Koiperhosia kerrostalossa?

Liittynyt
22.10.2005
Viestejä
2 705
Ikä
28
Tossa pari viikkoa sitten pyydystin yhden perhose paperiin kun on pari sellasta lennelyt nyt muutaman kuukauden täällä kämpillä. Murskasin ötökän ja eikös sieltä turahtanut kultaisa hilettä paperille (ilmeisesti hyvä keino tunnistaa, että kyseessä on juurikin koiperhonen?).

No, ei siinä muuta kun kaikki tekstiilit sitten jätesäkkeihin ja saunaan, ja pesuun. Yksiäkään munia en löytänyt enkä eläviä toukkiakaan, yhdessä villaisessa kaulahuivissa oli pari jotain harmaata pölypitkulaa, jotka oisi ehkä voinut olla koteloita tai sitten vaan ihan pölyä. Yksiäkään villavaatteita eikä muita ole syöty.

Nyt on sitten feromoni koiansat seinillä ja kaapeissa koikarkottimet, joka huoneen suihkutin hyönteismyrkyllä jonka pitäisi tepsiä noihin runkkareihinkin. Luulin, että nyt ei ainakaan pitäisi missään olla mitään enään ja ihmettelin, että kerrostaloon ylipäänsä noita on tullut vieläpä keskellä talvea (joulukuussa näkyi eka), puhtaana pidetään aina luukku kuitenkin.

Nyt tosta kun myrkytin, ansotin, pesin ja puunasin kämpän lattiasta kattoon on viikko ja taas näkyi yks perhonen vetelemässä? WTF? Ja noihin feromoni ansoihin ei oo koko tänä aikana yhen yhtä ötökkää eksynyt. Netistä oon lukenu käyttökokemuksia ja siellä on saatu tyyliin 30 koiperhosta tunnissa haaviin niillä.

Osaako joku hyönteis expertti sanoa mitä pitäisi tehdä tälläsessa tilanteessa? Vai onko mahollista että on joku kovasti koiperhosen näkönen toisen lajin edustaja jota ei vaan kiinnosta koiansat tai karkottimet?
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
15 685
Kaupunki
Pirkanmaa
Oisko mahdollista että tulis ilmanvaihtokanavasta vaikka naapurikämpästä. Itellä esim vaatehuoneessa rööri ja miksei sieltä vois joku ilmavirtaa vasten lentää mun kämppään. Ei se huiku niin kova oo, kun on vaatehuoneen ovikin kiinni.
 
Liittynyt
22.10.2005
Viestejä
2 705
Ikä
28
Jotain tällästä skenaariota oon miettinyt joo kun tossa seinä naapurissakin asuu dena pariskunta ja rappu haisee aina röökille ja kissankuselle. En ihmettelis. Mutta ihmetyttää että miks eivät ne lennä noihin houkuttimiin? Yksikään ei oo lentänyt
 
Liittynyt
29.7.2013
Viestejä
265
Jos talossanne ilmastointi tiputetaan pois päältä esm. yöksi, mitä ei tietenkään tulisi tehdä, niin sillon vois iv-kanavaa pitkin tulla ötököitä, mutta en usko muuten.

Ennemminkin sanoisin, että toi sun sauna juttus epäonnistu. Pakkasessa kuolevat nopeempaa, mutta saunassa pitää olla todella kuuma ja vaatteita pitää pitää siellä pitkän aikaa jotta kuolevat.

Oli miten oli, niin isännöitsijälle viestiä, ennen kun ongelma paisuu niin suureksi, että koko talo myrkytetään.
 
Ylös