Hiilihydraattien ja proteiinin erottelusta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Danyon
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
24.11.2002
Viestejä
45
Ikä
50
Osaisiko joku kertoa "trennkostin" (eli hiilareiden ja proteiinin erikseen syömisen) vaikutuksesta, hyödyistä ja haitoista treenaamisessa. En tiedä miksi tuota kutsutaan Suomessa mutta Itävallassa se kulkee tuolla nimella. Ideahan on siis sama, kun Montignacin ruokavaliossa, proteiinia sisältävän aterian jälkeen olisi oltava 5 tuntia väliä ennen hiilihydraattiateriaa ja hiilareiden jälkeen 3 tuntia paussia protskuateriaan. Välissä saa syödä vihanneksia jne.

Itselläni tuottaa laihdutus/kiristys suuria ongelmia, kun taas massaa ja lihaksia tulisi todella nopeasti.

Tuolla Trennkost menetelmällä olen onnistunut pitämään läskit suhteellisen hyvin poissa mutta ei huvittaisi jatkaa ikuisuuksia kyseistä ruokavaliota ja olenkin miettinyt palstaa lukiessa, jos alkaisin syömään useammin, vähemmän kerralla ja "oikein". Eli olisin kiitollinen, jos osaisitte hieman kommentoida. Olen kiitollinen kaikista kommenteista.

(on muuten mahtava foorumi)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En nyt tuosta osaa sanoa oikein mitään. Jos jotain pitää erotella niin tekee siten että välttää suuria rasvamääriä hiilihydraatti pitoisten aterioiden yhteydessä. Siitä voisi olla teoreettista apua.
Eli jako olisi proteiini + rasva tai proteiini + hiilarit ateriallaan. Toisaalta dietillä harvemmin tulee niin paljon rasvaa ja hiilidyraattia samalla kertaa että summa vaikutus olisi läskiä kerryttävä.

Eikös hiilareiden ja proteiinien erottelu perustunut johonkin niiden eri "sulatus" ympäristö vaatimukseen.. toiselle hapan, toiselle emäksinen!??!? (aika hatara taitaa käytännössä olla tuo teoria...)
 
Joo toi Fatson jako voi toimia. Kyllähän me halutaan että kierrossa on koko ajan proteiinia käytettävänä jottei katabolia iske. Eikös muuten toi trennkostin/Montignacin/whatever-dieetti ollut pari vuotta sitten 'the' julkkisdieetti, jota mm Esko Aho sun muut hehkutti?
 
Danyon:

Kannattaa unohtaa noi Montignacin huuhaateoriat ja muut vastaavat Trennkostit. Äijähän on väittänyt mitä älyttömintä soopaa, tyyliin "kaloriteoria ei toimi" ja "älä syö hedelmiä aterialla, ne rupeaa käymään mahassa" jne. kaikkea paskaa mikä perustuu tiedonpuutteen takia tehtyihin väärintulkintoihin.

Laihtumisessahan on perustaltaan kyse siitä, että nautitaan vähemmän kuin kulutetaan. Perusvinkki laihtumiseen on se, että nautitaan proteiinia ja hyviä rasvoja runsaasti, hiilareita maltilla. Taikka vaikka suoraan ketogeeniselle dieetille eli hiilarit lähes nollaan, jos siltä tuntuu. Toimii taatusti. Unohda noi julkkisten hehkuttamat kikkailujutut.
 
Originally posted by Danyon
Osaisiko joku kertoa "trennkostin" (eli hiilareiden ja proteiinin erikseen syömisen) vaikutuksesta, hyödyistä ja haitoista treenaamisessa. En tiedä miksi tuota kutsutaan Suomessa mutta Itävallassa se kulkee tuolla nimella. Ideahan on siis sama, kun Montignacin ruokavaliossa, proteiinia sisältävän aterian jälkeen olisi oltava 5 tuntia väliä ennen hiilihydraattiateriaa ja hiilareiden jälkeen 3 tuntia paussia protskuateriaan. Välissä saa syödä vihanneksia jne.


Eihän tuossa ole mitään järkeä kun vihanneksetkin on hiilihydraattia..Ja vielä helvetin hyviä sellaisia! Jos viitsisin panostaa enemmän , niin ottaisin melkein kaikki hiilihydraatit kasviksista ja hedelmistä(ts. ainakin 3/4).


Ps. 40%/30%/30% toimii mielestäni parhaiten
:kippis1:
 
Hevonpotaskaa

Ne glykeemistä indeksi koskevat neuvot ovat pääsääntöisesti asiallisia, mutta muilta osin Montignacin kirjat on suoraan paksusuolesta :p (esim. tuo naurettava hedelmäjuttu). Kaloriteoriaa koskevan väitteen tämä ranskalainen hihhuli oli korjannut uusimpaan painokseen mutta kirja sisälsi edelleen reippaasti hömppätietoa :D
 

Suositut

Back
Ylös Bottom