Kroppa ei kestä fyysistä rasitusta lainkaan ja kunto romahtamassa, missä vika?

Liittynyt
21.4.2003
Viestejä
178
Olen 31-vuotias mies, joka on salitreeniä ja muuta liikuntaa harrastanut vajaa 10v. Terveyden kanssa on ollut ongelmia useita vuosia, lähinnä jatkuvaa väsymystä, johon ei ole syytä löytynyt vaikka viimeisien vuosien aikana lääkärikuluihin ja eri testeihin onkin jo palanut rahaa viisinumeroinen summa. Kilpirauhasen vajaatoiminta on ainoa diagnosoitu sairaus, johon tosin lääkitys ei ole koskaan millään tavalla auttanut (muuten kuin että arvot on saatu kohdalleen), tyroksiinin lisäksi on kokeiltu T3-hormonia eli Liothyroninia ja tällä hetkellä käytössä eläinperäinen Thyroid.

Kaikesta väsymyksestä huolimatta olen kuitenkin jaksanut salitreeniä ja muuta monipuolista liikuntaa harrastaa viime vuoteen asti. Viime vuoden lopusta lähtien olo on mennyt kokoajan huonompaan suuntaan. Vuoden alusta piti jättää punttitreenit kokonaan tauolle, koska kevyiden punttitreenienkin jälkeen illalla nukkumaan mennessä sydän hakkaa, on kuuma, ei pysty nukkumaan, ja seuraavat 2-4 päivää on täysin voimaton ja heikko olo, hyvä että jaksaa jääkaapille kävellä. Kesällä kerran kokeillut vesihiihtoa ja muutaman kerran käynyt maastopyörällä maastossa ajamassa, nämäkin tekevät seuraavaksi 2-4 päiväksi täysin puolikuolleen olon. Tällä hetkellä tilanne on se, että en kykene enkä jaksa mitään liikuntaa harrastaa. Saunominenkin on kropalle liian suuri rasitus, sekin tekee täysin puolikuolleen olon seuraaviksi päiviksi. Välillä on kohtalaisia päiviä, että kykenee hoitamaan normaaleja asioita, välillä taas päiviä, ettei yksinkertaisesti jaksa edes kävellä, ja kun kolmannessa kerroksessa asun niin portaiden nouseminenkin tuntuu välillä erittäin raskaalta.

Yksityinen funktionaalisen lääketieteen lääkäri on hoitanut minua viime vuodet (myös ravintoterapeutin kanssa laitettu ruokavalio ja lisäravinteet kuntoon, alkoholia enkä tupakkaa käytä), ja kun hänellä tuli seinä vastaan niin hän kirjoitti lähetteen KYS:iin eli Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Siellä otettiin vasta labrakokeet PVK, La, Ca-Ion, kortisoli, Tnt, E-folaatti, EKG ja Ck-kontrolli. Myöhemmin vielä tehdään pään magneettikuvaus ja lihasbiopsi mitokondriotaudin poissulkemiseksi.

Oma teoria olon dramaattiselle huonontumiselle viime vuoden lopusta lähtien on se, että vika löytyy lisämunuaisista ja kortisolin tuotannon laskusta, mahdollisesti Addisonin taudista. Tätä teoriaa mielestäni tukee se seikka, että viime vuoden lopulla sain eräänä päivänä täysin yhtäkkiä todella rajut vatsaan ja selkään säteilevät kivut, joka piti pari päivää sängyssä täysin kykenemättömänä tekemään mitään ja sen jälkeen kipu laantui lievemmäksi alaselkään säteileväksi kivuksi, jota kesti n. puoli vuotta putkeen ja välillä lähti joksikin aikaa pois, mutta tuli taas takaisin äskettäin. Tämä sopisi Addisonin taudin syntyyn, lainaus: "Joskus oireet alkavat äkisti rajuina oireina, joihin liittyy vatsakipuja, oksenteluja, sekavuutta ja tajunnanhäiriö. Tilaa kutsutaan Addisonin taudin kriisiksi." Myös jos elimistön kortisolin tuotannossa todella on häiriötä, niin se mielestäni selittäisi myös sen, että selkäkipu (ei perinteinen selkäkipu, vaan selkään säteilevä kipu) ei ole vuodessakaan lähtenyt pois. Tästä tapahtumasta lähtien tuo olo on hitaasti, mutta varmasti lähtenyt vain huonompaan suuntaan. Kukaan kolmesta lääkäristä ei ole tälle äkilliselle vatsa- ja selkäkivulle / vajaan vuoden kestäneelle selkäkivulle osannut antaa mitään selitystä. Burana-kuuri oli ainut jonka sain tähän vaivaan.

