• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Jääkiekon SM-Liiga 2012-2013

Liittynyt
18.3.2009
Viestejä
8 638
Ikä
31
On taas aika! Harjoituspelit ovat jo pyörineet hyvän aikaa ja European Trophykin on jo käynnissä. Muutama viikko vielä ja kausi starttaa! Levollisin mielin saa olla, Jokereilla pysynyt pakka hyvin kasassa ja SaiPankin joukkue näyttää vähintään mielenkiintoiselta ja harjoituspelit ovat sujuneet hyvin, ottaen huomioon että 1. ja 2. sentteri puuttuvat, samoin 1. pakki.

Elitserien määräsi jo, että mahdollisen NHL-työsulun alkaessa NHL-pelaajat saavat tulla joukkueisiin vain, jos tekevät koko kauden mittaisen sopimuksen. Nyt myös KHL:ssä valmistellaan sääntöä, joka rajoittaisi merkittävästi NHL-pelaajien tuloa. Mitenhän SM-Liigassa, ei varmasti tule mitään rajoituksia. Olisihan se tietenkin siistiä nähdä Selänne Liigassa, mutta mutta...

 
Liittynyt
1.4.2003
Viestejä
3 761
"Millään muulla ei ole väliä,kunhan HIFK häviää!"
 
Liittynyt
19.1.2008
Viestejä
1 001
Oululaisena lähden kauteen toiveikkain mielin. Josko sitä viimein palattaisiin mitalikantaan.
Puhdas taitohyökkääjä olisi toivottua tavaraa, sikäli kun näyttää että maalinteossa on ainakin harkkapeleissä ollut vaikeuksia.
 

Japi

R.O.C.K
VIP
Liittynyt
16.11.2008
Viestejä
12 422
Kuhan Jokerit ei pärjää rahajoukkueellaan niin kaikki on hyvin.
 

Japi

R.O.C.K
VIP
Liittynyt
16.11.2008
Viestejä
12 422
Tuntuu toimivan se itku, ei oo paljon Jokerit mestaruuksia juhlinut.
 
Liittynyt
18.3.2009
Viestejä
8 638
Ikä
31
Tuntuu toimivan se itku, ei oo paljon Jokerit mestaruuksia juhlinut.
Ai siitäkö se johtuu? No perhana, ei taida tälläkään kaudella sitten tulla kun kerkesit jo kitisemään.
 

Japi

R.O.C.K
VIP
Liittynyt
16.11.2008
Viestejä
12 422
Sehän on hyvä sitten. Harkimodraamaa on aina mukava seurata.
 
Liittynyt
17.1.2012
Viestejä
9 896
ulostus.gif
 
Liittynyt
22.1.2010
Viestejä
261
Jokerithan tulee dominoimaan koko kautta, ja korjaa lopulta koko potin.
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 576
Onko tämä se threadi jossa analyyttisesti keskustellaan tulevasta kaudesta vai se keskustelu jossa vaan kehutaan fanaattisesti jotain joukkuetta ihan vaan tunneperäisillä fiiliksillä? En tiedä mitään sen pellempää kuin tuon jokavuotisen jokerit,hifk jne on parempi hiekkalaatikolla lässytyksen....
Joten tässä kohtaahan pitäisi minun sitten kehua Kalpaa ja inhota jyppiä. Mutta yllätys nyt tähän. Eli kalpa on jo nyt näyttänyt harjoituspeleissä sen että se jäätyy jos ei maalit synny helpolla. Ja edelleen kalpa tarvitsee helvetin paljon enempi maalinteko paikkoja että saa edes sen yhden kuin vastustajat. Samoin materiaali edelleen kapea jos loukkaantumisia tulee, sekä moni hankinta on hieman floppaus arkoja tuohon pelityyliin. Tarvittaisiin edelleen kunnon ulkomaan vahvistus.
Jyp en edelleen varmasti loppukaudesta varma joukkue ja ihmetyttääkin että miten nyt on pelit huonosti sujuneet.
Tps on mulle yllätysjoukkue. Siltä odotan paljon tänä vuonna.
Pelicans jatkaa siitä mihin viimevuonna jäi, eli edelleen hyvää peliä.
Jokerit, no antaa teidän fanien sitä ruotia vastaan tai puolesta. Jos pitäisi veikata ensimmäistä suurta muutosta joukkueeseen niin jokerit on edelleen se kriisijoukkue jossa paineet suuret.
Kärpistä ei ole viellä oikeastaan mitään sanottavaa?
Ässät hyvä joukkue?, en ole seurannut miten niillä on mennyt harkkapelit mutta pelaaja lista ok.
Saipa saattaa olla suurempi vastus monelle kuin aikaisempina vuosina.
Hifk on aina sellainen joukkue joka säätää laidasta laitaan...
Muista jokkueista en ole viellä paljoa katsellut tietoja mutta pikkuhiljaa tässä niihin paneudutaan.
 
Liittynyt
17.1.2012
Viestejä
9 896
Pelko persiissä on hieman Kärppien suhteen, siellä tuntuu lasaretin ovi käyvän liikaa taas. Toki minulla ei ole noiden vammojen laadusta tietoa, mutta ei nää ole koskaan hyvää tietäny kauden alkuun kun porukkaa ei saada hitsattua yhteen. Viuhkola tuskin tulee yllättään ketään ettei "tälläkään" kaudella kulje. Ei nimittäin ole kulkenu sen ameriikan visiitin ja selkäongelmien jälkeen. Voisin sanoa että yksi hyvä kausi mahtuu väliin, muttei sekään mitään huippua ollut. Ja pari kohtuullista mutta loukkaantumiset pilkkoneet nekin kaudet. Ei ole mielestäni suuren palkkansa arvoinen ollut vaikka vakuutusyhtiöthän ne poissaolot onkin tainnut suureksi osaksi maksaakin. Toki toivoisin että pääsis vihdoin kuntoon ja alkais dominoimaan kuin aikanaan peliä, mutta niistä ajoista ollaan nähty vain välähdyksiä siellä täällä. Jopas meni Viukotteluksi tää mun teksti.

No, mutta jatketaas eteenpäin. Uusia ulkomaalaisvahvistuksiakin näkyy miehistössä olevan, valitettavasti nyt Oulusta muuton jälkeen en ole päässyt tällä kaudella seuraileen harkkapelejä ollenkaan niin ei ole minkäänlaista omakohtaista kokemusta tyypeistä. Mielenkiintoisia toki ovat ja toivon mukaan ovat nimenomaan vahvistuksia tällä kertaa. Salomäen on nyt näytettävä ja tehtävä se kunnon läpimurto ja mielessäni vielä kaipaan Donskoin nousua myös. Tuntuu että potentiaalia olisi mutta vaikeuksia tuntuu olevan, saa nähdä lunastaako odotuksiaan Kärpissä vai lähtiskö lentoon kuten on joillekin muille Kärppäläiselle käyny seuranvaihdon jälkeen (mm. Haataja, Aaltonen). Pari johtokentällistä pitäisi saada kasattua tuloskuntoon. Viime kaudella Kossu kantoi välillä kultakypärää pelatessaan kolmoskentässä.. Yhtään Kossua vähättelemättä, mut ei pitäis olla joukkueen paras pistemies.

Mielenkiintoinen kausi siinäkin mielessä että pelejä minulla ei ole mahdollisuus nähdä paikkakunnalla kuin 4 kappaletta, 2x Ipa ja 2x Kirvesrinnat. Toki ei tästä Hämeenlinnaan, Poriin tai jopa Lahteenkaan pitkästi olisi jos alkaa ahistaan. Toki Raksilan fiilistä en pääse kokemaan..
 
Liittynyt
1.11.2009
Viestejä
1 803
Kaupunki
Pohjois-Suomi
Onko tämä se threadi jossa analyyttisesti keskustellaan tulevasta kaudesta vai se keskustelu jossa vaan kehutaan fanaattisesti jotain joukkuetta ihan vaan tunneperäisillä fiiliksillä? En tiedä mitään sen pellempää kuin tuon jokavuotisen jokerit,hifk jne on parempi hiekkalaatikolla lässytyksen....
Aivan, onko tämä nyt se analyyttisen keskustelun ketju, vai ”hifk on päskää” tyylisten onelinereitten ketju? Onneksi on niitäkin asiallisia jokerifaneja, jotka eivät töhri IFK:n mainoksia ”pissa på IFK” sloganeilla.


Itsellä on ollut täydellinen kesäloma jääkiekon seuraamisesta ja en ole kartalla, että missä mennään. Mielipiteitä minulla kuitenkin on ja pikkuhiljaa aloitetaan lätkän seuraaminen.

Nyt HIFK on haastaja eikä ennakkosuosikki. Viime kaudella IFK:lla oli kovin joukkue liigassa ja liigan lähihistoriassa, mutta niin vain homma ryssittiin. Vieläkin oksettaa, kun ajattelee miten viime kausi meni. Asiaan ei varmaankaan ollut yhtä syyllistä, mutta Matikainen oli kyllä niin huonossa suosioissa joukkueen sekä fanien keskuudessa, joten tapahtuneet asiat olivat ikään kuin kruunaus paskansyöjän touhuille. Syötti joukkueelle ja faneille paskaa koko kauden ajan, peli heitteli jatkuvasti. Vähän kun näytti, että homma olisi kasassa ja alkaisi kulkemaan, niin käsittämättömästi seuraavassa pelissä munaton esitys ja turpaan. Tuollainen oli kauden kuva.

Uusi päävalmentaja seuran sisältä oli paras ja halvin ratkaisu. Jostain Alaskasta revitty uusi alkoholisoitunut päävalmentaja olisi maksanut karmeesti ja tuskin tulos olisi parempi sellaisen avulla. Sormusen valintaa puoltaa myös harvinainen tilanne, sillä joukkueessa ovat sellainen mies kuin Ville Peltonen, sekä Kuhta ja Söderholm, joten valmentaja saa tukea kokeneilta pelaajilta.

Ikonit Kuhta ja Peltonen vetävät mahdollisesti ja todennäköisesti viimeisen kautensa, joten nyt nautitaan! Kuhta sai jatkosopimuksen, kun Matikainen lähti. Tuntui, että Kuhta oli koko kauden Matikaisen koirankopissa, Matikainen siis kyykytti Kuhtaakin!? Vittu mikä urpo, ansaitsikin lähteä.

Kättä lippaan, tässä on kovin kurko.
katso liitettä 86414

IFK:lta puuttuu ykkössentteri, tai pikemminkin liigan eliittiä oleva sentteri. Joakim Eriksson on nyt ykkössena. Liigan tasolla löytyy pitkä lista parempia keskushyökkääjiä.
Lisäksi IFK:lta löytyy liigan värikkäin veskari, Joni Ortio. Hänen otteitaan ja kommenttejaan tulee olemaan hieno seurata.

Luvassa on fyysinen IFK, on sen verran kädetön joukkue ja kovan asenteen pelaajia joukkue täynnä. Iiro Pakariseen tulee fanit rakastumaan ja myös Liivik ottaa askeleen eteenpäin, takuuvarmaa ”ei tuumaakaan periksi lätkää.”

Nyt onkin pitkästä aikaa edessä kausi, etten odota menestystä. Menestys tulee jos on tullakseen. Odotellaan värikkäitä tarinoita ja jospa ne munat löytyisivät kauden mittaan, sillä keväällä on uudet pelit edessä, silloin katsotaan mikä on päivän kunto.

------------------

Muista joukkueista...Jokerit on säilyttänyt joukkueen rungon kasassa ja heillä ei ole samanlaista uudelleenrakentamista kuin IFK:lla ja Pelicansilla. Joten Jokereilla olisi sadonkorjuun aika, pari vuotta on nykyisellä joukkueella takana.

Pelicans puolet joukkueesta vaihtui, pakko näkyä. Ei kai Suikkanen voi tälläkin kaudella louhia joukkuettaan lentoon? ei kai? :)

Onko JYP:illä ”mestaruuskrapula”? Mestaruuskrapula on siis todella huono termi, sillä kaikkihan tekevät joka päivä parhaansa, jotta pelejä voitettaisiin. Mutta vaikka jokainen pelaaja sekä joukkue yrittävät ja tekevät päivästä toiseen parhaansa, niin tulos mikä sieltä irtoaa, ei vain ole niin hyvä. Muut joukkueet ja pelaajat ovat vain piirun verran nälkäisempiä.
Mutta yhtäkaikki, JYP on keväällä mestarisuosikki, oli runkosarjan sijoitus mikä tahansa.

Tuo NHL:n mahdollinen työsulku voisi sekoittaa pakan, mutta kuka hyötyisi siitä? Esimerkiksi IFK olisi joukkue, joka saattaisi hyötyä siitä, koska joukkue on muutenkin uudessa lähtötilanteessa, muutama uusi pelaaja ei sotkisi kuvioita.

Näin käy:

Runkosarjan voittaa JYP
Karsinnoissa: Ilves
Pistepörssin voittaa: Eric Perrin, JYP
Maalipörssin voittaa: Eero Somervuori, HIFK (Mikko Kurvinen tekee muuten maalin?!)
Paras maalivahti: Petri Vehanen, Lukko
Ensimmäiset potkut: Tomi Lämsä, Jokerit (Venäjällä Petu Matikainen saa potkut vielä nopeammin)
kikki hiiri: Jakke Ruutu
Paskin tuomari: Aleksi Rantala
Paras avautuminen medialle: Kai Suikkanen
Kovin-kurko-ikinä-missään: Ville Peltonen


Näin se menee...eli kyllä se tiedetään, mikä joukkue aiheuttaa eniten puhetta ja tunteita…sekä isoilla fonteilla kirjoitusta :D

koska sydän on punainen

 

Liitteet

Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 576
Erehdyin vuodesta:
Ensimmäisenä odotan että Kalpan valmentaja lähtee vaihtoon. Hieman huhuiltu että valmentajalla ei ole kunnon auktoriteettiä vaan enempi nuoret pelaajat jopa katsovat konkari pelaajia saadakseen mielipidettä pelitavasta jne
Sillä jo viime vuonna epäilin tai odotin tuota kun huhuilivat että ei oikein homma toimi.
 
Liittynyt
7.10.2003
Viestejä
505
Ikä
34
http://jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=uutiset&id=13989
tästähän oli jo pari päivää huhuilua. Aika yllättävä veto.
Helkusti tykkäsin miehestä ja odotukset oli korkealla kalpan suhteen. Ensimmäisellä kaudella kuitenkin runkkarin voitto. Hieno suoritus, vaikka offsit menikin varsin nolosti. Ilmeisesti Sami Kapasen kanssa menny sukset ristiin. Aika käsittämätöntä, kuinka yhellä äijällä tuntuu olevan tuossa seurassa valtaa :( . Noh, toivotaan kuitenkin pikkuveljelle menestystä. :rolleyes:
 
Liittynyt
13.10.2010
Viestejä
5 052
^Olipa taas asiapitoinen viesti. Laiska googlettamaan? Mutta tottahan tuo on että eipä se raha ja yksi 2000-luvun dreamteameistä tuonut Ifk:lle viime kaudella kun putoamisen ekalla kierroksella ja hyvin sekavaa peliä koko kauden.

Se ois sitten pari harkka-paikallispeliä putkeen. Kattoo jos sitä löytäs ittensä hallille.
 
Liittynyt
18.3.2009
Viestejä
8 638
Ikä
31
IFK sitten raiskattiin tänään oikein kunnolla. Niin tuloksellisesti kuin myllyissäkin. Tästä on hyvä lähteä sarja-avaukseen. Semirille tosin pyyhkeitä, että hakkasi Peltosta vielä jään pinnassakin. Vaikka jullit tuota aina onkin harrastanut, niin ei tarvitsisi Jokeri-pelaajien tuohon lähteä.
 
Ylös