Ketoosidieetti

Kiitos kommenteista. Taisi olla sitten vähän rahanhukkaa toi vehje, vaikka se toki vaakana on ihan tarkka. Tosin en tiedä onko minulla sen verran lihasmassaa että se vaikuttaisi tulokseen, koska olen 174 cm / 75 kg ja ulkoapäin katsottuna kehonrasvoiltani "normaali".
 
Eilen tuli sitten tehtyä se vittumaisin virhe ikinä, eli tuli otettua alkoholia hieman reippaammin ketolla. Voin sanoo, että elämäni rajuimman krapulan koin. Tai koen sitä vieläkin.

Jännä juttu on se, että join uutta "Light"-lonkeroo, jossa 0,5g hiilareita 100ml tuli vedettyä sellaset 12. Päälle vielä shotteja ja viinaa. Illalla kun tultiin kotiin, mittasin siinä kännipäissäni vielä ketostixeillä.. Näytti että "normaali" eli ei ketoosia. Nyt hetki sitten mittasin uudestaan ja kappas: Näytti tummanpunaista "korkea" 8. Mistä tämä johtuu, osaako kukaan selittää? ;) Tänään pidänkin sitten ekan tankkauspäivän, kun pari viikkoa takana. (Olisi pitänyt varmaan eilen se päivä viettää, ennen alkoholin nauttimista.) Paino nyt 3vk:n diettauksella, joista 2vk ketossa lähtenyt 93,4 -> 88,5kg. Nyt kyllä tipaton elämäntapa jatkuu taas, ja pitkään!

Jos otetaan sitä kuppia niin otetaan kanssa hiilareita samalla, alkoholi vahvistaa ketoosia joten voidaan päästä ketoasidoosiin ja sitten koittaa leikinloppu.
 
Tulipahan itselläkin testattua tuo ketolla spontaanin kännin vetäminen. En ajautunut ketoasidoosiin tai koomaan :) Krapulakin oli aika normisettiä.

Oli tarkoitus päättää 4kk dieettiprojekti vasta keskiviikkona mutta lauantaina sain yhtäkkiä kuulla hyvästä kaverista jota en ollut nähnyt n. 5 vuoteen ja se oli voittanu lotossa (ei sentään päävoittoa)! :D Pitihän siihen tilaisuuteen sitten tarttua. Muutama keitto tuli käytyä ottamassa terassilla ja sitten pitikin käydä kämpillä vetämässä paketillinen domino-keksejä naamaan että edes vähän saisi hiilaria koneeseen.

Kieltämättä oli hauska kuunnella kaverin kommentteja tuosta mun touhusta:
"Mitä helvettiä!? Pitääkö se dieetti muka olla semmoinen että heti ku vähä kaljaa ottaa nii vaipuu saatana koomaan?"
"No kirjoita tuohon lapulle mitä sanon niille ambulanssikuskeille jos kohta tipahdat"
"On se liikunta niin ihana harrastus. Reipas mieli, terveellinen ruoka ja sillee. PÄÄASIA ETTEI MEE LIIAN VAKAVAKSI!"

Noh, kaveri kuitenkin on itse sellainen 110kg voimanostajamörkö niin sentään vähän ymmärrystä riitti :D
 
No kylläpäs tämä nyt meni ryyppäämis juttuihin, mutta hyvähän se on näin vapun tienoilla varoittaa varsinkin kaikkia aloittelevia ketoilijoita.. :)

Tosiaan, tyhmänä kun ajattelin, että vedänpäs pelkkää viinaa/vähähiilarista alkoholia, ettei ketoosi suotta katkea. Virhehän se oli. Elimistö jostain kumman syystä meni ihan sekaisin moneksi päiväksi, tänään ehkä ensimmäistä kertaa alkaa tavara pysyyn sisällä ja olo normalisoituun. Tästä oppineena jos sitä kuppia todellakin tulee otettua, niin hiilaria vedetään sitten naamaan jo edeltävänä päivänä ja alkoholin yhteydessä..
 
Ihan hyvä että menee aika ajoin tähän ryyppäämisasiaan. Kaikki ketobeginnerit kun tuskin lukevat koko ketjua ja näitä iloisia kokemuksia kun on menty viinaa ottamaan ilman hiilareita riittää. Peruskeppanaa voi kyllä ottaa aika huoletta, mutta kun kirkasta alkaa mennä ilman hiilaria on leikki kaukana.
 
Tässä vietettiin myös flunssa/nuha viikonloppu ketoosissa. ENpä huomannut mitään eroa palautumisessa, eipä tullut ainakaan mätettyä pakastealtaallista jäätelöä yms.

Tietovisa: Paljon 400gr:ssa nauta-sikaa kaloreita? Yhden paikan mukaan n. 900kcal ja toisen paikan mukaan jopa 1300kcal. Liekö tuo 900kcal lähempänä? Ei kai paistorasva tuo 400kaloria mihinkään :O
 
Villi arvaus.. Riippuisko noi sikanaudan kalorit lihan rasvapitoisuudesta? Proden määrä on mun mielestäni aika vakio, n. 17-18g/100g.

17 % on kaloreita n. 900/400g.
25 % kaloreita onkin jo 1180/400g.

Ei mulla muuta.. Mitä tietovisassa on palkintona?
 
Tässä vietettiin myös flunssa/nuha viikonloppu ketoosissa. ENpä huomannut mitään eroa palautumisessa, eipä tullut ainakaan mätettyä pakastealtaallista jäätelöä yms.

Tietovisa: Paljon 400gr:ssa nauta-sikaa kaloreita? Yhden paikan mukaan n. 900kcal ja toisen paikan mukaan jopa 1300kcal. Liekö tuo 900kcal lähempänä? Ei kai paistorasva tuo 400kaloria mihinkään :O

:offtopic: Enpä enään ihmettele miks mulla nousee massalla paino aina niin perkeleesti kun menee jauhelihaa jo se 800g päivässä.
 
800g sikanautaa päivässä? Koska on kolesteroliarvot tsekattu viimeks?

Koholla kun tammikuussa mitattiin. Enpäs muuten edes tajunnut noiden yhteyttä, aikasemmin ollu kaikki ok kun ei tullut tota popsittua. Lääkäri kysy että syönkö usein hamburilaisia tms. Sitten pisti perimän syyksi kun molemmilla vanhemmilla kohonneet rasva-arvot.
 

3 kpl M-Nutrition Anabolic Overdrive 6 kg

Orange - Sweet berry - Rasberry kiwi

-25%
Toi 800g on niin tykki setti, että ei oo ihme jos on rännit tukossa. Vaihtaisin ehdottomasti vähärasvaseen nautaan jos sitä täytyy noin paljon kiskoa. Naudan paistia, riistaa tai kanajauhista ja lisäks jotain vähän vähemmän kovaa rasvaa. Voi sitä sikanautaakin kiskoa.. Emmä sillä. Syödäänhän sitä paljon ja onhan se halvempaa, mutta tossa 800g setissä on tyydyttynyttä rasvaa jo 50g. Se taitaa olla jo noin 20g yli päivittäisten suositusten.. Siihen kun lasketaan kaikki muu vielä päälle, niin pitäis kympin mennä kolesterolissa puhki jo viimeistään marraskuussa ;).

Ittellä 10 viikon keto paino kolesterolit läpi katosta. Vedin sen pääasiallisesti tolla sikanauta -menetelmällä.
 
Kannattaa keitellä sitä rasvaa huitsin helvettiin niistä jauhelihoista jos rasvoja pelkää. Kiehuttaa kunnolla ja vetää siivilän läpi ja kuumaa vettä niskaan. Maku kärsii jos siitä "täyteläisesti" rasvan tuomasta tykkää, mutta voihan sitä lihaa maustaa. Meinaan, että lähtee melkosen hyvin kuivaksi rasvasta. Jotain varmasti saattaa silti jäädä lihaan kiinni.
 
Ei luulis että ketoketjussa pelätään rasvaa.. Tai tyydyttynyttä varmaan vähän sietäiskin pelkää, mutta noin muuten.

Tollasten huuhtelujen ja rasvojen kaadon jälkeen onkin sitten kiva laskeskella niitä kaloreita.
 
Ittellä 10 viikon keto paino kolesterolit läpi katosta.
Kuinka tarkkaan mittasivat? Mikä oli HDL, mikä LDL ja entäpä triglyseridit? Oliko LDL hiukkaskooltaan pientä vai suurta? Onko se hapettunutta?

Kovaa treenatessa kolesteroli kohoaakin usein väliaikaisesti, sillä maksa tuottaa sitä kudosten ja hormonien rakennusaineeksi. Kyse onkin useimmilla nimenomaan tästä (tai sitten yleisestä tulehdustilasta joka johtuu stressistä ja haitallisista ravintoaineista), eikä siitä mitä on tullut syötyä. Keho tuottaa itse enemmän kolesterolia kuin ruuasta saadaan, ja nämä ovat toisiaan tasapainottavia: jos syöt enemmän kolesterolipitoista ruokaa, maksa tuottaa sitä itse vähemmän, ja toisinpäin.
 
Nuoret bodaavat miehet ovat huolissaan pahasta LDL-kolesterolista :D

LDL rakentaa kehoa - ilman LDL:ia ei rakennella steroidihormoneja tai korjata vaurioita solukalvoilla. LDL koholla kertoo, että elimistö yrittää fiksata jotain - urheilevalla ihmisellä se toimii niin kuin sen pitääkin. Kehonrakennushan perustuu juuri lihasten vaurioittamiseen ja niiden korjaamiseen.

Eri asia on, jos olet "obese", elimistössä jatkuva tulehdustila ja LDL pääsee hapettumaan.
Sitten tarvitaankin jo kunnolla virtsahappoa ja askorbiinihappoa, jotta ei ala mennä putket tukkoon.
 
Eikös muuten kilpahevosillekin syötetä kolesterolia jotta niiden lihasmassa kasvaisi?

Se "ruuan kolesteroli tukkii verisuonet ja tappaa sydänkohtaukseen" -tulos saatiin aikaiseksi vain syöttämällä kolesterolia kaniineille - jotka eivät saa sitä normaalisti syömästä ruuastaan, ja joiden aineenvaihdunta ei tee kolesterolilla mitään - ja annoksina jotka ihmisillä vastaisivat noin sadan kananmunan syömistä päivässä. En usko että kovinkaan bodari pystyisi moiseen. :D

Lue aiheesta lisää täältä:
http://high-fat-nutrition.blogspot.com/2009/02/cholesterol-fed-rabbit.html

Toisin sanoen rasvojen huuhtelu jauhelihasta on ajanhukkaa. Ainoa putki jonka tukkeutumisesta olen huolissani on viemärisi. Ne kun eivät oikein tykkää rasvasta.
 
Kuinka tarkkaan mittasivat? Mikä oli HDL, mikä LDL ja entäpä triglyseridit? Oliko LDL hiukkaskooltaan pientä vai suurta? Onko se hapettunutta?

Kovaa treenatessa kolesteroli kohoaakin usein väliaikaisesti, sillä maksa tuottaa sitä kudosten ja hormonien rakennusaineeksi. Kyse onkin useimmilla nimenomaan tästä (tai sitten yleisestä tulehdustilasta joka johtuu stressistä ja haitallisista ravintoaineista), eikä siitä mitä on tullut syötyä. Keho tuottaa itse enemmän kolesterolia kuin ruuasta saadaan, ja nämä ovat toisiaan tasapainottavia: jos syöt enemmän kolesterolipitoista ruokaa, maksa tuottaa sitä itse vähemmän, ja toisinpäin.
'

Tossa olis noi mittatulokset.. Aiemmat jokunen hetki ennen dieettiä ja jälkimmäiset vissiin viikko keton pääättymisen jälkeen.

fS-Kol 2,9 (viitearvo <5)
fS-kol-HDL 0,88 (viitearvo >1)
fS-Kol-LDL 1,7 (viitearvo <3)

fS-Kol 5,1
fS-Kol-HDL 1,24
fS-Kol-LDL 3,6

Hapettumisista ja hiukkasista en tiedä.. Paluu normisafkoille tietty normalisoi ton tilanteen.
 
Sinun HDL-kolesterolisihan parani ketodieetillä. Eikös se ole hyvä juttu? Tuo testi oli liian yksinkertainen, sillä se keskittyi näköjään pelkästään eri kolesterolien määrään, ei niiden laatuun.

HDL-lipoproteiini ("hyvä kolesteroli") kerää ylijäämäkolesterolia ja palauttaa sen maksaan uudelleenkierrätettäväksi, kun taas LDL-lipoproteiini ("paha kolesteroli") vie sitä kudoksiin rakennusaineeksi. Mutta vain pienikokoinen LDL-lipoproteiini pystyy tunkeutumaan verisuonten läpi ja aiheuttaen mahdollisia tukoksia, ja siitäkin vain se hapettunut muoto. Suurten hiilarimäärien, erityisesti fruktoosin tiedetään kohottavan tuota haitallista LDL-kolesterolin muotoa (hapettunut, pienikokoinen). Kohonnut LDL-kolesteroli on oire yleisestä tulehdustilasta, joko treenin, liikalihavuuden tai hapettumisstressin takia. Jos LDL-kolesterolia lasketaan keinotekoisesti statiineilla, hoidetaan vain oiretta, ei syytä. Siitä on usein enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kolesterolien todellista laatua on jo vähän vaikeampaa ja kalliimpaa mitata, en usko että mikä tahansa terveyskeskus siihen pystyy.

Kellään täällä muuten tietoa onko täällä puljua jossa voisi mitata kolesterolit ja triglyseridit silleen kunnolla?
 
Ihan makeeta, että sulla on noin paljon tietoa veriarvoista ja kolesterolista. Kyllähän mäkin tiedän, että HDL parani ketolla..

HDL on usein alhaalla ylipainoisilla ihmisillä.

Duodecim.fi sanoi:
* Tavoitearvo
o Yli 1,00 mmol/l (millimoolia litrassa)

HDL kuljettaa kolesterolia pois kudoksista, myös valtimoiden seinämästä. Tämä on luonnollisesti hyödyllistä. Lukuisissa tutkimuksissa onkin todettu, että suuri HDL-kolesterolin pitoisuus liittyy pienentyneeseen sydänsairauksien vaaraan 1. Jos pitoisuus on pieni, vaara suurenee. Naisten HDL-kolesterolin pitoisuus on yleensä suurempi kuin miehillä, mikä johtuu naissukuhormonista (estrogeenista). Vaihdevuosien jälkeen tämä sukupuoliero tasoittuu.

HDL-tasoon määrään vaikuttaa osittain se perimä, jonka on sattunut isältään ja äidiltään saamaan. HDL-arvoon ravinnon laatu vaikuttaa vähemmän kuin LDL-kolesteroliin. Sen sijaan liikunta suurentaa HDL-arvoa, mikä on hyödyllistä.

Vyötärölihavuus alentaa veren HDL-kolesterolipitoisuutta. Vatsaontelon sisälle kertynyt liiallinen rasvakudos vaikuttaa haitallisesti aineenvaihduntaan, jonka yksi seuraus on HDL-kolesterolin pienentyminen. Liikarasvan kertyminen vatsaonteloon johtaa yleistyneeseen aineenvaihdunnan häiriöön, mikä näkyy muissakin asioissa kuin pienentyneessä HDL-kolesterolin pitoisuudessa. Veren triglyseridien määrä kasvaa, verenpaine nousee ja sokeriaineenvaihdunta häiriintyy ja voi ajan mittaan johtaa diabetekseen. Tätä valtimotaudin vaaratekijöiden kasaumaa nimitetään metaboliseksi oireyhtymäksi, johon veren rasvamuutosten lisäksi kuuluu kohonnut verenpaine. Laihduttaminen, joka poistaa tehokkaasti rasvaa myös vatsaontelosta, muuttaa HDL-kolesterolin määrää (ja muitakin häiriöitä) parempaan suuntaan.