Tänään soitti lääkäri KYS:istä ja kertoi nuo viimeisimmät labrakokeen tulokset. Kaikki arvot normaalit. Kortisoli-arvokin oli 596 nmol/l, aiempina vuosina ollut samaa luokkaa. Tämä ei kuitenkaan sulje pois sitä asiaa, etteikö kyseessä edelleen voisi olla ongelma kortisolin tuotannossa. Lainaus: "Seerumin kortisolin pitoisuus voi kuitenkin olla normaali vaikka lisämunuaisen erityskapasiteetti olisikin alentunut. Alentunut kortisolin tuotanto voidaan osoittaa ACTH-kokeen avulla."

Kerroin tästä lääkärille ja kysyin mahdollisuudesta ottaa tuo ACTH-koe jolla asiaan saisi varmistuksen, mutta ei onnistu, ainakaan lähitulevaisuudessa. Sanoi, että katsotaan ensin ne pään magneettikuvaukset ja lihasbiopsi, jotka otetaan 1,5kk päästä ja siihen päälle vielä tuloksien odotusaika. Siihen mennessä mun fyysinen olo on luultavasti romahtanut jo täysin. Tähän lääkäri ei antanut muuta neuvoa, kuin että siinä tapauksessa menee yksityiselle puolelle ottamaan tämän testin, ja vielä lääkäri jota hän suositteli (Leo Niskanen) ei näytä edes ottavan uusia potilaita tällä hetkellä.

Eli olo mulla huononee vaan kokoajan, kohta mä en kykene enää varmaankaan edes kävelemään, ja seuraavaa lääkärinaikaa pitäisi vielä odotella useita kuukausia. Kellään mitään vinkkejä, ideoita, teorioita, mistä tämä kaikki voisi johtua ja mitä kannattaisi tehdä? Kun ei nyt yksityiseltä eikä kunnallisen puolen lääkäreiltäkään tunnu apua löytyvän. Olen erittäin kiitollinen kaikista kommenteista.

Tässä vielä lista oireista, kaikki nämä on poimittu sivulta, jossa käsitellään lisämunuaisiin liittyvää vajaatoimintaa/uupumusta:

alaselän kipu
flunssankaltaiset oireet
heikko stressinsietokyky
heikotus
hermostuneisuus
heräily keskellä yötä
huimaus noustessa seisomaan
huono palautumiskyky stressistä ja liikunnasta
kasvanut yöunien tarve
keskittymisvaikeudet
käsien tärinä (satunnaisesti)
kömpelyys
lihasheikkous
malttamattomuus
painon lasku
paniikkihäiriö/paniikinomainen tunne (satunnaisesti)
päänsärky
ripuli (satunnaisesti)
sekavuus
sydämen tykytys
tihentynyt virtsaamistarve
tylsyys, mitäänsanomattomuus – masennuskenkaltaiset oireet
uupumus
vaikeus suoriutua sosiaalisista tilanteista
ylireagointi
ylivirittyneisyys
äkilliset mielenmuutokset, herkkyys (satunnaisesti)
ärtyneisyys
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paljonko menee kofeiinia ja/tai kahvia päivässä? Muita piristeitä?


Mulla jos menee ylikunnoksi niin nopeasti tulee noita samoja oireita. Siksi on tullut lueskeltua tästä aiheesta jonkun verran. :)
 
Ei mene muuta kofeiinia tai piristeitä kuin sen mitä yhdessä tai kahdessa vihreä tee-pussissa on, eli sillä ei varmastikaan ole vaikutusta asiaan. Joskus aiemminkin vuosia sitten mulla oli vähän samansuuntaista ongelmaa, että punttitreenien jälkeen meni yöunet kokonaan pilalle, silloinkin lääkäri sanoi, että johtuu kortisolituotannon häiriöistä ja pidä parin kuukauden totaali treenitauko. SIlloin (ei tosin tilannekaan ollut lähellekään niin paha kuin nyt) ongelma poistui parin kk:n treenitauolla. Tämä nykyinen ongelma ei itsestään parane lepäämällä, vaan jotain on todella pahasti jossain pielessä, mutta kumma kun lähes kaikki labra-arvot näyttää hyviltä. Yksityisen puolen testeissä selvisi sen verran, että elimistössä on ainakin aminohappovaje, mutta syy ei ole selvinnyt mikä sen aiheuttaa, eikä myöskään aminohappolisistä ole mitään merkittävää hyötyä ollut.
 
Ekana tuossa juuri tuo kortisolijuttu tuli mieleen. Hyvä jos sitä vielä varmistetaan. Ehkä myös jotain harvinaista kilpirauhashormonijuttua voisi olla. Jos vaikka jotain sitä hormonia muuntavan entsyymin puutetta solussa tjsp. Lääkäritki vissiin taitavat ihan jotain somaattista vaivaa etsiä eivätkä vaan psyykkiseksi tuomitse. Kilpirauhaslääkitystäkin mietin, että jos kerran ei ole apua, niin onko se diagnoosi ollut alunperinkin väärä. Sitä kannattaa kanssa kysellä, että riittääkö vaan yksi kortisolimittaus. Sehän kertoo sen hetken tilanteen. Mutta sitähän pitäisi pystyä stressitilanteessa, niinkuin vaikka treenistä palautuminen, erittämään enemmän.
 
Unitutkimusta kannattaa harkita, jos palautuminen sammaltaa, niin voi olla ihan hyvin uniapnea. Sekoittaa hormoonitasapainon ja muuta kivaa. Kannattaa pitää mielessä.
 
Heittelen tässä ihan mitä mielee tuli elikkäs eka joka osui silmään : Kilpirauhasen vajaatoiminta, tyroksiinit kokeiltu jne mutta ei auta? Onko raudat tutkittu (Ferritiini ja Transferriini ?), aika monella kilpparipotilaalla on raudat vajareissa jolloinka tyroksiini tms, ei oikein pääse toimimaan ja oireilee edelleen, myös itse raudan puutos tekee samankaltaiset oireet jo yksistään. D Vitamiini sekä B12 ois myös hyvä tsekata koska sama juttu että auttavat asiassa. Sitten toi mitä sokka mainitsi, eli uniapnea tai vastaava unenlaatuun liittyvä asia voi olla syynä, eli unitutkimus olis paikallaan. Mitenkäs verenpaine? Tuli vaan mieleen tuosta kun huimaa ylösnoustessa, korkea tai matala kenties ? Hyvä tutkia toi lisämunuais hommakin kyllä kun joskus menee käsikädessä kilpparin kanssa että molemmat sippaa.

Osa noista oireista täsmää kilpparin liikatoimintaankin että onko kenties liikaa lääkitystä koneessa ?. Vai onko olo missään välissä käynyt edes parempana kilpparilääkityksen jälkeen, jonka jälkeen ois sitte vetäny huonommaks että tää ois mahollista että vetässy "ylitoiminnalle" ? Osa täsmää lisämunuaisii, osa vajaatoimintaan ja osa mm. uniapneaa... Eli oireet sopii aika moneen. Kannattaapi siis tsekauttaa ainaki noi vaikka vaan poissulkeakseen.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo fortis et liberin linkkaama krooninen väsymysoireyhtymä kuulostaa aika pelottavalta asialta, kun siihen ei ole parannuskeinoa. Oireet kyllä täsmäisi siihenkin. Täytyy katsoa ne loput tutkimukset, ja jos mitään ei ala selviämään niin sitten tiedustella lääkärin mielipidettä voisiko kyseessä olla se. Toivottavasti ei, jos tämä olo ei tästä parane niin elämä menee aivan täysin hukkaan.

Sisäilmaongelmat on poissuljettu vaihtoehto, varmistin senkin muuttamalla toiseen asuntoon. Kilppariongelmasta lääkäri on (ja itsekin olen) sitä mieltä, että ongelmat eivät johdu kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Jos johtuisi niin asia olisi jo saatu kuntoon. Lääkärin mukaan kilpparin vajaatoiminta on seurausta jostain isommasta ongelmasta, ja jos sen saisi selvitettyä niin mahdollisesti voisi kilpparilääkityksestäkin luopua. Mitään vaikutusta oloon en ole kilpparilääkityksestä ikinä huomannut, mutta arvot menee lääkityksellä kohdilleen, ja jos jättää lääkityksen pois niin arvot menee vajaatoiminnan puolelle. Tällä hetkellä lääkitys ei ole toistaiseksi edes käytössä, niin liikatoiminnasta ei voi ainakaan olla kyse.

En myöskään usko, että ongelma johtuisi uniapneasta. Sitäkin joskus epäilin, ja videokuvasin yöuneni ja havaintojen ja oireidenkin perusteella lääkäri oli sitä mieltä, että ei ole tarvetta tarkemmille tutkimuksille. Unilääkkeitä kyllä menee säännöllisesti, zopinoxia, diapamia ja mirtazapiinia. Kaikki pienellä annoksella. En oikein uskalla mitään jättää kokonaan poiskaan, koska sitten tulee nukuttua huonommin, ja huonot/lyhyet yöunet lamauttaa ihan totaalisesti. Jos taas nukkuu hyvät yöunet niin on edes mahdollisuus jotain tehdä päivän aikana. Verenpaine varmaan on mitattu joskus, en ainakaan muista, että sen suhteen olisi ongelmaa ollut, enkä nyt papereistakaan löydä siitä mainintaa.

Rauta, D- ja B-vitamiini ja kaikki muutkin mahdolliset asiat on tutkittu viimeisen parin vuoden aikana. Jotain pientä vikaa joissain arvoissa on yleensä ollut, ja ne on saatu sitten kohdalleen, mutta oloon ei ole ollut vaikutusta. Voisi tosin lääkäriltä nyt pyytää ottamaan uudestaan kaikki mahdolliset testit joista ongelma voisi johtua, koska olo on viimeisen vuoden aikana mennyt reippaasti alaspäin, joten jos jokin arvo on 2v sitten ollut kunnossa niin se ei nykytilasta kerro mitään. Ainoa merkittävä labralöydös viime aikoina on pyruvaatti, joka lääkärin mukaan "onkin yllättäen koholla verestä ja viittaa ongelmiin glukoosiaineenvaihdunnassa ja/tai mitokondriotoiminnassa." Toisaalta neurologin kanta asiaan oli "Pyruvaatti on koholla, mutta tämä on kyllä hieman epäspesifinen löydös". Ratkaisu tähän asiaan selvinnee 1.5kk päästä siitä lihasbiopsista.

Lääkäri oli keväällä erittäin vakuuttunut siitä, että kaikki ongelmat johtuvat suoliston ruoansulatusongelmista ja siitä aiheutuneesta aminohappovajeesta, joka vaikuttaa käytännössä kaikkiin elimistön toimintoihin. Lähes varmana ratkaisuna ongelmaan lääkäri piti ruoansulatusentsyymien ja suolahappokapselien käyttöä aina ruokailun yhteydessä sekä greipinsiemenuute-kuuria. Valitettavasti näilläkään ei ollut minkäänlaista vaikutusta oloon, jonka jälkeen yksityinen lääkäri ei muuta vaihtoehtoa enää keksinyt kuin siirtää asia neurologin tutkittavaksi KYS:iin.

Olen nyt omatoimisesti syönyt kortisonia testiksi vajaan viikon pienellä annoksella (2.5mg-10mg). Muuta vaikutusta en ole huomannut, kuin että se pitkään vaivannut selkäkipu on kadonnut. Jos kaikki oireet johtuisi matalasta kortisolin tuotannosta, niin miten äkkiä olon pitäisi kohentua kortisoni-lääkityksellä? Onko kellään kokemusta asiasta? Lääkärin kanta (sen lääkärin kuka vain soitti labratuloksista, muuten ei ole asiaani perehtynyt) oli se, että ei kannattaisi kortisonia missään nimessä käyttää. Tuolle lääkärin mielipiteelle en nyt hirveästi antaisi painoarvoa, eihän lääkäri tietenkään voi muuta sanoa kun kyseessä on reseptilääkkeen omatoiminen käyttö. Pakko tässä nyt on kuitenkin jotain yrittää tehdä ennenkuin kunto lopulliseti romahtaa.
 
Älä nyt ominpäin ainakaan kovin kauaa kortisonia kokeile. Tosin jos kokeilet niin ehkä tuo annos on sitten vähän turhan pieni että kunnolla huomaisi vaikutusta. Tietysti se myös sotkee mahdollisia tulevia labra-arvoja. Reilu tauko ainakin pitäisi ennempää olla. Funktionaalisen puolen huuhaat yllättäen eivät tehonneet. Yksi kelan lääkäri puhui ärtyneesti tuosta kun jotkut lääkärit heppoisin perustein diagnosoivat väsymysoireyhtymän nuorelle ihmiselle. Ihmisillä tulee helposti sellainen periksi antaminen kun sellaisen tuomion saa. Haittaa muista syistä johtuvan väsymyksen paranemista.
 
Täytynee tosiaan pyytää lääkäriltä, että otetaan kaikki tärkeät verikokeet uudestaan joiden ottamisesta on yli vuosi aikaa. Testokin on mitattu, mutta siitäkin on 2v aikaa joten nykytilanteesta ei tiedä mitään.

Kortisonia ajattelin kokeilla n. kuukauden kuurin, maksimissaan 20mg päiväannoksella. Sen enempää ei lääkettä ei löydy. Jos tuntuu, että alkaa selvästi toimimaan niin pitää sitten lääkäriltä kysellä jatko-ohjeita.

En nyt jaksa alkaa vääntämään funktionaalisen puolen hyvyydestä/huonoudesta sen enempää, mutta sanon vaan, että jos kunnallisen puolen lääkäreiden neuvoilla ja ammattitaidoilla edettäisiin, niin diagnoosi olisi masennus, eikä olisi ainakaan mitään mahdollisuuksia koskaan parantua.

Tuota väsymysoireyhtymää ei tosiaan heppoisin perustein pitäisi diagnosoida. Itse en todellakaan sitä haluaisi, se ois sitten elämä loppu sen jälkeen. Meinaa vaan usko välillä loppua, kun ei kaikista mahdollisista testeistä ja tutkimuksista huolimatta meinaa ongelmien syytä löytyä.
 
Antioksidanttiklinikalla lääkäri Kari Raijlilla on ainakin kilpirauhasvaivoihin tavallisuudesta poikkevava lähestymistapa ja hän on itse mainostanut olevansa Suomen asiantuntevin kilpirauhaslääkäri. Perinteiset kilpirauhastestit ja tulkinnat kuulemma johtavat harhaan. Kokeilemisen arvoinen ehkä.

http://antioksidantti.fi/fi/laakarit/kari-raij
 
Kannattaa aina suhtautua varauksella jos joku julistaa itsensä paljon muita asiantuntijoita paremmaksi. Niinhän se Antti Heikkiläkin on ymmärtää ravinnosta ja terveydestä kaiken ja muut eivät mitään.
 
Näin on mutta toisaalta kannattaa myös suhtautua avoimin mielin, jos vaikka puheille olisi katetta.
 
Vois itsekki kokeilla ominluvin tuota kortisonin kokeilemista.
Aamukortisoli joskus mitattu ja oli vain 190, siihen lääkäri kuitenkin, että yli 150 on viitteissä. Eivät ole enää suostuneet sitä mittaamaan uudestaan tai edes asiasta puhumaan.
Sopivia oireita löytyy. Mystisin juttu on näön paraneminen kortisonipitoista voidetta reilusti päänahkaan laittaessa, tämän ihmejutun huomannut useamman kerran. Eli vuosien mukana pikkuhiljaa tullut näön huononeminen korjaantuu vähäksi aikaa. Imeytyyhän siitä laajasti laittaessa jonkun verran systeemiinki.
Myös fyysisessä rasituksessa tullu ihme heikotuksia ja huimauksia.
 
Vois itsekki kokeilla ominluvin tuota kortisonin kokeilemista.
Aamukortisoli joskus mitattu ja oli vain 190, siihen lääkäri kuitenkin, että yli 150 on viitteissä. Eivät ole enää suostuneet sitä mittaamaan uudestaan tai edes asiasta puhumaan.
Sopivia oireita löytyy. Mystisin juttu on näön paraneminen kortisonipitoista voidetta reilusti päänahkaan laittaessa, tämän ihmejutun huomannut useamman kerran. Eli vuosien mukana pikkuhiljaa tullut näön huononeminen korjaantuu vähäksi aikaa. Imeytyyhän siitä laajasti laittaessa jonkun verran systeemiinki.
Myös fyysisessä rasituksessa tullu ihme heikotuksia ja huimauksia.

Eipä noi omat kokeilut sinänsä fiksuja välttis ole, vaan ennemmin ettii lekurin joka totee että asia on niin. Mut toisaalt toi 190 on aika alhanen, sitähän puhutaan et n. 500 paikkeilla ois hyvä kortisoli.
Mikäli eivät suostu mittaamaan niin aina voi painella esim Cityterveyteen jos sellanen löytyy paikkakunnalta tai läheltä, ja jos tulokset huonoja niin marssii niiden kanssa lekurille kyselemään mielipidettä.
 
Päivitetääs tätä tilannetta. Kortisoni-kokeilusta ei ollut muuta hyötyä kuin että pitkään vaivanneet selkäkivut helpottivat. Eli ei taida ongelma johtua kortisolin tuotannosta, labroissakin se oli n. 600. Pyysin lääkäriä ottamaan ottamaan kaikki mahdolliset tärkeät labrakokeet uudestaan, joiden ottamisesta on yli vuosi aikaa. Tuloksien mukaan ainoat viitearvoilta poikkeavat näytteet ovat Hcyst (lievästi alle viitearvon),B12-Vit (yli viitearvon) ja TSH (lievästi yli viitearvon). Lääkäri ei ole vielä tuloksia kommentoinut, mutta tuskinpa niissä hirveästi on kommentoitavaa. Tässä lääkärin tuorein lausunto:

- Ketoainetuotanto käynnissä, joten pystyy hyödyntämään hiilihydraatti ja/tai rasvoja energianlähteenä, mutta sitruunahappokierto
ja/tai oksidatiivinen fosforylaatio ei pysy mukana.
- Koska sitraanuhappokierron metaboliitit kautta linjan matalahkot viittaa se ongelmiin sitraarin muodostuksessa
-> oksaloasetaatin vaje tai sitraattisyntaasin ongelmat
- sukkinaatti suhteessa liian hyvä
-> taustalla mahdollinen FAD/FADH-epäsuhta tai B2-vaje
-> kokeillaan ubikinoli 100mg x3
- pikonilaatti myös koholla, joten B3-tuotanto tai NAD/-NADH-epäsuhta (johtuu ubikinoli-vajeesta) mahdollinen
- edelleen viitteitä huonosti toimivasta ruuansulatuksesta ja mahdollisesta ohutsuolen mikrobikasvusta

Suurimmasta osasta tekstiä en ymmärrä juuri mitään. Ubikinolia syöty reilu kolme viikkoa, ei mitään vaikutusta. Ruuansulatusta ja mahdollista suoliston mikrobikasvustoa on jo pitkään yritetty korjata hyvällä ruokavaliolla ja sopivilla lisäravinteilla, ei muuta vaikutusta kuin, että vatsa toimii hieman paremmin, mutta oloon ei mitään vaikutusta.

Edelleen suurin ongelma se, että kroppa ei palaudu fyysisestä rasituksesta. Olin maanantaina Tuntematon Sotilas-elokuvassa avustajana ja n. 6h marssittiin suht. kevyen varustuksen kanssa metsässä ja suolla. Silloin sattui olemaan suht. energinen olo joten homma ei tuntunut juurikaan raskaalta, eikä terveellä ihmisellä olisi mitään siitä seurannutkaan. Vaan seuraavana päivänä mulla oli mm. hartiat ja jalkapohjien lihakset ja kädet kipeämmät kuin koskaan elämäni aikana. Koko päivä meni sängyssä maaten, ei toivoakaan,että olisi kyennyt kämpästä poistumaan. Vasta perjantaina olo palautui "normaaliksi". Alkaa oikeasti kohta pääkin hajoamaan, kun vituttaa niin rankasti kun tekisi mieli tehdä kaikenlaista, mutta ei voi juuri mitään fyysistä tehdä, koska se aiheuttaa niin järkyttävän voimattoman olon, samanlaisen kuin pahimmissa krapuloissa.
 
Mielenkiinnolla odotan kommentteja kyllä lääkäriltä, toivottavasti asiasta ymmärtää. Sitruunahappokierrosta kun solut saavat pääosin energiansa ja se on soluhengityksen osa-alueen tärkeimpiä reaktioita elektroninsiirtoketjun ja glykolyysin lisäksi, niin häikkä siellä kyllä vaikuttaa kaikkeen mahdolliseen ja en ihmettele heikkoa palautumista. Aikaisemmin mainitsit pyruvaatin olleen koholla, joka viittaa ongelmiin soluhengityksessä ja se taas hapetetaan sitruunahappokierrossa hiilidioksidiksi, jossa syntyy mm. NADH, joten se selittäisi epäsuhdan.

http://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/sitruunahappokierto/

Mutta, koska tämä on pakkotoisto, niin täytyy kysyä onko testosteronitasot mitattu? S-testo & vapaa?
 
Lääkäriltä pyysin, että testosteronitasot mitataan, mutta tässä on mitattu vain S-SHBG, joka oli 42 nmol/l asteikolla 15-48. Tosin tässä labran tilausyhteenvedossa lukee otsikkona S-TestoVl ja sen alapuolella S-Testo sekä S-SHBG. Eli tässä on ilmeisesti labrassa nyt käynyt joku virhe kun on mitattu vain pelkästään tuo S-SHBG?
 
Back
Ylös Bottom