Kiinalaisen ruoan salaisuus!

Liittynyt
24.5.2003
Viestejä
1 462
...On nimittäin ratkennut :eek: ja se on Seesamöljy, joka on itseasiassa mausteöljy, mutta sopii myös nopeaan paistamiseen. Ei passaa siis tolkuttomasti käryttää, vaan nopeasti kuumalla pannulla ajella kanafileet, kunnes ne ovat kullanruskeita :kuola:

Tuli vaan mieleen ja ajattelin jakaa tietoa niille, jotka eivät sitä vielä tiedä, mutta rakastavat kiinalaista ruokaa ja miettivät makujen mystistä syntyperää. Juurikin tuo öljy on se, mikä saa kiinalaisen sapuskan maistumaan kiinalaiselle sapuskalle! (vrt. safkan yhdenmukainen maku kiinalaisissa kautta maan) Ja tietysti eri vihannesten tuoma synerginen makuharmonia.

Sekaan voi heittää mitä vaan katkaravuista kaikkiin mahdollisiin kasviksiin ja vihanneksiin ja voi pojat, että on hyvvee :kuola: Vain taivas on rajana.:worship:

On parissa kuukaudessa mennyt lukuisia pulloja seesamöljyä, mutta nyt arveluttaa tuon rasvakoostumus. Tietääkseni tuo puristetaan paahdetuista seesaminsiemenistä, jotka itsessään ovat hyviä ravintoarvoiltaan. Faktat löytyy täältä

Mutta öljypönikässä ei ole mainintaa tyydyttyneistä / tyydyttymättömistä rasvahapoista?

Kuumalle pannulle kun lorauttaa pienen tilkan seesamöljyä ja rupeaa ajelemaan kanat, kalat, lihat ja niin poispäin, niin ei ole pelkoa, että bodysafkat olisi pahanmakuista! Tästä öljystä on tullut meikäläisen ylin ystävä viimeaikoina ja tulee todennäköisesti pysymäänkin, jollei joku kohta postita öljyn paskoja ravintoarvoja.

Tietenkään muita mausteita ei ole syytä unohtaa..

EDIT: Löysin kuvan pullosta ja ravintosisällöstä. Näyttää ällistyttävän hyvältä! Kuva löytyy täältä

Amen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oi saakeli. Pitäis tulla käymään L0b0n kokkikoulussa, niin elämä tuntuisi makkoisammalta sen jälkeen.
Mitä kiinalaisessa ruoassa sitten yleensä käytetään mausteina, jos aletaan hifistelemään?
 
Hynkkä sanoi:
Oi saakeli. Pitäis tulla käymään L0b0n kokkikoulussa, niin elämä tuntuisi makkoisammalta sen jälkeen.
Mitä kiinalaisessa ruoassa sitten yleensä käytetään mausteina, jos aletaan hifistelemään?

Noniin!

Itse käytän pääasiassa valkosipulia, inkivääriä, cayenne pippuria, sokeria (harvoin), punaviinietikkaa voi kokkeilla. Soijaa tietenkin, bambunversoja (parhaita, rouskis-rouskis nam :kuola: ), kaalia, paprikaa, suolaa, porkkanaa, herneitä, maissia (sellaiset pikkumaissipökäleet on helvetin maukkaita, mutta kalliita, rouskista), sipulia, herkkusieniä.

Siinäpä nuo tärkeimmät. Vihreää curryä ja chiliä myös.

Oikeeta seesamöljyä saa muuten näistä pienistä itämaisista puljuista, joita on monissa kaupungeissa. Oon löytänyt kyseistä helmeä myös anttiloista ja stokkalta.
 
L0b0 en voi kyllin kiittää sinua tästä KULLANARVOISESTA FAKTASTA!!!

:love: :worship: :haart: :love: :worship:

Kerro toki lisääää:hyper:
Rakastan kasviksia, etenkin kaalia ja kiva kokeilla kaikkea uutta. Niin ja ennenkaikkea rakastan kiinalaista ruokaa:kuola: Parempaa kuin MIKÄÄN!!!!!:kuola:
 
Mielenkiintoinen näkökulma kiinalaiseen kokkailuun länsimaiseen tapaan.

Tässä pikkuisen täydennystä/hienosäätöä.

Kiinalaiseen keittiöön liittyy, että pistetään maissi- tai perunajauhoa kanan-/naudanlihan pintaan, jolloin pinnasta tulee paistettaessa mukavan pehmeä. Ruokalajista riippuen voi lihan myös marinoida jauho-/soijakastikeseoksessa.

Tosiaan niin kuin L0b0 tuossa sanoikin, niin seesamiöljyä ei käytetä kiinalaisessa keittiössä paistamiseen, vaan sitä käytetään valmiiseen ruokaan, joko paistettuun tai vaikka kylmiin aterioihin, myös pelkille kasviksille.

Erityisesti kukkakaalia ja lehtisalaattia käytettäessä maustamiseen sopii myös osterikastike. Sitä käytetään enemmän naudan ja porsaan kuin kanan kanssa (myös ilman noita kasviksia).

Kanan rintoja ei juurikaan Kiinassa syödä, mutta koska me syödään harvoin poikkeuksin, niin tyyliin kuuluu leikata liha ja kasvikset saman muotoisiksi palasiksi. Kanakuutioita voi paistella esim. paprikakuutioiden kanssa. Raikkautta voi lisätä kurkkukuutioilla.

Purjosipulia, valkosipulia ja inkivääriä tosiaan käytetään melko usein, mutta ne hienonnetaan todella hienoksi ja niitä käytetään vain vähän mauksi.
 
Tuo tonnikalapurkeissa käytetty auringonkukkaöljy on myös jumalaista:) Antaa pikantin vivahteen kaalipaistokseen:rolleyes: vaikka on kiinalaisesta melko kaukana.

Paistaakohan ne kinukit sen basmatiriisinkin siinä seesamiöljyssä? Kun se on niin speciaalia. Ja ne käyttää pähkinöitä riisin seassa, aah:kuola:

Uppopaistokeitintä en kyllä ikinä uskalla hommata h0h0:D Tulis friteerattua niin pirusti. Ja kevätkäälyreitä opettelisin tekemään:kuola:

Ootteko kokeillu kiinankaalia ja tuoreita vihanneksia paistaa? Wokataanko ne ekaks ja sit heitetään öljyä sekaan vai kuin? Huh odotan innolla että pääsen offilla kokkailemaan kiinalaisittain:D
 
Yhtä#Hauista sanoi:
Paistaakohan ne kinukit sen basmatiriisinkin siinä seesamiöljyssä? Kun se on niin speciaalia. Ja ne käyttää pähkinöitä riisin seassa, aah:kuola:

Oon ite joskus kulottanu nopeasti riisit kuumalla pannulla ja öljyllä ajeltuna tietenkin! Tuo seesamöljy antaa just sen hieman tulisen, mutta pähkinäisen maun siihen! Kokeile ihmeessä :whip:

Ootteko kokeillu kiinankaalia ja tuoreita vihanneksia paistaa? Wokataanko ne ekaks ja sit heitetään öljyä sekaan vai kuin? Huh odotan innolla että pääsen offilla kokkailemaan kiinalaisittain:D

Kasvikset voi ihan hyvin tehä myös niin, että kuumentaa pannun kuumaksi. Lisää lorauksen seesamöljyä ja nopeasti pyöräyttää vihannekset wokkipannulla. Niitä ei kannata ajella pitkään, vaan nopea ja tehokas kypsennys ja kyllä kelpaa!

Toki voi rauhassa käristellä jollain neutraalimmalla öljyllä ja sitten lopuksi maustaa seesamöljyllä.

Molemmat tavat hyviä! :kippis1:

En meinannut uskaltaa kertoa, mutta voi luoja että tullee hyviä kananuggetteja, jos ostaa isoja rintafileitä, pilkkoo niitä kuutioiksi. Valmistaa hyvän vaalean friteeraustaikinan ja ajelee nuo öljykeittimessä (Upporasva :D ) voi helevetin helvetti! :kuola: x 100!! Tuo on semmoista jumalten nektaria, että oksat pois! Jokaikinen nugetti on antaumuksella ja rakkaudella valmistettu proteiinipallero, rouskis!

Se ottaa aikansa valmistaa, mutta lopputulos onkin sitten sanoinkuvaamaton! Hintaakin tulee nugetille aika ruhtinaallisesti, mutta sitä ei nyt lasketa, koska kyse on jostain elämää suuremmasta. Kannattaa väsätä useampi kilo sitten kerralla, niin ei lopu heti kesken! Tässäkin on tärkeää käyttää mausteena seesamöljyä!

Noita kokkaillessa voi aikaa kuluttaa esim. juomalla viiniä pullollisen :love:
 
Seesaminsiemenöljystä saatava sesamiini on kova sana rasvanpoltossa jenkkien lisäravinnemarkkinoilla. Suomessa asiasta ei tiedetä mitään.

Sesamin, a Sesame Lignan, as a Potent Serum
Lipid-Lowering Food Component

Effect of sesamin, a sesame lignan, on the hepatic fatty acid metabolism was examined in the rat. Increase of the dietary level of sesamin progressively increased the mitochondrial and peroxisomal fatty acid oxidation rate. Mitochondrial activity almost doubled in rats fed a 0.5% sesamin diet. Peroxisomal activity became more than 10 times higher in rats fed a 0.5% sesamin diet, compared to those fed a sesamin-free diet. Dietary sesamin also markedly increased the hepatic activity and mRNA levels of various fatty acid oxidation enzymes. In contrast, dietary sesamin decreased the hepatic activity and mRNA abundance of lipogenic enzymes. This was associated with the down-regulation of sterol regulatory element-binding protein-1, a transcriptional factor that regulates the lipogenic enzyme gene
expression. Dietary sesamin significantly decreased the triacylglycerol secretion accompanying the increase in ketone body production by the perfused rat liver. It is apparent that sesamin affects the fatty acid metabolism and lipoprotein production in the liver, and hence lowers the serum lipid levels.

Tässä lisää: http://ss.jircas.affrc.go.jp/kankoubutsu/jarq/37-3/37-03-02.pdf
 
H0h0 L0b0 meillähän on yhteinen uskonto!! :lol2:

Olen joka kerta kiinalaisessa tutkinut ja pyöritellyt ja haistellut ja spekuloinut sitä maun salaisuutta:D Mutta kysyä en ole kehdannut :nolo: Ne on niin mystisiä jamppoja ne kokit:D

Ootkos kevätkääryleitä vääntänyt? Nekin varmaan siellä upporasvassa. Noita kasviksia olen ite paistellut aina hieman "rapeiksi" oon aika kova käryyttämään sapuskoitani. Taitaa olla suomalaisilla yleinen tapa h0h0:D Vois kyllä kiusata mahaa vähempi sellaiset kuullotetut kaalinpalat. Bon apetit!!
 
Mä kun luulin että sen kiinalaisen ruoan salaisuus on natriumglutamaatti aka aromivahvenne. :lol2:

Pitää testata tuota sesamöljyä.
 
Taidanpas hakea ens viikolla seesamöljyä jo kaappiin varastoon... kiitos infosta, L0b0! Tiedätkö sä salaisuuden myös siihen ihanan jämyyn ja kiinteään riisiin? Meinaan nyt siis just riisin rakennetta. Riisikeitin, ehkä?

Aah... dieetin jälkeen syöksyn kyllä kiinalaiseen buffetiin... :kuola:
 
Yhtä#Hauista sanoi:
H0h0 L0b0 meillähän on yhteinen uskonto!! :lol2:

Olen joka kerta kiinalaisessa tutkinut ja pyöritellyt ja haistellut ja spekuloinut sitä maun salaisuutta:D Mutta kysyä en ole kehdannut :nolo: Ne on niin mystisiä jamppoja ne kokit:D

Ootkos kevätkääryleitä vääntänyt? Nekin varmaan siellä upporasvassa. Noita kasviksia olen ite paistellut aina hieman "rapeiksi" oon aika kova käryyttämään sapuskoitani. Taitaa olla suomalaisilla yleinen tapa h0h0:D Vois kyllä kiusata mahaa vähempi sellaiset kuullotetut kaalinpalat. Bon apetit!!

Heh, ne kokit on mystisiä miehiä indeed! Eivät ne paljasta salaisuuksiaan.

Ite tykkään keväkääryleistä / kesäkääryleistä hirveästi, mutta en niitä osaa tehä. Joku vois pistää tänne jonku hyvän reseptin. En ole aivan varma siitä taikinasta. Se muistuttaa erittäin kovasti lehtitaikinaa, mitä kiinalaisissa käytetään, mutta en ole tohtinut kysäistä. Kuka selvittäisi?

Faidra sanoi:
Tiedätkö sä salaisuuden myös siihen ihanan jämyyn ja kiinteään riisiin?

Heh, riisin salaisuutta en tiedä, mutta veikkaan että se on jotain pitkäjyväistä basmatiriisiä, joka on keitetty vähän puuromaiseksi. Noissa pienissä itämaisissa ninjaliikkeissä, mitä on aika monessa kaupungissa. Tarkoitan siis niitä pienen pieniä elintarvikekauppoja, niin niistä löytyy sellaisia 5kg säkkejä tuota alkuperäistä ninjojen käyttämää riisiä, eikä maksa juuri mitään! Se on just sillai sopivasti 'puuroutuvaa' riisiä, jota voi tikuillakin ammentaa jos siltä tuntuu!

