Hulevesiverkostoon liittymisen kustannusarvio

Liittynyt
27.6.2004
Viestejä
1 138
Meidän pienen taloyhtiön vieressä olevaa tietä laajennetaan ja samalla tuli ilmoitus hulevesijärjestelmään liittymisestä. Ilmeisesti aiemmin hyväksyttyjä avo-ojia ei niin faniteta. Tällä hetkellä sadevedet imeytetään maahan ja salaojien vedet menevät kivikasaan. Vielä on epäselvää riittääkö se että salaojien vedet viedään hulevesiverkostoon mutta saako sadevedet edelleen imeyttää maahan.

Nyt pitäisi jostain saada pikaisesti kustannusarvio tästä operaatiosta. Ongelmaksi koituu se että hulevedet pitäisi käytännössä pumpata ylöspäin. Keneltä (pääkaupunkiseutu) näitä hinta-arvioita voisi kysellä? Käytännössä putket pitäisi kaivaa n. 40m pituudelta, ja asentaa pumppaamo.
 
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
1
Maanrakennusliikkeiltä tarjous: työ + tarvikkeet.
Kadun rakentamisen yhteydessä hulevesijärjestelmän putket laitetaan kuntoon jolloin kaikki kiinteistöt ovat pakotettuja liittymään järjestelmään = maksavat liittymismaksun ja hulevesien maksu lisätään vesilaskuun. Se, johtaako niitä vesiä oikeasti sinne putkiin on kiinteistön oma asia jos siitä ei aiheudu haittaa naapureille tahi kunnalle. Jätevesiviemäriin hulevesiä ei saa johtaa!
 
Liittynyt
27.6.2004
Viestejä
1 138
Ok kiitos tästä. Tavallaan ihan ymmärrettävää että nykyaikaistetaan asioita, mutta toivottavasti kustannukset otetaan näissä huomioon. Olishan se ihan kiva että kaikki talot pakotetaan nolla-energia pullotaloiksi, mutta nykyisiin rintamamiestaloihin tulisi pienet korjaukset ;)
 
Ylös