Lyhyet kanaohjeet:
Uunibroileri. Ota iso reunallinen uuninkestävä astia, laita sinne riittävästi riisiä, jonkun verran vettä, joku liemikuutio ja hutkaise päälle broileria (koipia tai rintaleikkeitä). Joskus myöhemmin tarkasta nestetilanne, lisää purkillinen tomaattimurskaa ja mahdollisesti lisää vettä. Tomaattimurskan sijaan tai kanssa voit laittaa myös paljon valkosipulimurskaa tai siivutettuja valkkarinkynsiä. Valkkari on haudutettuna aika eri makuinen kuin "raakana", molempia kannattaa kokeilla.
Dippibroileri. Paista uunissa isoja broilereita (koipia tai rintaleikkeitä) ja nyhdä niistä sitten valkoinen liha irti. Nauti kylmänä kermaviilikastikkeessa, jonka voi maustaa esim. currylla, paprikalla, pippurilla, kiinamausteseoksella, valkosipulilla yms.
Valkoista lihaa voi syödä sujuvasti myös ananaksen/ persikan kanssa. Riisillä tai ilman.
Kermakastike. Paista paketillinen broilerisuikaleita, lisää purkillinen kermaa ja joko a)currya b)reilusti joko yhtä pippuria tai c)eri värisiä pippureita d)valkosipulisuolaa. Lisukkeena perunoita tai riisiä, sekin tuo vaihtelua.
Kaupan hapanimeläkastike. Punaviinikastike. Viherpippurikastike.
Soijakastikkeesta sotkemalla tulee varmaan myös joku ihan jees soosi. Mielenkiintoinen mauste.
Edit: kaupoissa pulloissa myytävä chilikastike sopii myös loistavasti broilerin kanssa, sellaisenaankin jos suu kestää.