Kalevalainen Jäsenkorjaus

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
29.4.2005
Viestejä
492
Onko kukaan käynyt tämmösessä jäsenkorjaus hieronnassa? Aika varauksella suhtaudun tähän, mutta tuossa ois mahdollisuus nyt kokeilla tuommosta "hoitoa". Onkohan enemmän haittaa kuin hyötyä?
 
Itse kävin luontaishoitajalla/osteopaatilla, joka laittoi nikamat oikeaan kulmaan ja paikkaan taas... olin hyvin tyytyväinen, eikä edes sattunut. Jos siis "Kalevalainen jäsenkorjaus" tarkoittaa tuota. Selästä aukaistiin lukkoja, joita en tiennyt siellä olevankaan, ja selkä oli kierteellä. Lisäksi olkapääkin on nyt toisen kanssa samalla tasolla :)
 
Ei tarkoita. Kalevalainen jäsenkorjaus on ihan oma juttunsa, johon on omat kurssinsa/koulutuksensa. Itse koulutuksen sisällöstä tai noiden tarjoamista hoitomuodoista en sitten sen kummemmin tiedäkään.

"Jos siis "Kalevalainen jäsenkorjaus" tarkoittaa tuota"
 
Siis johtaako samaan tulokseen? Että nivelten ja selän asennot korjataan? Ajattelin, että sillä olisi myös jotain merkitystä aloittajalle.
 
Kuten jo sanoin, en tiedä mitä tuo kalevalainen jäsenkorjaus sisältää, joten paha se on mennä sellaisten hoitojen vaikuttavuudesta tai lopputuloksesta mitään huuteloimaan :)

Osteopaatit ymmärtääkseni hoitavat ihmistä kokonaisuutena, eli yksittäisten nivelten ja rangan manipulaaiot/mobilisoinnit ovat lähinnä osa sitä hoitoa, ei koko hoito.

edit. tuollaista tekstiä googeli löysi, eli kokonaisvaltaiselta hoidoltahan tuokin vaikuttaa. Eli taitaa tässäkin päteä se, että enemmän hoidon vaikuttavuus riippuu hoitajasta henkilönä kuin hänen ammattinimikkeestään.

"Kalevalainen jäsenkorjaus, kansanparannukseksikin mainittu, on vanha, edelleen käytössä oleva, suomalaisuuden juuriin perustuva hoitoperinne. Hoidossa lähdetään siitä, että ihminen on anatominen kokonaisuus ja häiriö jossakin tässä kokonaisuudessa aiheuttaa ajan kuluessa muutoksia eri puolille kehoa.

Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitajan ja asiakkaan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Silloin verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja ihmisen koko energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, jolloin puolustuksella, eli kivulla, ei ole tarvetta.

Tämän jälkeen tukirakenteet saatetaan paikoilleen käyttäen hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, mobilisoidaan niveliä, parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, pehmennetään mahdollisia arpikudoksia ja vapautetaan hermoradat pinnetiloista.

Hoito tapahtuu asiakkaan ehdoilla, se on pehmeää ja kivutonta, sillä hoitajan täytyy kunnioittaa asiakkaan kipuaistimuksia. Hoitoa ei suoriteta "mekaanisesti". Asiakkaan ongelmissa ja kohtaamisessa hoitajan pitää pyrkiä hahmottamaan kokonaistilanne: fyysisen puolen lisäksi mahdolliset muut ongelmat (perhe, työ, ihmissuhteet, henkiset paineet jne.). Kun näihin ongelmiin saadaan apua esim. keskustelun kautta, myös fyysiset vaivat hellittävät.

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Monin tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun."
 
Kannattaa sitten muistaa, että erinäisten niksauttelijoiden ja naksauttelijoiden ammattitaitoa ja tekemisiä ei valvo käytännössä mikään taho.

Jos jollekkin manipulaatiohoitoja tarjoavalle henkilölle on menossa, niin itse menisin vain ja ainoastaan sellaiselle henkilölle jonka toimintaa TEO valvoo.
 
Itsellä aika paljon kokemuksia tästä.

Itse tutkintoon vaaditaan vuosien opiskelu ja harjouittelu sekä 500 asiakascasea, jotta nimikettä saa käyttää.

Kyseessä on erittäin hellävarainen toimenpide, jossa asentovirheiden korjaaminen aloitetaan jalkapohjista ylöstpäin. Toimenpiteet tehdään käytännössä omia raajoja liikuttamalla. Tätä syvemmälle en ala tuota avaamaan, jotta ei tule väärinkäsityksiä.

Itsellä kokemukset vain testinukkena, johon ko. toimintamallia on sovellettu lukusia kertoja. Tulokset ovat olleet henkilökohtaisesti erinomaisia. Toki kaikki on kiinni tekijästä ensisijaisesti.
 
Aimo: -Hmmm... missäs tuo vuosien opiskelu ja tutkinto suoritetaan? Entä nuo asiakastapaukset?

"Itse tutkintoon vaaditaan vuosien opiskelu ja harjouittelu sekä 500 asiakascasea, jotta nimikettä saa käyttää."