Tossahan toi syy-seuraus -suhde on aika suoraa tapetilla ja näkyi veressä.

Mä en mitenkään pahemmin friikannut tota kohonnutta kokonaiskolesterolia. Tai kohonnutta LDL:ää. Tiesin kuitenkin, että paluu perusruokavalioon tasapainottaa tilanteen..

Tossa nyt kuitenkin vielä vastaava setti LDL:stä..

Duodecim.fi sanoi:
* Tavoitearvot
o Alle 3,0 mmol/l (millimoolia litrassa)
o Sepelvaltimotaudissa ja aikuistyypin diabeteksessa alle 2,5 mmol/l

LDL tulee englanninkielen sanoista low density lipoprotein. Nimi liittyy lipoproteiinien analyysimenetelmään ultrasentrifugilla. Seerumia pyöritetään hurjaa vauhtia tuntikaupalla sentrifugissa, jolloin eripainoiset valkuaisaineet asettuvat eri kerroksiin painon mukaan. LDL on suhteellisen kevyt ja asettuu putkessa painavamman sisarensa HDL:n (high density lipoprotein) yläpuolelle.

LDL kuljettaa kolesterolia kudoksiin, myös valtimoiden seinämään. Mitä suurempi LDL-kolesterolin määrä on, sitä enemmän kolesterolia kudoksiin kertyy. Siksi LDL-kolesteroli kuvastaa yleensä paremmin valtimokovettumataudin vaaraa kuin kokonaiskolesteroli. Samoin kuin kokonaiskolesterolissa, LDL-kolesterolinkin kohdalla viitearvojen sijasta käytetään tavoitearvoja. LDL-kolesterolin haitallisuus on todettu erityisen suureksi ihmisillä, joilla on jo todettu sepelvaltimosairaus tai joilla on aikuistyypin (tyypin 2) diabetes. Siksi heillä pyritään vielä matalampaan arvoon kuin muilla.

Ruoan tyydyttyneet eli kovat (eläinperäiset) rasvat lisäävät LDL-kolesterolia. Vastaavasti tyydyttymättömät eli pehmeät rasvat (kasvi- ja kalaöljyt) vähentävät sitä. Ruoan kolesterolimäärällä on myös merkitystä, mutta vähäisemmässä määrin kuin rasvojen laadulla. Kolesterolilääkkeet, niin sanotut statiinit, vähentävät tehokkaasti LDL-kolesterolin määrää.

Laboratoriossa LDL-kolesterolia ei mitata suoraan, vaan sen määrä lasketaan kokonaiskolesterolin, HDL-kolesterolin ja triglyseridien määrän perusteella käyttämällä erityistä laskukaavaa. Kaava toimii, kun triglyseridien arvo on alle 4, mutta jos se on suurempi, LDL-kolesterolin määrää ei voi laskea luotettavasti.

Noissa postaamissani veriarvoissa on aika selkeesti mun mielestä näkyvissä reilun 10 viikon aikana kuluttamani 25 Sika & nauta kilon ja 7 kilon juustotahkon vaikutus.

Mä en ole lääkäri. Mua ei niin kauheesti kiinnosta vänkää siitä missä kyketään ottamaan verikokeet ja missä ei. Se mä vaan sanon, että jos tykittää menemään 800g sika-nautaa päivässä ja kolesteroli on jo korkeella, niin kannattais ehkä käydä tasasin väliajoin tarkkailemassa tilannetta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom