• Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä.KIITOS!
  • Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kotisali ja lattialammitys?

Liittynyt
28.3.2003
Viestejä
1 913
Onkohan kukaan taalla yrittanyt rakentaa kotisalia laattalattialle, jonka alla on lattialammitys. Olin siis ajatellut laittaa lattian paalle perinteisen noin 1cm paksun kumimaton (joitain naita sisatiloihin suunniteltuja seoksia, jotka eivat haiste) ja vanerilevyt viela kyykkyrakin kummallekin sivulle paikkaan, johon painokiekot tulevat.

Ennen kuin ryhdyn hommiin, niin askarruttaa kuitenkin lattialammitys. Jos tuuppaa tuommoisen kumimaton suoraan laattojen paalle, niin siella voi olla aika kuumat paikat. Onkohan tama kuviteltu ongelma? Vain puolet huoneesta saa tuon kumimaton paalleen. Jos tama on ongelma, niin mitenkohan pitaisi menetella? Olisikonan mahdollista tehda joku ritilamainen rakennelma, joka on vain pari millia paksu, jolla saisi kumimatot irti laatoista ja jotenkin ilman kiertamaan sielta pois? Kuitenkin tuohon paalle tulee aika paljon painoa, joten ei heti tule mieleen milla materiaaleilla pitaisi edeta.

Ideoita, kommentteja?
 
Liittynyt
27.5.2004
Viestejä
1 513
Kaupunki
susirajalla
Kyllähän se kumimatto varaa ja päästää lämmön läpi samalla tavalla kuin betonikin, sen lämmitykseen menee vaan enemmän aikaa ja energiaa joten voi näkyä sähkölaskussa. Toisaalta paksumpi kerros lämpöanturin päällä (jos on valussa) pitää lämpöä paremmin joten voi huijata lämmitystä ja tilanne onkin plus miinus nolla. Ei selviä varmasti kun kokeilemalla.

Ite laittasin matot ainoastaan suorituspaikkojen kohdalle suojaamaan lattiaa siltä varalta että kiekot tipahtaa. Vetopaikoille ja kyykkäyspaikalle, jne. tekisin jostain 20x50mm tavarasta kehikot jolla kumimaton saa sen 20mm verran irti lattiasta. Noita kehikoita riittävän laajalle alueelle ja niiden jokaisen keskelle sitten pari pienempää palasta kumimattoa kaks kerrosta joka nostaa sen keskustan siihen riman tasalle ja koko homman päälle vielä yks kerros, nostajan suunnitellulle sijainnille sitten puhtaasti pari kerrosta vaneria jotta on tukeva. Asettelee ne kehikot niin, että esim. vetopaikalla ne limput osuu about yhen kehikon keskivaiheelle jollon siinä on joustoa enemmän kun kehikon reunan kohdalla missä on kumimaton alla puurunko. Noin saisit reilummin vaimennusta siihen painojen alle ku pelkällä 10mm kumimattokerroksella, vähentää ääntä ja säästää lattiaa. Omalla salillakin on ainakin jonkinlaiset kehikot mattojen alla koska joissakin kohissa mattoa jalka uppoo selvästi enemmän kuin toisessa kohdassa mattoa.

Kyllähän siellä muuten tepastelee nostokengät jalassa tai ihan sukkasilleen betonillakin kun lattialämmitys hoitaa mukavuuden joten miksi vetää kumia nurkasta nurkkaan puolen huoneen alalle?
 
Ylös