Tämä saattaisi olla paremminkin tuonne ruokaresepteihin kuuluva juttu, mutta on tässä kannanotto tähänkin threadiin...
Olen käyttänyt monenkin eri valmistajan valmiita hawaiinpata-, italianpata- tai meksikonpatapussukoita. Niissä on valmiiksi mausteet yms. ja makuvaihtoehtoja löytyy. Tuollainen esim. italianpatapussukan annos on 3,25 dl. Siinä on 350 Kcal, josta käyttäen 400 g 15% rasvoilla olevaa jauhelihaa tulee protskuja 23 g, hiilareita 23 g ja rasvaa 17 g. Pussista pitäisi tulla n. 4 normaaliannosta.
Rasvan määrään voi näissä pussukoissa vaikuttaa ostamalla vähärasvaista jauhelihaa tai laittamalla niihin kanasuikaleita tai kinkkusuikaleita saman määrän kuin jauhelihaa. Tuollainen yksi annos ei vielä oikein riitä minulle, joten lisään niihin sitten riippuen ruoasta joko kokojyväriisiä tai ruispastaa lisäksi. Riisiä n. 3 dl, pastaa n. 4 dl. Vettä pitää lisätä myös hieman pussin ohjeeseen nähden. Sekaan voi halutessaan laittaa myös vihannessekoituspussin.
Tuollaisesta pussista tehdystä, jatketusta padasta syön n. 4 kertaa, eikä ole kallistakaan, tosin kallein raaka-aine on vähärasvainen jauheliha. Ravintoarvot eivät ole mielestäni pahat, varsinkin kun käyttää parempia aineksia. Lisäksi tuo jatkaminen laimentaa pussukoiden mausteita omaan makuuni sopiviksi.