Aah... dieetin jälkeen syöksyn kyllä kiinalaiseen buffetiin...

Onkohan kukaan muu onnistunut saamaan syömäkieltoa noihin buffetteihin? Itse olen yhteen saanut, mutta syystäkin. Söin siellä 6 eurolla 5x viikossa treenin jälkeen about 2-3kiloa paikallisia ihanuuksia :kuola:

Konna sanoi:
Kiinalaiseen keittiöön liittyy, että pistetään maissi- tai perunajauhoa kanan-/naudanlihan pintaan, jolloin pinnasta tulee paistettaessa mukavan pehmeä. Ruokalajista riippuen voi lihan myös marinoida jauho-/soijakastikeseoksessa.

Tänks! Samalla selvisi siis myös tämä salaisuus. Olenkin pitkään miettynyt, miten he saavat mm. kanasuikaleista niin pehmeitä ja hentoja, mutta silti niin maukkaita ja ravitsevia, kiitos!

Nitsku sanoi:
Seesaminsiemenöljystä saatava sesamiini on kova sana rasvanpoltossa jenkkien lisäravinnemarkkinoilla. Suomessa asiasta ei tiedetä mitään.

Selvitimme myös miksi kiinalaiset ovat niin laihoja. Johtunee siitä, että he juovat paljon seesamöljyä! Loistavaa! Lisää vaan kaikkea hyötytietoa ko. aiheesta ja kiinalaisesta sapuskasta ylipäätänsäkin!
 
aah

AIJAIJAIJAIIII!!! Alkaa ihan kädet tärisee ku lukee pikku darrassa näitä, onnex ei tarvi mennä ku hissillä alas ni on jo kiinalaisessa. Mun pitää vähän kysellä siltä kokilta vinkkejä ku meistä on tullu jo hyvät ystävät... siis joskus tullu käytyä....:hyper:
 
Riisinkeittimellä saa tehtyä tosiaan just sellaista riisiä mitä kiinalaisissa ravintoloissa saa. Eli sellaista kiinteää könttiytyvää ja herkullista, mutta ei kuitenkaan vetistä ja puuromaista, millaiseksi se helposti kattilassa menee.
 
L0b0 sanoi:
Selvitimme myös miksi kiinalaiset ovat niin laihoja. Johtunee siitä, että he juovat paljon seesamöljyä! Loistavaa! Lisää vaan kaikkea hyötytietoa ko. aiheesta ja kiinalaisesta sapuskasta ylipäätänsäkin!

Lisäyksenä vielä että seesaminsiemenöljyä joutunee käyttämään huomattavasti enemmän kuin varsinaista sesamiinivalmistetta (konsentroitua), mutta tuskin siitä öljystäkään on mitään haittaa rasvanpoltolle.
 
Vois kokeilla siellä stadissa sitten kisojen jälkeen tuleeko porttikielto kinukkiin jossa on buffet:D Ei ole mullekaan varmasti ongelma sellaista hankkia. Tosin täällä Jyväskylässä se ois ihan kauheeta :eek:
 
Faidra sanoi:
Tiedätkö sä salaisuuden myös siihen ihanan jämyyn ja kiinteään riisiin? Meinaan nyt siis just riisin rakennetta. Riisikeitin, ehkä?
Riisinkeittimellä saa tehtyä sellaista riisiä, mutta onnistuu kattilassakin kohtuullisen hyvin. Kattilaan basmatiriisiä ja kylmää vettä tuplasti riisin määrä. Sitten kiehautetaan ja levy pois päältä. Annetaan hautua kattilassa joku 15 minuuttia. Tuolla tavalla pitäisi tulla aika kiinteätä tavaraa.
 
Jasmin riisiä kiinalaiset syö? Ja kyllä kattilallakin saa ihan samanlaista tavaraa kuin ravintolassakin.. Pitää vain laittaa vettä ja riisiä oikea määrä ja antaa hautua siinä kattilassa vielä 5-10min. kypsennyksen jälkeen.
 
bullet84 sanoi:
Jasmin riisiä kiinalaiset syö? Ja kyllä kattilallakin saa ihan samanlaista tavaraa kuin ravintolassakin.. Pitää vain laittaa vettä ja riisiä oikea määrä ja antaa hautua siinä kattilassa vielä 5-10min. kypsennyksen jälkeen.


Tuosta jasmin riisistä itellä ainakin tulee juuri sellaista kiinteää niinkuin kiinalaisessa ravintolassa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom