Kananmuna

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Lehis
  • Aloitettu Aloitettu
Status
Viestiketju on suljettu.
Liittynyt
4.1.2010
Viestejä
4
Joo elikkä tämmöstä, että kuinka paljon keitetyssä kananmunassa on proteiinia? Ollaan tätä kaveriporukassa kauan ja hartaasti pähkäilty. Sanotaan, että kananmuna on hyvä proteiinin lähde ja niin onkin, mutta onko keitettäessä? Kemian kannalta kun ajattelee niin keittäessä kananmunan proteiinit tuhoutuvat eli denaturoituvat(fakta) . Elikkä onko keitetyssä kananmunassa jäljellä yhtään protskua vai pitääkö heittää ns. Rocky Balboat ja syödä raakana, jotta kananmuna olisi hyvä proteiinin lähde?

Jos jollain on faktaa asiasta nii otan sitä mielellään vastaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ainahan voi googlettaa jos haluaa jotain tuommoista tietää?

finelin sivuilta:

Kananmuna keitetty
Ravintoarvot / 100 g

energia laskennallinen 597 (143) kJ (kcal)
hiilihydraatti imeytyvä 0.3 g
rasva 10.3 g
proteiini 12.5 g
alkoholi 0 g
 
Joo kyllä mäki sen oisin voinu googlettaa, mutta tämä denaturoiminen jää joka tapauksessa hieman mystiseksi.
 
Joo kyllä mäki sen oisin voinu googlettaa, mutta tämä denaturoiminen jää joka tapauksessa hieman mystiseksi.


Eihän ne aminohapot mihinkään katoa...

Herrajjumala mitä hifistelyä.

e: T-nationissa oli muuten jonkin aikaa sitten juttu, missä teoretisoitiin, että ruoan kuumentaminen saisi roheiinit paremmin imeytyviksi tjsp.
 
Eikö silloin kaikki ruuat pitäisi syödä raakana? Eihän proteiini tiedä onko se munassa vai kanassa. Outo teoria.
 
Ei kai se proteiini denaturoituessaan kuitenkaan lakkaa olemasta. Samat aminohapot siitä elimistöön saadaan keittämisen jälkeenkin, ainoastaan proteiinin tertiääri- ja sekundäärirakenne muuttuu. Tuon teoriasi perusteella monella sällillä jäis proteiinit aika vähälle jos kaikki kuumentaminen TUHOAA kaiken proteiinin ruuasta.
 
Olkoon teoria outo tai ei niin se on melko keskeinen seikka asiassa.

Mutta käytännössä sillä ei ole mitään tekemistä tän asian kanssa. Denaturoitumisella siis.
 
No on se periaatteessa melko keskeinen asia, mutta johti mut harhaan mikä tietenki väärensi hieman todellisuuden kuvaa. Hyvä että asia selkis.
 
Ollaan porukassa törmätty samaan asiaan monta kertaa. Kyllähän nyt lihankin pasitetaan. Mutta asian on ilmeisesti näin, että proteiinirakenne hajoaa, mutta kyseiset aminohapot eivät häviä mihinkään.
http://www.peda.net/veraja/projekti/centraali/verkkokurssit/kemia/proteiinit/denaturoituminen
Olkoon teoria outo tai ei niin se on melko keskeinen seikka asiassa.

Niinkuin tuossa kaikki jo aikasemmin sanonu, makrorakenteellehan ei käy mitään, protsku muuttaa muotoaan mutta siellä se on ja pysyy.

Kemian kannalta kun ajattelee niin keittäessä kananmunan proteiinit tuhoutuvat eli denaturoituvat(fakta) .

Jaa lueppas toi oma linkkis uudestaan minkä pistit, muuttaa muotoaan, ei tuhoudu.
 
Joo elikkä tämmöstä, että kuinka paljon keitetyssä kananmunassa on proteiinia? Ollaan tätä kaveriporukassa kauan ja hartaasti pähkäilty. Sanotaan, että kananmuna on hyvä proteiinin lähde ja niin onkin, mutta onko keitettäessä? Kemian kannalta kun ajattelee niin keittäessä kananmunan proteiinit tuhoutuvat eli denaturoituvat(fakta) . Elikkä onko keitetyssä kananmunassa jäljellä yhtään protskua vai pitääkö heittää ns. Rocky Balboat ja syödä raakana, jotta kananmuna olisi hyvä proteiinin lähde?

Jos jollain on faktaa asiasta nii otan sitä mielellään vastaan.

Jos syö raakana niin raa'an kanamunan sisältämä avidiini tuhoaa b-ryhmän vitamiineja kropasta. Kuumentaessa tämä avidiini tuhoutuu.
 
Kananmunasta on jo miljoona eri ketjua. Hakua käyttöön, näyttäisi ainakin mulla toimivan. Ei tarvitse ehkä jokaiselle kananmunaan liittyvälle kysymykselle aloittaa uutta ketjua.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Suositut

Back
Ylös Bottom