Monohydraattihan on selvällä suomen kielellä yhdisteessä oleva vesimolekyyli.
Heti kun se pilkkoutunut irti kreatiinista se liittyy elimistössä jo olevan veden joukkoon, eikä todellakaan "kulkeudu lihaksiin aiheuttamaan turvotusta" niinkuin UFSn sivuilla väitetään.
En ymmärrä mistä tällainen ajatus on saatu että yksittäinen vesimolekyyli kulkisi elimistössä johonkin tiettyyn suuntaan, ikäänkuin siinä olisi osoite että tämä molekyyli menee lihaksiin. Vesi on vettä ja sillä selvä, se liikkuu elimistössä pääasiassa diffuusiolla sinne missä sitä milloinkin tarvitaan.
Kreatiinipyruvaatin toiminnasta ja varsinkaan sen toimintamekanismista on aika hintsusti näyttöä, toisin kuin kreatiinimonohydraatista. Edes monohydraatista ei ole tehty niin paljon tutkimuksia että hommaa pidettäisiin tiedeyhteisössä selvänä juttuna.
Teorioita asioista voi tietenkin esittää ja kreatiinipuryvaatin toiminnallekin voisi esittää useampia ihan mahdollisia teorioita. Teorian tai hypoteesiin pitäis kuitenkin noudattaa aiemmin todettuja fysiikan ja ihmiskehon lainalaisuuksia, jollei sitten ole lyödä pöytään jotain ihan mullistavaa tutkimustulosta.
Summa summarum. Jollain kreatiinipyruvaatti on toiminut, joillain ei. Niillä joilla se on toiminut, se ei ole kuitenkaan aiheuttanut nesteen kertymistä lihaksiin (jota pidetään olennaisena tekijänä anabolisen vaikutuksen saamiseksi). Se johtuuko kreatiinipuryvaatin toiminta jommasta kummasta aineesta vai näistä yhdessä ja miten toiminta tarkalleen tapahtuu on täysin auki.
Osaankohan esittää mitään asiaa lyhyesti... Pyrin pitkällä sepustuksella välttämään väärinymmärryksiä...
Ja morjens kaikille vanhoille tutuille :D