Kasviksien/vihanneksien grillaus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja VTG
  • Aloitettu Aloitettu

VTG

Liittynyt
6.7.2007
Viestejä
627
Eli mitenkäs grillailette rehunne, mitä ja minkä kanssa?
Sain vaan eilen muistikuvan siitä että useampi vuosi sitten söin jotain punaista kasvista, jonka päällä oli jotain siihen sulanutta juustoa. Hyvää oli mutten kuollakseni muista että mitä juustoa tai rehua siinä oli (paprika tai tomaatti varmaan?)

Ajattelin että jos näin saisi ihan ok pikkupurtavaakin näin dietille, jos kevyempiä juustoja löytyy tarpeeks voimakkaalla maulla.

Ehdotuksia tulemaan vaan, halloumia ja vuohenjuustoa on jo varattu kaappiin :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Oisko se punainen ollut punajuuria ja vuohenjuustoa? Ihan maukasta, tosin meillä tuo tehdään uunissa.
 
Ei mulla muuta, mutta nykyään melkeinpä himoitsen aina grillistä enemmän niitä kasviksia kun lihaa, ai suatana kun on hyvää heittää jotain kasvisvartaita grilliin (tomaattia, kesäkurpitsaa, herkkusientä, paprikaa yms yms).
 
Herkkusieniä mistä kannat pois, sulatejuustoa sisään, rullataan pekoni päälle ja griillin :aah:
 
- Parsakaalta, kukkakaalta ja punaista paprikaa paloina sekä nippu kokonaisia valkosipulin kynsiä sekaan ja mieluinen marinadi sekaan. Koko setti folioon ja grilliin 10-15min. Loistava lisuke oikeastaan kaikelle lihalle. Marinadi vihje: öljyä, soijaa ja makeaa chilikastiketta, toimii!

- Tomaattia, sipulia ja tuore mozzarellaa paksuiksi siivuiksi ja ladotaan niitä limittäin folion päälle. Sinne tänne tuore basilikaa ja päälle öljyä ja mustapippuri rouhetta ja folio umpeen. Grilliin 5-10min. Loistava liskuke esim. kanalle ja kalkkunalle.

Tuossapa yleisimmät grillirehut mitä tulee tehtyä, helppoja ja maistuvia molemmat.
 
Tuoretta ananasta on muuten hyvä heittää grillivartaisiin. Sopii possun ja kanan kanssa. Ei tölkkikamaa missään nimessä.
 
Rupeaa tuo grillikausi olemaan ohi, mutta parit (melkein) kasvisherkut grilliin.

1. Täytetyt herkkusienet


A) Isosta herkkusienestä kanta pois, vuohenjuustoa / aurajuustoa / tuorejuustoa sisään, pekoni ympärille. Tämä ohje tuossa tulikin jo, mutta erilaisilla juustoilla saa mukavasti vaihtelua makuun.

B) Tehosekottimeen paprikaa, aurajuustoa, pekonia ja valkosipulia, jauhetaan hienoksi muussiksi/hakkelukseksi. Tungetaan herkkusienen sisään. Kyseinen täyte toimii myös paprikoiden kanssa, joskin on aika tanakkaa tavaraa varsinkin aurajuustoon tehtynä.

2. Tsatsiki

Tässä on kaksi aivan ehdotonta höystettä grilliruoan kaveriksi. Itsetehty tsatsiki on aivan tajuttoman hyvää, varsinkin jos sen antaa muhia jääkaapissa yön yli. Kaupasta kun ostaa purnukan turkkilaista jugurttia niin tarkempi ohje on siinä pönikän kyljessä. Pääpiirteittäin kuitenkin näin:

1. Raasta 1-2 kurkkua, laita raaste siivilään ja puserra nyrkillä enimmät vedet pois. Näin tsatsikista ei tule vetistä.

2. Jugurtin sekaan kurkkuraaste, mustapippuria, valkosipulia maun mukaan, 1rkl etikkaa, ripaus suolaa,
ja jos haluaa niin 1-2rkl oliiviöljyä.

3. Pistä jääkaappiin, anna maustua vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.

Tämä tavara toimii ruoan kuin ruoan kanssa, ylijäämäkastikkeen voi syödä vaikka sipsien kanssa jos sattuu bulkilla olemaan.

Kuullotetut kasvikset:

Porkkanaa ohuina tikkuina, paprikaa, punasipulia, broccolia, melkeen kaikki käy. Itse pidän eniten kuitenkin porkkana-paprika-punasipuli -kombosta. Erittäin helppo ja nopea valmistaa.

1. Pilko kasvikset, porkkanat saa pistää melko ohuiksi tai vaihtoehtoisesti paistaa niitä muutaman hetken ennen kuin lisää muut kasvikset, jäävät muuten turhan koviksi.

2. Kuumenna pannussa melko runsaasti öljyä, pannu saa olla todella kuuma.

3. Lisää kasvikset ja paista niitä vain sen verran, että ne kuumenevat mutta eivat mene lötköiksi. Rapsakkuus on tässä avainsana. Lisää päälle ripaus suolaa ja mustapippuria. Nauti mieluiten hyvän pihvin ja tsatsikin kanssa.
 
sipuli -> kuoret pois -> halki -> lorauta soijaa siihen puolikkaiden päälle -> hieman sokeriakin päälle -> grilliin

on meinaan hyvää!:kuola:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom