Nostetaampa vanhaa threadia. Näihin kohtiin haluaisin lisää selvennystä:
"Urheilijat ja hiilihydraatit
Toisin, kuin yleensä luullaan, urheilijan ei ole hyvä käyttää ylimääräistä hiilihydraattilisää harjoittelukaudella. Varsinkin kestävyyslajeissa on erittäin tärkeää säilyttää kyky polttaa rasvaa, sillä sokerivarastot eivät riitä pitkään. Kun nämä sokerivarastot loppuvat, elimistö ei pystykään polttamaan rasvaa ja tuloksena on energian loppuminen. Toinen ongelma urheilijoilla ovat erilaiset tulehdus- ja virustaudit, jotka johtuvat myös liiallisesta hiilihydraattien käytöstä. Urheilijan tulisi harjoittelukautena noudattaa vähä- ja hyvähiilihydraattista ruokavaliota, ja vasta muutamaa päivää ennen kilpailua tankata hiilihydraatteja lisäenergian saamiseksi.
Lyhytkestoisissa lajeissa ei ole suurtakaan merkitystä polttaako elimistö rasvaa vai sokeria, mutta terveyden kannalta heidänkin kannattaisi siirtyä vähä- ja hyvähiilihydraattiseen ruokavalioon."
"Tärkeimmät rakennusaineet ovat proteiinit ja rasvahapot, hiilihydraatteja emme käytännössä tarvitse ollenkaan. Elimistö pystyy valmistamaan kaiken proteiineista ja rasvoista. Polttoaineena elimistö käyttää sokeria ja rasvaa. Ylimääräinen energia eli sokeri varastoituu kuitenkin rasvana, sillä rasva on elimistön haluama energiamuoto, jolla se ylläpitää elämää. Elimistö ei pysty varastoimaan paljon sokeria sellaisenaan, koska sokeria ei ole tarkoitettu varsinaiseksi energian lähteeksi. Sen tarkoitus on ollut toimia vain turbo tehostimena. Kaikkien ihmisten kuuluisi polttaa rasvaa energian tuottamiseen, ainoastaan aivot käyttävät glukoosia ravinnokseen, mutta nekin tulevat tarvittaessa toimeen rasvan sivutuotteilla eli ketoneilla. Elimistö pystyy muodostamaan myös pienen määrän sokeria rasvan glyseroli molekyyleistä, kahdesta glyseroli molekyylistä saadaan yksi glukoosi molekyyli. Glukoosi on alun perin tarkoitettu vain hätätilanteisiin, esimerkiksi pakenemisen tai taistelun vaatiman lisäenergian tuottamiseen."
Lähde oli siis tuo postauksen numero 1 linkki.
http://www.luontaisnetti.fi/uutuus.htm. Marjo Sukevan kirjoittama.
Marjo Sukeva siis puhuu, että käytännössä ei hiilaria tulisi syödä ja hiilari on kaiken pahan alku ja juuri. Perustelujakin löytyy. Kysymys siis kuuluukin, että minkä takia sitten miljoonat ihmiset elävät yhä hiilihydraatin voimin ja lukuisat terveysvirastot suosittelevat ihmisten ottavan puolet energiasta hiilarista? Minkä takia hiilihydraatti ei ole jo opiaatteihin, terroristeihin, aidsiin ja maailmantuhoon verrattu paha?
Eli vähän ristiriitaiselta kuulostaa Sukevan teksti todellisuuden kanssa. Miksi näin?