrukset on hyviä. Kyykkyhypyt myös. Tossa tollasia "köyhänmiehen perusliikkeitä", jotai soveltelemalla saa ihan hyvän kotikuntopiirin aikaseks.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Knarr sanoi:
Esim. Menet selälleen, nostat jalat ilmaan ja heiluttelet niitä siinä puolelta toiselle, rauhallisesti ja hitaasti.

Niin justiin. tuohan oli hyvä ja yksinkertainen harjoitus. Olin aivan unohtanut sen
 
Knarr sanoi:
Esim. Menet selälleen, nostat jalat ilmaan ja heiluttelet niitä siinä puolelta toiselle, rauhallisesti ja hitaasti.

Toi on kyl hyvä liike. Jaloilla voi heiluttelun lisäks polkee ilmassa (vähän niin ku pyörällä polkis). Jos muuten on tottunu pitämään käsiä perseen alla tukemassa liikettä, niin kannatta koittaa sellasta, et pitääkin ne kädet lattiassa siinä lantion vieressä. Tuntuu pikkasen raskaammalta.

Kun nyt threadi koski erityisesti kylkilihaksia, niin seuraava liike saa ne polttelemaan mukavasti (en sit tiedä, onko tälle jokin hieno nimi, tai onko joku jo viitannut tähän aikaisemmin): Seiso pystyssä, ota käsipaino toiseen käteen, vie kädet rennoiksi sivuille (paitsi painon tietty pitää pysyä kourassa), pidä lantio ja jalat paikoillaan. Anna painon vetää yläruumis sivulle, sitten vapaana olevan käden kyljellä vedä yläruumis pystyasentoon.
 
jos haluaa raskaita treenejä, joilla kehitetään käytännöllistä voimaa, vinoille (ja suorillekin) vatsalihaksille ja kylkivälilihaksille suosittelisin seuraavia:

- sakset riipunnassa (nostetaan vuorotellen jalka vastakkaisen käden ulkopuolelle tangossa riippuen)
- vatsaprässi istuen (se aerobic-ohjelmien jalkojennostoliike)
- sateenkaari riipunnassa (riiputaan kädet hieman koukussa ja viedään suoria jalkoja yläkautta kaaressa puolelta toiselle)
- voimarulla viistoon sivulle (yhdellä kädellä tykki juttu)
- staattinen sivullapito smithissä
- kiipeilijän kierto (vaakasuorassa selkäpenkissä lantio pystysuorassa vasten tukea. aloitetaan liike kasvot kohti maata ja nostetaan kiertäen kasvot kohti kattoa)
- kylkivälidippi (vain dipin yläosaa kädet suorina)
- modifioitu venäläinen kierto vinopenkillä (viedään paino alas laskeutuessa hartiatasolle lähelle maata. noustessa nostetaan se kaaressa hartialinjan päältä toiselle puolelle)
- levykierto istuen takanojassa
- kaarijännitys kylkiasennossa

jne

:)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom