Kastikkeet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sick-
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
15.2.2007
Viestejä
207
Olisiko jollakkin jotain herkkulisen kastikkeen reseptiä? Tarkoitus olisi tuon kastikkeen sopia kanan kanssa eikä tarvitse olla kovinkaan "terveellistä" eli hyviä reseptejä tulemaan :thumbs: Itse nyt olen kanasuikaleitten sekaan heittänyt kermapurkkia (sen sisältöä kuitenkin enimmäkseen) ja mausteita sekaan mutta kovin samalta maistuu aina. Mausteita toki vaihtelemalla saa erilaista mutta kertokaapa omia ressuja :whip:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Maustamattomia jogurtteja itse maustamalla (mm. curry, chilit, soija, yrtit) saa hyviä kylmäkastikkeita kananfileelle tai koipisille.

Myös nuo valmiskastike pussit on ihan jees, kun niitä itse hieman tuunailee. Esim. curry kastikkeesta saa kanalle hyvän kaverin joko valkomasipulilla, mustaherukka hyytelöllä tai paprikalla maustamalla.

Mielikuvitushan nuissa kastikkeiden keittelyissä on vain rajana, itse jauhoista suurustamalla ja maustamallahan saa tehtyä minkämoisen kastikkeen haluaapi. Harvemmin tulee itse kahteen kertaan ihan samanmoista tehtyä, mikäli ei oikeen sattunut onnistumaan yli kaikkien odotusten sillä kertaa. Silloinkin tulee yleensä se ongelma vastaan, ettei enää tarkaan muista, mitäs kaikkea sinne liejuun on kerinnyt jo upottamaan :)
 
Lyhyet kanaohjeet:

Uunibroileri. Ota iso reunallinen uuninkestävä astia, laita sinne riittävästi riisiä, jonkun verran vettä, joku liemikuutio ja hutkaise päälle broileria (koipia tai rintaleikkeitä). Joskus myöhemmin tarkasta nestetilanne, lisää purkillinen tomaattimurskaa ja mahdollisesti lisää vettä. Tomaattimurskan sijaan tai kanssa voit laittaa myös paljon valkosipulimurskaa tai siivutettuja valkkarinkynsiä. Valkkari on haudutettuna aika eri makuinen kuin "raakana", molempia kannattaa kokeilla.

Dippibroileri. Paista uunissa isoja broilereita (koipia tai rintaleikkeitä) ja nyhdä niistä sitten valkoinen liha irti. Nauti kylmänä kermaviilikastikkeessa, jonka voi maustaa esim. currylla, paprikalla, pippurilla, kiinamausteseoksella, valkosipulilla yms.

Valkoista lihaa voi syödä sujuvasti myös ananaksen/ persikan kanssa. Riisillä tai ilman.

Kermakastike. Paista paketillinen broilerisuikaleita, lisää purkillinen kermaa ja joko a)currya b)reilusti joko yhtä pippuria tai c)eri värisiä pippureita d)valkosipulisuolaa. Lisukkeena perunoita tai riisiä, sekin tuo vaihtelua.

Kaupan hapanimeläkastike. Punaviinikastike. Viherpippurikastike.

Soijakastikkeesta sotkemalla tulee varmaan myös joku ihan jees soosi. Mielenkiintoinen mauste.

Edit: kaupoissa pulloissa myytävä chilikastike sopii myös loistavasti broilerin kanssa, sellaisenaankin jos suu kestää.
 
Purkillinen tomaattimurskaa ja reilusti tuorejuustoa (maun saa valita vapaasti). Pastan kanssa hyvää ja miksei riisinkin.
 
UP. Tartteis löytää hyviä vähä kalorisia kastikkeita dieetille. Jotain jolla saisi vihnekset sa salaatin maistumaan hyvälle kun ei muuten mene parsakaalit alas.
Habanero on hyvää mutta ei sitä kaikkiin ruokiin viitti heittää.
 
Ite tehdyt broiler nugetit, leivitettksessä kananmuna, korppujauho, jtn mausteita. Ite kastikkeessa kermaviilii jtn broilerimaustetta ja kaikke paprikajauhetta ja cayenne-pippurii ym.
 
UP. Tartteis löytää hyviä vähä kalorisia kastikkeita dieetille. Jotain jolla saisi vihnekset sa salaatin maistumaan hyvälle kun ei muuten mene parsakaalit alas.
Habanero on hyvää mutta ei sitä kaikkiin ruokiin viitti heittää.

Sweet Thai Chili on ehdoton kylmäkastikkeiden kuningas!
 
Joku kyseli kevyitä sooseja...

Tomaattimurska tai paseerattu tomaatti-pohjaset on aika kevyitä jos niihin ei öljyä tai juustoja tai muita laskettele kamalasti. Yks näppärä vois olla kuullottaa 1 sipuli ja maun mukaan valkosipulia pienessä määrässä öljyä, vähän hienoksi pilputtua porkkanaa, ta purkki tomaattimurskaa ja keittelee tovin että porkkanat kypsyy. Mausteeksi mustapippuria, chiliä ja yrttisuolaa (jotain yrttejäkin voi roiskia jos haluaa, esim basilikaa). Sopii soosiksi vaikka kanan kanssa, mutta toki sipulivaiheessa voi paistaa sekaan myös vaikka paistijauhelihaa tai lohisuikaleita tai vegevaihtoehtona heittää perään desi tummaa soijarouhetta ja vähän vettä (turpoaa). Miksei tämä vaaleen kalan kanssakin sopisi.

Sienikastike rasvattomaan maitoon tehtynä osanestesuuruksella on myös aika kevyttä lisuketta. Eli paistetaan sienet ja sipuli öljyssä, sekaan maito ja kiehautus (sekota ettei pala pohjaan!). Tällä välin oot sekottanut hiukan vehnäjauhoo (voi olla myös täysjyväsellaisia) maitotilkkaan sen mukaan kuinka paksua soosia haluat. Ja lisätään se jauho-maitoseos pikkuhiljaa sekoittaen siihen pohjaan että se sakeutuu. Mausteeksi piisaa yleensä pippuri ja suola, mutta saahan sitä laittaa mitä tykkää. Pieni kiehautus vielä sekoittaen ja voipi popsia lihan, kalan tai miksei kanankin kyytipoikana. Eihän tää nyt niin hyvää oo kun semmonen minkä teko alkaa voiklöntillä ja mihin tulee kermaa maidon sijasta, mutta....
 
Viimeksi muokattu:

Suositut

Back
Ylös Bottom