Hirvenliha

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vigge
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
11.10.2006
Viestejä
14
Elikkäs on tässä tullut syksy metsästeltyä ja kaksi pakastinta on täynnä hirvenlihaa, rupesin miettimään että mitenkä valmistettuina niistä saa parhaat aineet ja onko se hyvää ruokaa treenaavalle?

Ainakin liha mielestäni on todella vähärasvaista ja hyvää.

Fineliltä katsoin niin siellä ainakin meinattiin että se sisältäisi kohtuu paljon proteiinia.???
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hirven jauheliha ainakin on monikäyttöistä, tuossa just popsin kaalimössöä hirvenlihaan tehtynä. Jos maku alkaa tympimään niin voihan sitä sekoittaa sikanaudan kanssa tai maustaa reilummin. Ainakin meillä päin suurin osa hirvestä menee jauhelihaksi, ei sitä paistia tai lihakeittoa jaksa aina syödä.

Paljon ihmiset myös purkittavat lihaa, säilyy hyvin ja on helppo valmistaa. Toinen erinomainen hirvijaloste on lämminsavupaisti, herkkua leivän päällä. Halpaakin se taisi olla, noin 3e kilolta. Lihat tietenkin omasta puolesta.
 
Onhan siinä käytössä paistit, fileet ja muut että monenlaista ruokaa on hirvestä helppo tehdä. Itsellä kun kotona on purkitusvehkeet ja palvisauna niin lihaa tule myös niissä muodoissa.:kuola:
 
Ihan pihveinä tai käristyksenä perunamuussilla olen laittanut. Tuon ihmeellisempiä en ole tullut vielä kokeilleeksi, mutta hyvvee se on noinkin.
Ymmärtääkseni riista ja poro ovat ravintoarvoiltaan parempaa kuin nauta ja sika (vähemmän rasvaa, enemmän proteiinia ja joitain hyödyllisiä vitamiineja ).
 
maustaa hirvenlihan ja laittaa yöksi leivinuuniin (siis lämpimään, ei kylmään :D). on aivan taivaallisen makusta:kuola:
 
Elikkäs on tässä tullut syksy metsästeltyä ja kaksi pakastinta on täynnä hirvenlihaa, rupesin miettimään että mitenkä valmistettuina niistä saa parhaat aineet ja onko se hyvää ruokaa treenaavalle?

Ainakin liha mielestäni on todella vähärasvaista ja hyvää.

Fineliltä katsoin niin siellä ainakin meinattiin että se sisältäisi kohtuu paljon proteiinia.???

Hirvenliha on oikeaa superbodyruokaa! Parhaat palat paistina tai pihvinä, loput lihamyllyn läpi tai silpuksi yleiskoneessa.
 
Jos omistaa vakuumikoneen niin suosittelen kokeilemaan. Otatte esim paistin ja laitatte vakuumiin. Sitten se 2-4 viikoksi jääkaappiin. Sitten kun teette siitä ruokaa niin se vaan pihveiksi. Lihasta tule mureampaa, kuin sisäfileestä.

Ja oli hyvää :kuola:

Edit: lisää googlesta: raakakypsyminen
 
Meidän pakastin kanssa pullollaan hirvenlihaa ja sen kyllä huomaa aina näin talvisin kauppalaskussa, kun ei tarvitse kaupasta kantaa lihaa.

Hyviä vinkkejä:
- tehdessänne paistia uunissa, keittäkää paistin pala kiehuvassa suolavedessä. Näin neste pysyy lihan sisällä ja lihasta tulee mureampaa kun laittaa uuniin.
- 150 asteeseen muutamaksi tunniksi (itse pidän joskus jopa 5-6 tuntia.) tai illalla pidätte takassa tulta ja laitatte paistin yön yli sinne. Takuullla hyvää!
- laitatte paistin vuokaan, sinne punaviiniä puolilleen (ja sipulia + mausteet) - yön yli jääkaapissa ja sitten uuniin. NAM NAM.
 
Itekkin on tässä tullu metästeltyä ja lihaa on enemmän kun tarpeeksi.. :kippis1: Eli tuo hirvenliha on ERITTÄIN yleinen ravinne mullakin. Olisko kenelläkään tietoa miten se eroaa muista lihoista esim. proteiini määrältään??:eek:
 
Hirven jauheliha ainakin on monikäyttöistä, tuossa just popsin kaalimössöä hirvenlihaan tehtynä. Jos maku alkaa tympimään niin voihan sitä sekoittaa sikanaudan kanssa tai maustaa reilummin. Ainakin meillä päin suurin osa hirvestä menee jauhelihaksi, ei sitä paistia tai lihakeittoa jaksa aina syödä.

Paljon ihmiset myös purkittavat lihaa, säilyy hyvin ja on helppo valmistaa. Toinen erinomainen hirvijaloste on lämminsavupaisti, herkkua leivän päällä. Halpaakin se taisi olla, noin 3e kilolta. Lihat tietenkin omasta puolesta.

kylmäsavupaisti :kuola: vieläkin parempaa. kun isä mettästää niin saa tota hirven lihaa jauheliha (tosi hyvää kun paistista tehtyä eipä ole juurikaan rasvaa) ja on hyvää
 
Täälä kyllä tonkallinen vettä valahtaa kielelle ku lukee näitä juttuja, hirvelihaa on itte tullu vedeltyä keittona ja muusin ja puolukan kera ainakin.. Nyt vaan en oo päässy pitkään aikaan herkuttelemaan.
 
Nostan tän aiheen nyt ylös... meinasin jo tehdä uuden aiheen, mutta tällänen olikin jo.

Eli tosiaan hirvenlihaa tulee todella paljon syötyä kun ollaan kahessa hirviporukassa ja pakastimet aina täynnä lihaa. Proteiinia tuntuu olevan 21g/100g? Ja rasvaa puolet vähemmän, ellei enemmänkin, kuin naudanlihassa. Tällähän tuntuisi saavan jo aikas paljon päivän proteiinitarpeista jos kiskaset hirvelihapihvin, muutaman potukan yms lisukkeita ja proteiinishaken. Onko teillä millasia kokemuksia hirvenlihan käytöstä proteiinilähteenä treeniaikoina?
 
Ite tulee kyllä tuota syötyä ihan jonnii verran. En näkis mitään haittaa pitää hirven lihaa joka päiväisessä ruokavaliossa.

Jos itse osaisin tuota valmistaa kunnolla niin kyllä joka päivä söisin.
 
Kyllä mulla on ollut käytössä jo useita vuosia. Jauhelihaa käytän ihan samanlailla kuin naudan paistijauhelihaakin. Vähän enemmän vaatii öljyä sekaan, kun on kuivempaa kuin naudan vastaava.
Paisteja ja muita tulee sitten sunnuntaisin joskus väännettyä. Proteiinipitoista, vähä rasvaista ja HYVÄÄ!!
 
:offtopic::offtopic::offtopic::offtopic:

Punainen myssy, valtava pyssy.
pateja pussit pullollaan.
Punainen takki, hirviä sakki,
piiput tanassa kuljetaan.

Hirvimettällä, hirvimettällä,
me kuljemme pitkin soita.
Hirvimettällä, hirvimettällä,
muijat keittää jo perunoita.

:offtopic::offtopic::offtopic::offtopic:
-Kari ja Karvattomat
 
Paisti on ehdottomasti paras. Vähä nestettä pataan ja sinne semmosen kokosia palasia ku haluaa syödä ja mausteet perään. Siinä paistaessa sitte muutaman kerran käy nostaan sitä lientä siihen päälle. Ja tätä yleensä syödään suoraan padasta haarukalla... :hyvä:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom