• Käy heittämässä ääni Pakkotoistolle vuoden Podcast äänestyksessä.KIITOS!
  • Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Hiomakoneet

Liittynyt
21.1.2003
Viestejä
2 527
Tarvetta olisi jonkinlaiselle hiomakoneelle lähinnä terassin hiomiseen. Millainen kannattaisi tuohon tarkoitukseen ostaa ja millainen olisi sitten toisaalta yleiskäyttöisin? Epäkesko-, taso-, nauha- vai mikä? Olen antanut itseni ymmärtää että tasohiomakone olisi lähinnä viimeistelyyn sopiva, onko näin?
 
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
4 690
Juu ei tasolla mitään tee. Epäkesko voisi olla kova sana. Samoin nauha, tosin se saattaa hioa aika paljonkin kerralla. Kuinka suuri ala on kyseessä?

Joku kunnollinen hengityssuojain saattaa myös olla paikallaan ;)
 
Liittynyt
21.1.2003
Viestejä
2 527
Puuterassi kyseessä, ei hirveän iso, ehkä 4 * 5 metriä. Mulla on myös jokunen pöytä joita voisi jossakin vaiheessa hioa ja lakata uudestaan, joten olisi hyvä jos konetta voisi käyttää tuollaiseenkin hommaan. Oli vähän yllätys kun noita vehkeitä rupesin katselemaan, miten monenlaista hiomakonettakin on olemassa.
 
Liittynyt
27.11.2005
Viestejä
703
äkkiseltään väittäisin että epäkeskokone on paras tuohon tarkoitukseen, varsinkin pöytien ja vastaavien hiontaan... saa helposti hyvän jäljen eikä ole mitään mahottoman arvokkaita...
 
Liittynyt
4.2.2007
Viestejä
341
Epäkesko on ehdottomasti noista paras valinta. Terassilaudat kun tuppaa yleensä olemaan vähän käppyröitä, niin nauhahiomakoneellakin saa yleensä jurnuttaa ihan saatanan kauan jos hyvää jälkeä haluaa. Puhumattakaan tasohiomakoneesta. Epäkeskohiomakoneissa ainoa huono puoli on papereiden hinta, ja niitä muuten kuluu paljon. Epäkeskohiomakoneen saa muuten pienellä vaivalla askarreltua imuriinkin kiinni, joten ei tarvitse sitä äärimmäisen vastenmielistä hengityssuojainta käyttää.
Ai niin! Naulan (tai ruuvin) kannat kannattaa lyödä huolella sisään, koska alusta, johon paperi kiinnittyy, menee hyvin helposti rikki ja se maksaa pari kymppiä.
 
Liittynyt
5.1.2009
Viestejä
12
Bosch Pex 400 on itsellä ja hyvä on. Voittanut Teeitse lehden epäkeskotestit. Maksaa 99-140. Clasulla olen nähnyt ainakin jokin aika sitten 99:llä. Kannattaa muuten sitten panostaa myös hiomapaereihin. Hyvä kone ei auta, jos paperi on sutta. Boschilla myös hyvät paperit. Ei kuitenkaan kannata ostaa niitä mm. Tarjoustalosta löytyviä Boschin paketteja joissa on muoviin pakattuna pino papereita (muistaakseni jotain 10-20 paperia per pino) Ne paperit ovat kuraa. Mirkallakin Ok paperit.
 
Ylös