Tuohon sun kertomaasi kun hieman ristiriitaista tietoa anttaa esim. seuraava sivu:

http://frantsila.jj-net.fi/index.php?id=94

josta mm. seuraavalainaus:
KOULUTUSKALENTERI
- UUSI PERUSKOULUTUS 2008
JAKSO 1. 7-8.9.2008
JAKSO 2. 16-17.11.2008
JAKSO 3. keväällä 2009
JAKSO 4. keväällä 2009
- alkuvuodesta alkanut koulutus jatkuu seuraavasti:
peruskurssi 2. 23-24.5.2008
peruskurssi 3. 5-6.9.2008
peruskurssi 4. 14-15.11.2008
- Jatkokoulutus 2008
JAKSO 1. 25-26.1.2008
JAKSO 2. 23-24.5.2008
JAKSO 3. 12-13.10.2008
JAKSO 4. 30.11-1.12.2008

Eli tuon mukaan muutama hullu viikonlopun lähiopetus tapaaminen, mielestäni tuossa ajassa ei kauheita voi oppia...

edit. Onpihan tuolla sittenkin mm. tällainen kohta.

"Kansanlääkintäseura r.y on perustettu vuonna 1986 edistämään kansanparannuksen tietoisuutta ja lähentämään kansanparannusta ja koululääketiedettä. Tällä hetkellä jäseniä on lähes 700.
Koulutus kestää vähintään 3,5 vuotta.
Kalevalaista jäsenkorjaajakoulutusta järjestetään ainoastaan Kansanlääkintäseura r.y:n taholta.
Koulutus jakautuu:
- peruskoulutukseen => oppipoika, 4 viikonloppua n. vuoden sisällä
- jatkokoulutukseen => kisälli, 4 viikonloppua n. vuoden sisällä
- seurantakoulutus => kalevalainen jäsenkorjaaja, 5 viikonloppua n. 1.5 vuoden sis.
- näyttökoe => kalevalainen kansanparantaja"

edit2. Jos täällä on joku, joka on noissa koulutuksissa käynyt, niin kerroppa toki jotta miten tuo homma käytännössä menee.
 
- peruskoulutukseen => oppipoika, 4 viikonloppua n. vuoden sisällä
- jatkokoulutukseen => kisälli, 4 viikonloppua n. vuoden sisällä
- seurantakoulutus => kalevalainen jäsenkorjaaja, 5 viikonloppua n. 1.5 vuoden sis.
- näyttökoe => kalevalainen kansanparantaja"

4+4+5= 13 viikonloppua 3,5 vuoden aikana. Joo, sori vaan, ei koskis meikäläiseen pitkällä tikullakaan.
 
Itte oon kerran saanut avun kalevalaiselta jäsenkorjaajalta. Kysessä oli paha fasettilukko rintarangassa jonka todella hellällä kosketuksella jäsenkorjaaja avasi. Seuraavana aamuna oli ihan uusi selkä miehellä. Kyseinen jäsenkorjaaja on myös urheiluhieroja. En siis ampuis alas ihan kokonaan.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Itte oon kerran saanut avun kalevalaiselta jäsenkorjaajalta. Kyseinen jäsenkorjaaja on myös urheiluhieroja. En siis ampuis alas ihan kokonaan.

Kumpikaan nimike ei ole suojattu, eli kuka tahansa voi käyttää ko. nimikkeitä ilman mitään koulutusta.
Ja nyt en ammu ko. henkilöä alas minäkään, enkä ketään muutakaan! Tämä oli vain yleinen huomautus!
 
Eikös tuosta kalevalaisesta jäsenkorjauksesta tullut taannoin dokkari jostain Yle Teemalta? Siinä muistaakseni todettiin, että tuollainen "koskettelu" ja juttelu antavat potilaalle voimakkaan tuntemuksen siitä että häntä huomioidaan. Tämä vaikuttaa placebo-tyylisesti potilaan kokemukseen parantumisesta.

Tämä siis verrattuna siihen, että lääkäri toteaa kylmästi pöydän takaa että "ota buranaa nii se lähtee".

Omakohtaista kokemusta ei ole mutta sanoisin, että hyvä juttuhan se on jos joku saa tuosta apua vaivoihinsa. Itse kuitenkin luottaisin ennemmin moderniin länsimaalaiseen lääketieteeseen.
 
Käsittääkseni urheiluhieroja nimikettä ei saa käyttää ilman asianmukaista koulutusta?!

Ennen ainakin taikasanat oli "Koulutettu hieroja" tai "koulutettu urheiluhieroja", en tiedä mikä nykyään on hierojien suhteen.
 
Ennen ainakin taikasanat oli "Koulutettu hieroja" tai "koulutettu urheiluhieroja", en tiedä mikä nykyään on hierojien suhteen.

Koulutettu hieroja on suojattu nimike ja TEO:n valvoma.

Hieroja, urheiluhieroja, hieronta terapeutti jmv. eivät ole suojattuja nimikkeitä, eivätkä he kuulu TEO:n piiriin.

Hierojan näyttötutkinto ja sen läpäisy antaa oikeuden käyttää nimitystä koulutettu hieroja ja he ovat TEO:n valvomia ja potilasvakuutuksen piirissä.

Urheiluhieronnasta ei ole olemassa standardeja, eikä omaa, erillistä näyttötutkintoa. Koulutettu urheiluhieroja on siis läpäissyt hyväksytysti hierojan näyttötutkinnon ja (yleensä) käynyt lisäkursseja, joilla perehdytään urheiluhieronnan tekniikoihin, akuuttivammojen ensihoitoon (lähinnä RICE), pohditaan lajirasitusta ja kausivaihtelua sekä niiden huomioimista hieronnassa.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom