Kuten jo sanoin, en tiedä mitä tuo kalevalainen jäsenkorjaus sisältää, joten paha se on mennä sellaisten hoitojen vaikuttavuudesta tai lopputuloksesta mitään huuteloimaan
Osteopaatit ymmärtääkseni hoitavat ihmistä kokonaisuutena, eli yksittäisten nivelten ja rangan manipulaaiot/mobilisoinnit ovat lähinnä osa sitä hoitoa, ei koko hoito.
edit. tuollaista tekstiä googeli löysi, eli kokonaisvaltaiselta hoidoltahan tuokin vaikuttaa. Eli taitaa tässäkin päteä se, että enemmän hoidon vaikuttavuus riippuu hoitajasta henkilönä kuin hänen ammattinimikkeestään.
"Kalevalainen jäsenkorjaus, kansanparannukseksikin mainittu, on vanha, edelleen käytössä oleva, suomalaisuuden juuriin perustuva hoitoperinne. Hoidossa lähdetään siitä, että ihminen on anatominen kokonaisuus ja häiriö jossakin tässä kokonaisuudessa aiheuttaa ajan kuluessa muutoksia eri puolille kehoa.
Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitajan ja asiakkaan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja ihmisen koko energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, jolloin puolustuksella, eli kivulla, ei ole tarvetta.
Tämän jälkeen tukirakenteet saatetaan paikoilleen käyttäen hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, mobilisoidaan niveliä, parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, pehmennetään mahdollisia arpikudoksia ja vapautetaan hermoradat pinnetiloista.
Hoito tapahtuu asiakkaan ehdoilla, se on pehmeää ja kivutonta, sillä hoitajan täytyy kunnioittaa asiakkaan kipuaistimuksia. Hoitoa ei suoriteta "mekaanisesti". Asiakkaan ongelmissa ja kohtaamisessa hoitajan pitää pyrkiä hahmottamaan kokonaistilanne: fyysisen puolen lisäksi mahdolliset muut ongelmat (perhe, työ, ihmissuhteet, henkiset paineet jne.). Kun näihin ongelmiin saadaan apua esim. keskustelun kautta, myös fyysiset vaivat hellittävät.
Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Monin tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun."