Insinöörin tutkinnon jatkoksi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pexi_9
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
9.10.2007
Viestejä
15
Tere,

Insinöörin paperit on taskussa ja vielä olis haluja opiskella. Kumpaa suosittelisitte, jatkaa DI:ksi vaiko kauppakorkeaan ja ekonomiksi? Tuntuis, että toi ekonomi vois avata enemmän ovia ku DI-tutkinto, koska olis tietämystä molemmista, sekä tekniikasta ja liiketaloudesta. Kai Di:tä kuitenkin työelämässä arvostetaa enemmän.. en tiedä..
Lisäksi oman osaamisen ja nykyisen työn kannalta(Projektipäällikkö) kannalta tuntuis myös järkevämmältä lukea ekonomiks, esim johtamisen tiedettä, kuin jatkaa DI:ksi ja lukea samoja aiheita kuin amk:ssa paitsi paljon syvemmin ja vaikeampina..
Mites urakehityksen puolesta noi eroo toisistaan?

Niin ja tarkoitus olis opiskella työn ohella.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ekonomiks.

Tuttu valmistui vuos sitten DI:ksi ja nyt opiskelee kauppakorkeassa työn ohella.

Mutta, tee mikä tuntuu kiinnostavammalta.
 
Juu eiköhän se ekonomin paperi ole aika selviö. Jos sinulla on jo insinöörin paperit ja olet duunissa, niin ei ne DI:n tittelit sitä uraa vie yhtään sen pidemmälle. Mielummin sitten lopetat opiskelun ja teet vapaaksi jäävällä ajalla ylitöitä. 5v päästä tulee kuitenkin taas rakennemuutos Suomen työelämässä ja taas on virattoman insinöörinpaperit kädessä ja mies kortistossa. Kauppatieteilijänä sentään kelpaa eri aloille. Jos ei muuta niin voipa ainakin kirjoitella Nokia-analyysejä Kauppalehteen "arvostetun analyytikon" tittelillä ;)
 
Jos tähän samaan aiheeseen saa kirjoitella muutakin asiasta, niin miten meinasit toteuttaa tuon opiskelun työn ohessa? Tai muut jotka ovat tehneet saman, niin miten se käytännössä onnistuu? Tuleeko pitkää päivää eikä kotiin pääse koskaan?
Itseäni myös kiinnostaa tämä, kolme vuotta töitä inssiksi valmistumisen jälkeen takana, mutta jatko-opiskelu se kolkuttelee jatkuvasti takaraivossa...
 
Mitä nyt itse perusopiskelijana seurannut TKK:lla noita työn ohessa inssistä DI:ksi täydentäjiä niin aika pitkää päivää saa tehdä jos työn ohessa lähtee tekemään. Oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto on että työnantaja suhtautuu jotenkin positiivisesti jatko-opiskeluihin ja saisi tehdä joko osa-aikaisena töitä tai työajalla kouluhommia. Muutoin tulee aika kivinen taival ainakin TKK:lla.
 
Jos tähän samaan aiheeseen saa kirjoitella muutakin asiasta, niin miten meinasit toteuttaa tuon opiskelun työn ohessa? Tai muut jotka ovat tehneet saman, niin miten se käytännössä onnistuu? Tuleeko pitkää päivää eikä kotiin pääse koskaan?
Itseäni myös kiinnostaa tämä, kolme vuotta töitä inssiksi valmistumisen jälkeen takana, mutta jatko-opiskelu se kolkuttelee jatkuvasti takaraivossa...

Onhan tää vähän raskasta välillä. Oon kokopäivätyössä, ylitöitä ja matkustelua jonkun verran ja opiskelut yliopistossa maisterivaiheessa. Yhdistelmän raskaus riippuu vähän siitä miten nopeesti haluat valmistua, miten suopeesti työnantaja katsoo opiskelua ja miten paljon oot valmis kuluttaa vapaa-aikaa opiskeluun. Mulla on onneks se helpotus tässä, et teen töissä osittain samaa hommaa mitä opiskelen, niin jotkut kurssit on todella helppoja vaikka ovatkin syventäviä. Sanoisin et jos pitäis työaikana tehä tiukasti vaan töitä (joskus jopa ylitöitä) ja opiskelut pitäs hoitaa sitten 100% vapaa-ajalla, niin ei siinä pahemmin muuta elämää olis. Varsinkin jos kurssit on sellasia mihin pitää oikeesti lukee ja päntätä eikä aiheet olis edes osittain tuttuja vaikka työelämästä.
 
Mitä nyt itse perusopiskelijana seurannut TKK:lla noita työn ohessa inssistä DI:ksi täydentäjiä niin aika pitkää päivää saa tehdä jos työn ohessa lähtee tekemään.
Itse opiskelin aikanaan jälkimmäisen puolikkaan DI-tutkinnosta (tietotekniikka) duunin ohessa. Jos siellä voi edelleen tenttiä kirjoja yksi kerrallaan tasaisin väliajoin (ei siis pakko käydä läpi laskuharkkoja / välikokeita) ja himasta käsin tehdä harkkareita koneella, niin ei niiden päivien niin pitkiä tartte olla.
 
Insinöörin paperit on taskussa ja vielä olis haluja opiskella. Kumpaa suosittelisitte, jatkaa DI:ksi vaiko kauppakorkeaan ja ekonomiksi?

Jos noista kahdesta pitäisi valita, niin suosittelen DI:tä.
Syystä että DI:n paperit poistavat tietynlaisen lasikaton, johon insinöörit saattavat törmätä aivan korkeimpiin johtotehtäviin pyrkiessään. Lisäksi etenkin julkisen puolen viroissa nousee korkeampaan palkkaluokkaan sekä saa pätevyyden hakea tiettyihin tehtäviin, jotka aiemmin olivat poissuljettuja.
Lisäksi jos jatkat saman alan tekniikan alan opintoja, sinulla on mahdollista hyväksilukea insinööriopintojasi ja lyhentää jatko-opintojesi kestoa merkittävästi.
 
Jos noista kahdesta pitäisi valita, niin suosittelen DI:tä.
Syystä että DI:n paperit poistavat tietynlaisen lasikaton, johon insinöörit saattavat törmätä aivan korkeimpiin johtotehtäviin pyrkiessään. Lisäksi etenkin julkisen puolen viroissa nousee korkeampaan palkkaluokkaan sekä saa pätevyyden hakea tiettyihin tehtäviin, jotka aiemmin olivat poissuljettuja.
Lisäksi jos jatkat saman alan tekniikan alan opintoja, sinulla on mahdollista hyväksilukea insinööriopintojasi ja lyhentää jatko-opintojesi kestoa merkittävästi.

Eikö tuo ekonomin tutkinto poistaisi tuota "lasikattoa" sitten? onhan sekin korkeakoulututkinto?
Saisihan tuosta inssintutkinnosta aika paljo paremmin hyvityksiä DI-puolella ku ekonomipuolella, mut työmäärällisesti arvioisin, että olis suht saman veroiset, koska DI on niin paljo vaikeempi ja kauppatieteiden kursseja on paljo paremmin tarjolla avoimen yliopiston puolella.
 
Tuotantotalouden insinöörin tutkinto antaa ainakin hakukelpoisuuden suoraan maisterivaiheeseen kauppakorkeassa. Luultavasti jotain siltaopintoja kuitenkin vaaditaan. Itse todennäköisesti lähtisin lukemaan KTM:ksi tai tuotantotalouden DI:ksi. Molemmissa pystyy suuntautumaan johtamiseen ja saa kuitenkin talouspuolen oppeja samalla. Tämä on itselle ajankohtainen aihe vasta muutaman vuoden kuluttua.
 
Itse lähdin lukemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Eniten päätöksessä painoi melkein se, että tulee vähän vaihtelua ainaiseen duuniin. Toisekseen on ihan mukava kuulla mitä uutta alallani on keksitty sitten viime koulun ja tapaahan tuolla muita alan ihmisiä ja sitä kautta voi vähän verkostoitua. Tämä koulutus käy vielä yksi yhteen nykyisen duunini kanssa, joten uskon pätevöityväni lisää ainakin pikkasen. Teen vielä päättötyöni eräästä aika spesiaalista hommasta alallani ja uskon saavani sitä kautta lisää "uskottavuutta" seuraaviin palkkaneuvotteluihin.
 
Sama täällä, ylempää Amk-tutkintoa työn ohessa, paljon on tullut hommia tehtyä ja paljon on vielä rästejä tehtävänä..on huomattavasti kevyempi vaihtoehto DI:lle tms. En edes odota tämän tutkinnon avaavan montaakaan lasikattoa tai uutta ovea, eniten lähdin etsimään uusia näkökulmia omaan ajatteluun. Ja sitä olen kyllä saanutkin: insinööritutkinnon jälkeen ei oikeastaan ollut minkäänlaista hajua johtamispuolesta ja muusta ei-teknisestä, mutta nyt alkaa olla jo aika paljonkin. Kyseessä siis täysin johtamiseen painottuva tutkinto, jossa ei juurikaan opiskella mitään perinteisiä konkreettisia asioita. On pistänyt miettimään näitä asioita omalla työpaikallaan ja on alkanut hahmottaa sellaista omaa strategista lähestymistapaa, ikään kuin tullut kehitettyä Se Juuri Itselle sopiva johtamistapa. Samalla huomaa yhä enemmän epäkohtia, eli ainakin silmät ovat avautuneet.
Ja saahan YAmk -tutkinnolla saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin, kuin DI:lla. :)

E: ja nykyään tulee ajateltua asioita jossain määrin myös kestävän kehityksen kannalta, mistä ei ennen ole pahemmin tullut kannettua huolta...
 
Täällä samanlaiset pohdinnat menossa. Uraa on nyt luotu ja siinä jossain määrin onnistuttukin, mutta jotakin muutosta on alkanut kaipaamaan. Sinänsä hyvä tilanne, koska työnantaja tukee opintoja, jos ne vain edistävät oman toimenkuvan suorittamista. Sinänsä varmastikin Ekonomin paperitkin saisi jotenkin perusteltua, koska kaupantekoahan tämä tekninenkin ala on ja omat suunnitelmat olisivat kehittyä yrityksessä hieman erilaisiin toimenkuviin.

Tuli jossain vaiheessa pohdittua pitkäänkin tuota DI:n tutkintoa, mutta oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto ajankäytöllisesti löytyi Lappeenrannasta, jossa tarjotaan konetekniikan DI:n tutkintoa AMK:n pohjalle englanninkielisenä. Iso osa opiskelusta tapahtuisi erilaisina projekteina ja vieläpä etänä. Toki jonkin verran joutuis aikaa järjestämään myös paikan päällä opiskeluun, mutta nämä työn puolesta kyllä onnistuisi, vaikka asukin siis Helsingissä. Työkaverini tuota kyseistä tutkintoa käy ja kehui kovasti ja sitä kautta siitä myös kuulin.

Tosin suoraan sanottuna en ole varma mikä on insinöörin rooli tulevaisuuden Suomessa, tai edes ulkomailla Euroopan alueella ja kuitenkin jollain tapaa itseäni kiinnostaisi enemmänkin tuo kaupallinen puoli ja koska oma ura näyttää sinne oikkujen johdosta suuntautuvan niin miksipä sitä vastustaisi. Ulkomaat ovat myös fokuksessa tulevien työtehtävien suhteen ja ikää on nyt vähän alta 30v., joten pitkäaikainen valinta pitäisi tehdä. Inssitutkinnon opiskelin käytännössä puoliksi työn ohessa, joten se puoli on sinällään tuttua.

Mikäs olisi fiksuin vaihtoehto Helsingissä lähteä suorittamaan kaupallisen puolen yliopistotutkintoa? Joskus itse mietin, että avoimessa yliopistossa suorittaisi sen tietyn määrän kursseja ja siitä pyrkisi sitten tutkinto-opiskelijaksi. En tiedä sitten kuinka järkevää moinen olisi. Onko yliopistoilla jotain kiintiöitä AMK-pohjalta hakeville ja jos hakee esim. kaupalliselle puolelle niin kohdellaanko insinööriä hakiessa eri tavalla kuin esim. tradenomia? Vai joutuuko tässä samaan pääsykoerumbaan mihin lukiolaiset?
 
Itse itselleni vastaten: jos oikein noita sääntöjä tulkitsen, avoimen kautta ei voikaan hakea tutkinto-opiskelijaksi, jos omaa aikaisemman korkeakoulututkinnon. Lisäksi suoraan maisteriohjelmaan hakiessa pitää olla soveltuva korkeakoulututkinto, joka ilmeisesti tuota hakuohjetta plärätessäni on inssipuolelta ainoastaan tuotantotalouden-insinööri, jota ei valitettavasti itseltäni löydy.

Eli ainoa vaihtoehto muilla kuin tuta-insseillä tai tradenomeilla on hakea suoraan pääsykokeiden kautta? :) Tiukat on rajoitukset ja jos se noin todella on, niin taitaa joutua muita vaihtoehtoja tutkailemaan. Toi tietyn opintokokonaisuuden suorittaminen avoimessa ja sitä kautta sisään pyrkiminen olis käynyt mulle paremmin kuin hyvin, mutta on kyllä ihmeelliset rajoitukset asetettu....blaah.
 
Tällä hetkellä mietin seuraavanlaista jatkotutkintoa insinöörille -> Tuotantotalouden KTM, Johtamisen sivuaineella.

Mitäs mieltä tämmöisestä?
 
Tuotantotalouden insinöörin tutkinto antaa ainakin hakukelpoisuuden suoraan maisterivaiheeseen kauppakorkeassa. Luultavasti jotain siltaopintoja kuitenkin vaaditaan. Itse todennäköisesti lähtisin lukemaan KTM:ksi tai tuotantotalouden DI:ksi. Molemmissa pystyy suuntautumaan johtamiseen ja saa kuitenkin talouspuolen oppeja samalla. Tämä on itselle ajankohtainen aihe vasta muutaman vuoden kuluttua.

Tiedätkö onko koulukohtaisia eroja (ettei joku paikka hyväksyisi) vai voiko hakea mihin tahansa kauppakorkeaan?
 
Back
Ylös Bottom