Kananmunan säilyminen?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja tm2k
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
25.3.2003
Viestejä
90
Ikä
39
Niin tuota juu että piti kysyä että mitenkäs kuinka kauan kananmuna säilyy ihan huoneen lämmössä kuivakaapissa???
Vai säilyykö ollenkaan!

Saamarin mutsi kun ei anna poikansa syödä. Sanoo vaan että se kolme kananmunaa päivässä on ihan riittävä määrä ***kele!

Täytyy jatkossa jemmailla tota safkaa siltä. Et sen takii ois tärkee vähän niinku tietääpi tost säilyvyydestä. Tietenkin keltuaisten poistaminen on hirveätä haaskausta!

Olis kiva jos jollain ois fakta tietoo!:kippis1:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei helvata ei kyl mun vahvin aine oo ainakaan äidinkieli!

Kun ei meinaa saada omasta tekstistäkään selkoa
:)

Toivottavasti ei haittaa kauheesti
 
HUH HUH!

Monien mielestähän oma äiti on "kaikkitietävä", mutta jotain rajaa. Mies on täysi-ikäinen, eikä saa syödä kananmunaa niin paljon kuin haluaa.
 
Itse säilytän kananmunia jääkaapissa ja kylmässä ne säilyy noin viikon yli päiväyksen.Siinä mielessä äitis on oikeassa ettei keltuaisia kannata hotkia tiukaupalla päivässä,muutama keltuainen silloin tällöin riittää jos kerta syöt valkuaisia päivittäin.
 
Originally posted by Karpaasi
Niin tuota juu että piti kysyä että mitenkäs kuinka kauan kananmuna säilyy ihan huoneen lämmössä kuivakaapissa???
Vai säilyykö ollenkaan!

Kananmunahan ei pilalle kovin nopeasti mene, ainakaan jääkaapissa mun kotona ne saattaa olla kymmeniä viikkoja, eikä ne pilaantuneita ainakaan ole. Kuivakaapis en sit tiedä kun siellä lämpimämpi.

Koita piilottaa ne kananmunat jonnekki sinne jääkaapin uumeniin niit ettei äitis huomaa niitä:lol2:
 
tuli mieleen tosta "äiti tietää kaiken"-jutusta.

tänään äitini kielsi minua syömästä kahta banaania. vatsa olisi kuulemma mennyt liian täyteen ( :confused: ). loin erittäin salaperäisen katseen äitiini ja söin banaanit :rolleyes:

kerran äitini asiantuntevasti kertoi kuinka vaarallista on lisätä omaa painoaan 7kiloa parissa kuukaudessa.

myös liika (=2litraa) veden nauttiminen on vaarallista hänen mukaansa.


nåjåå, onneksi olen oppinut käyttämään omia pikku aivojani.
 
Originally posted by Karpaasi
Niin tuota juu että piti kysyä että mitenkäs kuinka kauan kananmuna säilyy ihan huoneen lämmössä kuivakaapissa???
Vai säilyykö ollenkaan!

Kananmunat säilyy paremmin huoneenlämmössä kuin jääkaapissa. Jää-, kylmäkaappi on toki paras paikka munille, mutta kun niitä pitää jääkaapissa ja aina ottaa paketin avaamista varten lämpimään ja taas laittaa takaisin kylmään, niin se nopeuttaa niiden pilaantumista. Kananmunassa on niin tiivis kuori-osa, että säilyvät jopa kuukausia ns. viimeisestä käyttöpäivästä huolimatta. Pilaantuneen kananmunan kyllä huomaa sitten.. ei voi hajusta ja koostumuksesta erehtyä.
 
Monta kananmunaa viikossa/päivässä on sopiva määrä?

Mun äiti sano kerran, että muutama kananmuna viikossa riittää, vai oisko ollu päivässä...:rolleyes:
 
On tää kyl vähän niinku käsittämätöntä ja tosi tyhmää alkaa jemmaamaan ruokaa mutsilta. Mutta jos meinaa kehittyä niin kyl sitä on syötäväkin!

Tänään tuli kanssa yksi oikein loistava väläytys mutsin tuttavalta kun oltiin ruokapöydässä ja se sitten siinä seposti jotain ja päädyttiin ruoka asioihin yms. no sitten sen tietysti piti sanoa että "sähän käytät niitä proteiineja tai jotain et saisit olla hieman varovaisempi kun niissä on niitä piilohormooneja ja muita vaarallisia aineita".

Empä jaksanut tuosta paljoa välittää sanoin vain perinteisen vastauksen että juu tottakai mä tiedän niistä mut ei ne määrät ole niin suuria et alkais semmoisia patteja tulla kehonympärille joita kutsutaan jossain piireissä lihaksiksi:D :D :D

Nykyään en edes viitsi puhua koko asiasta, jos keskustelussa ei ole muita asiaan perehtyneitä kuin minä.
 
Yks entinen kämppis sano joskus että raa'asta kananmunasta tietää että se on pilalla jos se kelluu vedessä, kaasua muodostunut tjsp. Tiedä sitten pitäneekö paikkaansa...

Ite oon syöny pitkästi yli päiväyksen olleita munia, jääkaapissa säilytettyjä tosin...
 
Re: Re: Kananmunan säilyminen?

Originally posted by Shamrock
...mutta kun niitä pitää jääkaapissa ja aina ottaa paketin avaamista varten lämpimään ja taas laittaa takaisin kylmään, niin se nopeuttaa niiden pilaantumista.


Kuinka hitaasti sä otat sen kananmunan siitä paketista, kun kerkeää munat lämpenee matkalla jääkaapista-pöydälle-jääkaappiin? :lol2:

Kaupassa on parempi ottaa se kananmuna rasia siitä isosta pahvilaatikosta aina reunalta. Ne jotka on siellä keskellä on viilentyny huomattavasti hitaammin kuin reunassa olevat ja näin ollen on parempia.
 
Re: Re: Re: Kananmunan säilyminen?

Originally posted by HooEee
Kuinka hitaasti sä otat sen kananmunan siitä paketista, kun kerkeää munat lämpenee matkalla jääkaapista-pöydälle-jääkaappiin? :lol2:

Laiskoja kun ollaan, niin jäi/unohtui se loppumunapaketti helposti siihen pöydälle munia operoidessa ja päätyi takaisin kylmään vasta 5-20min päästä.
 
Eikös kananmuna kuuluu siihen ruoka-aineiden sarjaan, jotka yksikäsitteisesti ilmoittavat pilaantumisestaan hajulla(ja maulla)? Vai muodostuuko tuota ennen jotain hajuttomia myrkkyjä? Harvemmin tulee päivämääriä seurailtua, kai noihin luonnon suomiin aisteihin voi pääpiirteisesti luottaa..
 
Originally posted by Karpaasi

Saamarin mutsi kun ei anna poikansa syödä. Sanoo vaan että se kolme kananmunaa päivässä on ihan riittävä määrä ***kele!

Täytyy jatkossa jemmailla tota safkaa siltä. Et sen takii ois tärkee vähän niinku tietääpi tost säilyvyydestä. Tietenkin keltuaisten poistaminen on hirveätä haaskausta!

Pistät kananmunat pieneen pahvilootaan, johon kirjoitat: "Nakkilan luomuporkkanat". Sitten sanot äidille: "Täytyy taas syödä niitä porkkanoita, kun ne on niin terveellisiä!"

Tai kerrot äidille kokeilevasi kovia huumeita, jos et saa syödä kananmunia.

Järkevin ehdotus:
osta heraproteiinia(säilyy, edullista, vähemmän tyydyyttynyttä rasvaa).
 
Meillä porukat, erityisesti äiti siis, valittelee tonnikalan löyhkästä, niin voisin itekin siirtyä kananmuniin. No, tonnikalasta saa kuitenkin paljon paremmin sitä proteiinia, tonnikala on hyvää, tonnikalat voi sekoittaa salaattiin... - Joo, ei kananmunille!
 
Originally posted by Jorkka

"The American Heart Association's new guidelines now permit an egg a day, rather than only three a week."

Eli voisi kuvitella, että ainakin 1 päivässä on vielä terveellisten rajojen sisällä :rolleyes:
 
Kaikkitietävät äidit... jeps, meilläpä oli äiskän tekemää ruokaa, alko mietityttämään pitäiskö tämäkin siivettely lopettaa ja häipyä viimein täältä kotoa :) Ruokana siis, perunoita (joo, ei vielä paha, söin kuorineen) pussista tehtyä ruskeaakastiketta (hiton suolasta, rasvasta.. mielummin söisin gluteiinittoman suolattoman laktoosittoman mauttoman veden kanssa kaiken kuin tuon kanssa) ja sokerina pohjalla, päivän liharuoka, 2 cm pala lauantai makkaraa paistettuna sian rasvassa :( Valitin että kylläpäs meillä syödään terveellisesti, niin äipän mielestä salaatti tuohon päälle olisi tehnyt ateriasta terveellisemmän.. kämppää ettimään :thumbs:
 
Originally posted by nikke1
Kaikkitietävät äidit... jeps, meilläpä oli äiskän tekemää ruokaa, alko mietityttämään pitäiskö tämäkin siivettely lopettaa ja häipyä viimein täältä kotoa :) Ruokana siis, perunoita...


Kerro äipällesi, että suola, rasva ja proteiini haittaa tuloskehitystäsi. Sen sijaan syö paljon vihanneksia, leipää, perunaa ja riisiä; niillä kasvaa isoksi.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom