• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kastelli Economy

Liittynyt
19.5.2003
Viestejä
2 816
Onko tällanen talo pelkkä lato http://www.kastelli.fi/talot/economy Aika riisutulta toi vaikuttaa, mutta samalla halvalle. Toi hinta on siis ns. avaimet käteen-talo.

Muutamia puutteita löysin, mitä pitäisi taloon lisätä: talossa on suora sähkölämmitys, ei autokatosta eikä takkaa. Jo noitten lisääminen ja lämmityksen vaihto kustantaa +20te?

Taitaa olla, että rakentaminen on sen verran hiipunut, niin talotehtaitten pitää keksiä tällaisia halvempia vaihtoehtoja..
 
Liittynyt
19.5.2003
Viestejä
2 816
Kouvolassa asustelen, joten tontit on halpoja.

Pohjatöihin tohon kavereitteni mukaan menis noin 35-40te + tontti.
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Muutamia puutteita löysin, mitä pitäisi taloon lisätä: talossa on suora sähkölämmitys, ei autokatosta eikä takkaa.
Tuon kokoiseen ton hintaluokan taloon ei ehkä kannata lämmitysmuotoa vaihtaa. Ilmalämpöpumppu lisäksi +1000e? Ja takka toki mukava olemassa, alkaen 4000e? Autokatos+varastoonkin saanee ainakin 5000e varata.

Hieman parakkimainenhan tuo on ja ahtaan puoleinen, tosin kerros/rivitaloasukki ei varmaan sitä moiti. Isoin puute on säilytystilan puute. Yksi ainoa vaatehuone ja minivaatekaappi on pohjaan merkitty. Huoneet on sen verta pieniä että hankalaksi menee lisäkaappien laitto.

Pohjatyöt+täytöt+liittymät, alkaen 20ke? Pihaankin saa rahaa menemään riippuen vaatimustasosta.
Asiakkaalle jäävät vain tontin maatyöt, perustuksen ulkopuoliset työt, liittymät, valmiin perustuksen sisäpuolinen täyttö, ulkoverhouksen toinen maalauskerta ja pihatyöt.
 
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
2 978
Älvsbyhus tekee samankaltaisia edullisia pakettiratkaisuja.

Noissa halvimmissa on pohjakaava suunnilleen samanlainen kun 80-luvun betonilähiökerrostalossa pienine olohuoneineen, että ihmeitä ei kannata odottaa sisätiloilta. Joku tuollainen modernimpi malli voisi olla tyydyttävämpi. Älvsby myy myös autotalleja/katoksia, hinnat 10-15k mallista riippuen näemmä.
 

tst

Liittynyt
16.11.2005
Viestejä
1 622
Ikä
40
Kouvolassa asustelen, joten tontit on halpoja.

Pohjatöihin tohon kavereitteni mukaan menis noin 35-40te + tontti.
Joo, mietin pitkään tuon economyn ottamista ja täytyy sanoa, että jos en mitään osaisi itse tehdä, niin olisin melko varmaan ottanut. Laskeskeltiin, että kun omalle maalle tekee, eikä siis tontista olisi tullut lisäkustannuksia, niin hinta olisi ollut tuossakin paketissa sähköliittymineen,ulkorakennuksineen,jätevesijärjestelmineen,porakaivoineen,pohjatöineen,jne. ainakin sen 150000 euroa. Eli kyllä sitä rahaa vaan olisi uponnut. Ja tarkoitin tuolla itse tekemisellä sitä, että paljonko tuollaisen paketin todellinen hinta on, kun siitä vähennetään mm.rakennusporukan palkat. Aika hyvän katteen siitä omalle työlleen saa, kun painaa itse paketin pystyyn. Esim. itsellä se varsin isä-ukon avustuksella onnistuu. Tosin, että se imee sitten kaiken vähän vapaa ajan,hermot ja enemmänkin. Helppo ratkaisuhan tuo sinällään on ja ihan asiallinen. Kaikki on siistiä peruslaatua, ei mitään priimaa, mutta ei tämmösille eläjille niin tarvitsekaan.
 
Liittynyt
18.5.2006
Viestejä
315
No näkyhän siellä listassa olevan sentään lämmön talteenotto ja tuo sähkölämmityskin oli sentään lattialämmitys, josta saa melko pienellä vaivalla osittain varaavan kun käskee laittamaan vähän paksumman kerroksen kuraa lattiaan.
Aika karun näkönen torppa kyllä muuten oli äkkiä kattoen.
Onhan tuo edullinen ja pirun helppo vaihtoehto, mutta melkein samoihin kyllä pääsee vähän näyttävämmänkin torpan kanssa jos pystyy paljonkin tekemään itse ja tietysti jos osaa jokapaikassa tingata ja jaksaa kilpailuttaa ja hakea halpoja vaihtoehtoja.

Itellä on alkanut vähän mieli kallistua noitten hirsitalojen puoleen jos jossain vaiheessa jaksaisi alkaa uutta rakentamaan. Esim. Kontiolla on melko edullisia massiivihirsi paketteja joista pystyisi ja varmaan melko suurella "kotimaisuus asteella" rakentamaan itelleen torpan.
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Jos tosissaan on taloa hommaamassa, kannattaa sitten vähintään kysellä hinnat myös muilta valmistalotoimittajilta, vaikka kalliiksi taitaa helposti mennä. Sekä paikalliselta grynderiltä. Sekin on hyvä pitää mielessä että riippuen kaavamääräyksistä, kaikenlaisia tupia ei voi pystyttää mihin tahansa. Myös ilmansuunnat, tien, maiseman, naapurien ym sijainnit olisi hyvä ottaa ainakin jossain määrin huomioon...

http://www.designtalo.fi/
http://www.avainkoti.fi/ -koleat virtuaaliesittelyt!
http://www.vaajatalot.fi/sivu205.html
http://www.oravaistalo.fi/fi/Default.aspx
 
Liittynyt
11.4.2003
Viestejä
610
Kuten mainittukin tuohon taloon pohjiin kantsii varata 30-40te ja liittymä, lupa ja muut maksut 10-20te. Sitten ihan peruspihatyöt(tie talolle ja täytöt/maan vaihdot) 5-10te. Takka- ja muut lisävarusteet 5-10te. Noilla ton talon saa suurinpiirtein valmiiksi. Eli sellanen 170Te aivan minimissään. Autotalli 15te lisää. Sellanen 200te laittasin budjetiksi, niin ruvetaan olemaan varmoilla vesillä. Saa loput pihatyötkin tehtyä kunnialla.

Yleensä nämä keskustelut kääntyy, et joku huutaa seuraavaksi kuinka 100te tollanen rakennetaan pitkästä unohtaen, et 50tonnii menee työkustannuksiin helposti ja hinnat on noussut parin viimevuoden aikana jo 20%. 5 vuoden takaiseen tilanteeseen reilusti tuotakin enemmän.

Tilat on "ahtaat" huutaa monesti kerrostalokaksiossa asuvat, mut kyl tohon 4 henkisen perheen asuttaa hyvin. Se mikä tollasessa talossa on parasta, niin asumiskulut on todella pienet ku tiivis talo ja ei yhtään hukkaneliöitä.

Rakenteellisiä muutoksia tohon laittasin 1 ikkunan olohuoneeseen lisää, jolloin toi olohuone avartuisi. Ja vino sisäkatto olohuone-keittiö akselille.

Älväriin en tota vertais ikinään. Sama ku vertailis mersua ja ladaa. Muuratut kosteat tilat, betonilattiat ym. eikä mitään kantavia seiniä sisällä isoimpina eroina.
 
Liittynyt
19.12.2002
Viestejä
1 032
Yleensä nämä keskustelut kääntyy, et joku huutaa seuraavaksi kuinka 100te tollanen rakennetaan pitkästä
Jumalauta appiukon kanssa pitkästä rakennetaan tuollainen 80 donalla. :D Valmista on sitten jouluna 2011, päivääkään saati iltaakaan vapaata ei siihen mennessä ehdi pitää ja avioero tulee.

Tilat on "ahtaat" huutaa monesti kerrostalokaksiossa asuvat, mut kyl tohon 4 henkisen perheen asuttaa hyvin. Se mikä tollasessa talossa on parasta, niin asumiskulut on todella pienet ku tiivis talo ja ei yhtään hukkaneliöitä.
Komppaan. Olen Klaukkalassa seurannut, miten nykyään rakennetaan ilmeisesti kaikki rakennusluvan neliöt käyttäen hulppeita palatseja niille 750 neliön tonteille. Sitten siellä asuu kolme henkilöä, kunnes lapsi 10 vuoden päästä muuttaa pois. Jokaisen kannattaa rakentaa sen kokoinen talo kuin tarvitsee, ei sen kokoisia kuin asuntomessuilla tai naapuritontille rakennetaan.
 
Liittynyt
19.5.2003
Viestejä
2 816
Tarkotuksena on päästä niin helpolla kuin mahdollista. Meillä tällä hetkellä vain yksi lapsi, joten eiköhän tossa jokskin aikaa tilaa olisi.

Itellä meni hermot jo meidän saunallisen kerrostalokaksion remontoinnissa, joten itse rakentaminen on täysin poissuljettu vaihtoehto. Pihatyös max. mitä voin itse tehdä..
 
Liittynyt
4.10.2005
Viestejä
156
Ikä
41
onko missään muuten muiden mallien hintoja?
alkoi tuo kastelli hoviherra 115k kiinnostamaan
 

tst

Liittynyt
16.11.2005
Viestejä
1 622
Ikä
40
onko missään muuten muiden mallien hintoja?
alkoi tuo kastelli hoviherra 115k kiinnostamaan
Saat ne Kastellin edustajalta, kun käyt siellä haastelemassa. Muistaakseni se oli tuolla toimituksella jotain 130000-140000e. Korjatkaa viisaammat...
 
Liittynyt
19.5.2003
Viestejä
2 816
Tilasin esitteen, voin kertoa jahka posti tuo tietoa.. Hölmöä kun noita ei voi vertailla netissä..

Desing-talon halvin oli 148te..
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Ja onhan tuossa sentään aito Puustelli keittiö...

:jahas:

Saako muuten taloa edes rakentaa ilman takkaa? Jos ei, niin mahtaako tuon paketin perustukset kestää vai pitääkö vahvistaa?

No, paha noista on sanoa mitään mainosten perusteella. Pitäisi olla joku jolla on kokemuksia. Eipä paljoa naurata kun tavarat tulee kaatosateella suoraan sekalaiseen läjään pihalle, venäläinen raksaporukka tulee joskus ensi viikolla ja LVI ukolla on jäänyt ryyppyputki päälle. Tehtaalla ei kukaan vastaa kun on kiire myydä seuraaville asiakkaille :D
 
Liittynyt
19.5.2003
Viestejä
2 816
Tolleen voi käydä vaikka sä maksat paketista 200te....
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Tolleen voi käydä vaikka sä maksat paketista 200te....
No se on aivan totta. Laskuttaminen on monesti paljon helpompaa mitä rakentaminen :D No kohta tulee pieni laskukausi ja paskat firmat menevät konkkaan. Ja paskat "kirvesmiehet" saavat kenkää, alkavat dokaamana ja kuolevat maksakirroosiin.
 

Huppe

Iso Kingi H.
Mode
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 117
Ikä
44
Olen Klaukkalassa seurannut, miten nykyään rakennetaan ilmeisesti kaikki rakennusluvan neliöt käyttäen hulppeita palatseja niille 750 neliön tonteille. Sitten siellä asuu kolme henkilöä, kunnes lapsi 10 vuoden päästä muuttaa pois. Jokaisen kannattaa rakentaa sen kokoinen talo kuin tarvitsee, ei sen kokoisia kuin asuntomessuilla tai naapuritontille rakennetaan.
Onpas mielenkiintoinen "uutuus" kotimaisilla talomarkkinoilla ja orsilla puhuu vähän mutta todellakin asiaa!

Miettii tuota aivan järkevästi niin kuinkas moni ostaa vaikkapa yli 100m2 rivitalon/paritalon tai saatikka kerrostalon ja silti mahtuu sinne enemmän kuin loistavasti. Tonttiin pk-seudulla (vaikka Puistolassa/Tapaninkylässä) se 100ke ja talo siihen 115ke, pohjat joku kertoi että saa noin 20ke hinnalla, joten 100m2 täysin oman omakotitalon UUTENA saa halvemmalla kuin pienen kaksion Stadista kerrostalosta 50 vuotta vanhasta talosta alkuperäiskuntoisena.

Ei huono vaihtoehto! :thumbs:

Enpä itse mieti ainakaan enempää jos/kun tulee Suomeen palattua.
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Toisaalta oman talon myötä pitää sitten olla omaa autoa ja jonotella kehällä joka aamu. Cityssä kun asustelee, niin voi hakea homolatten mukaan samalla kun sipsuttaa trendikengissä ratikalle.
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 395
Saako muuten taloa edes rakentaa ilman takkaa? Jos ei, niin mahtaako tuon paketin perustukset kestää vai pitääkö vahvistaa?
Kyllähän takalle pitää vahvistettu perustus olla. Yleinen tapa nykyään tuntuisi olevan, että takalle valetaan oma antura samaan syvyyteen kuin talon antura. Tuon anturan päälle sitten tehdään takkaa varten oma sokkeli joka jää harkon verran matalammaksi kuin talon sokkeli. Takan pohjan kohdalta jätetään lattiastyroksit pois ja tuo aukko raudoitetaan eli ~20cm paksumpi lattiavalu tulee takan kohdalle.
 
Ylös