kala on poikaa...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja trompp
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
24.9.2002
Viestejä
103
Ikä
49
Ihan järvestä tai lammikosta ongittu kala (ahven) on erinomainen ravinnonlähde monessakin suhteessa: proteiinia on prosentuaalisesti hiilihydraatteihin ja rasvaan nähden ylivoimaisesti. Ja se rasva, jota kalassa on, sisältää ns. omega-rasvahappoja.

Lukuisat tutkimukset puhuvat kalan erinomaisuuden puolesta. En jaksa nyt kuitenkaan tonkia mitään lähteitä esille.

Joka aamu kaurapuuroa...
Iltapalaksi raejuustoa... raejuusto on muuten meikäläisen lempparia :cool:

Jos vatsa kurisee tyhjyyttä sairaalloisesta tankkaamisesta huolimatta, niin ei muuta kuin puuroa tai makaronia niin paljon, että kurina loppuu...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
On se varmaan ihan poikaa, mutta sitä ei syö edes Erkki ku se on niin pahaa ja sitte siinä on vielä niitä ruotojaki
 
Kala on todellakin mainiota ruokaa, ja ravintoarvot ovat kohdallaan. Kesäsin tulee syötyä paljon kalaa.. Mm,Savustettua lohta , Ai Ai tässähän tulee nälkä...

:hmmm:

Maistuvimmat kalat: Lohi, Siika, Ahven sekä muikut tietty..
 
Viimeksi muokattu:
Sehän on ihan laittamisesta kiinni:
-voi vetää fileeksi (ei ruotoja)
-kala ei itsessään maistu millekään, joten esim. pippuria joukkoon.
-savustettuna tai loimutettuna mainiota.

Joka tapauksessa kysymys on myös erähenkisyydestä ja kokkailuinnosta. Ei sitä tullut Espoossa asuessa paljon kalasteltua... edes ostettua kalaa.

Viikonloppuna olis tarkoitus lähteä entisen työkaverin kanssa rajan pintaan metsästelemään, niin siinä samassa voisi loimutella nuotiolla kalaa... samalla tulee sopivasti aerobista liikuntaa, kun ilman koiraa tarpoo metsikössä.

Ja tietysti ainakin puolikiloa raejuustoa kyytipojaksi -niin ja kaurahiutaleita. Puolukoitahan sieltä myös saa... ja sieniä...

Ainahan se luonnon muona vaivansa vaatii, mutta on tavattoman terveellistä. Rasvaahan (läskiä) löytyy lähinnä massatuotetuista elukoista.
 
Originally posted by Jonksu
On se varmaan ihan poikaa, mutta sitä ei syö edes Erkki ku se on niin pahaa ja sitte siinä on vielä niitä ruotojaki
no makuasioista ei voi kiistellä,mutta jos peukalo ei ole keskellä kämmentä niin ne ruodot kyllä saa siitä affenesta irti..
 
Sanosin että ahven on oikein laitettuna erinomaisen hyvänmakunen kala ja kun sitä syö paljon oppi ruodot ottaan nopeesti pois sellasina levyinä, eikä niitä tarvii yksitellen nyppiä.

Loppujen lopuks sen syöminen on lähes yhtä nopeeta ku tonnikalan mättäminen purkista, mutta maku on huomattavasti parempi!

Hauen selkäpalat on vittumaista syötävää - täynnä Y:n muotosia ruotoja joiden poistamiseen en ole keksiny mitään nopeaa konstia. Onko joku keksiny?
 
Kirjolohi on kyllä helvetin hyvää. Uunissa tehty kirjolohi med. tilsityt perunat joiden päällä on kalan omaa rasvaa ja hieman ranskankermaa, ja kalan päällä vielä hieman sitruunapippuria niin ei siitä paljoa ruoka parane.
Toinen vallan makoisa kalaruoka on friteeratut pikkumuikut, niissä on niin pienet ruodot että ne voi syödä kevyesti kokonaisena.
 
yhdyn ylläolevista kommenteista eniten lazkin mielipiteeseen.. uuni(tai vielä parempi savustuspönttö)kirjolohi med tilli, sitruunapippuri, kuppiin vettä sokeripaloja ja katajanmarjoja/oksia. Liha mureaksi ja avot.

Sitten huonona puolena kalaruuista voisi sanoa ihan vakavalla naamalla, että yleensä on suolaa aivan *itusti liikaa. Syöt kaksi mummon tyyliin savustettua lahnaa niin pumppu huutaa elämää.

Ja harva sitä kalaa itselleen valmistaa ilman suolaa - tai mahd. vähäsuolaisenakaan, kun on olevinaan niin 'harvinaista herkkua' kerta, niin 'miksi pihistelemään maussa'.
-Huonot ajattelutavat :-/

omat suosikit siis:
savustettu kirjolohi
savustettu lahna
paistetut muikut
EPA-DHA omega-3 kapselit ;D
 
Kunnolla laitettu kylmä/lämmin savu lohi on kyllä tosi herkkua! Suorastaan sulaa suussa! Pehmeää ja maistuvaa! Kuten myös susi!

Siis sushi! :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom