Hiilareiden imeytymisajat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Peptidi
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
15.5.2002
Viestejä
23
Kuinka nopeasti imeytyy ruisleivän hiilarit mehun
sekä maidon kanssa?

Onko tietoa kuinka nopeasti juomisen jälkeen imeytyvät
seuraavat hiilihydraatit, otettuna veden kanssa, noin suunnilleen?
maissimaltodekstriini
fruktoosi eli hedelmäsokeri
dextroosi eli rypälesokeri
vitargo -hiilihydraatti

Tietääkö kukaan muuten kuinka paljon on grammoissa 2 teelusikallista fruktoosia?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tossa on jotain perus dataa hiilareista. Ei nyt vastaa ihan kaikkiin kysymyksiis mut ehkä siitä voi myös päätellä jotain. Ja kyl rypälesokeri ja hedelmäsokeri on molemmat aika nopeita koska ovat molemmat monosakkarideja.

"Hiilihydraatit voidaan jakaa rakenteensa mukaan kolmeen eri ryhmään. Näitä ovat monosakkaridit, joihin kuuluvat glukoosi, fruktoosi ja galaktoosi; disakkaridit, jotka koostuvat kahdesta monosakkaridista ja joihin kuuluvat sakkaroosi eli tavallinen pöytäsokeri, laktoosi ja maltoosi sekä polysakkaridit, joita ovat mm. tärkkelys, kuidut ja glykogeeni. Elimistö pilkkoo kaikki syödyt hiilihydraatit ensin monosakkaridiasteelle, ennen kuin ne voidaan käyttää hyväksi. Pilkkoontuminen alkaa suussa sylkiamylaasin avulla, jonka jälkeen pilkkoontuminen jatkuu vatsalaukusta poistumisen jälkeen suolistossa haiman erittämän amylaasi entsyymin ja suolinesteen disakkaridaasin vaikutuksesta. Lopputuotteena olevat monosakkaridit siirtyvät sitten verenkiertoon ja elimistön käyttöön, joko suoraan energiaksi tai glykogeenivarastoihin maksaan ja lihaksiin. Tähän prosessiin kuluu aikaa vaihtelevasti riippuen siitä, minkälaista hiilihydraattia on nautittu. Esimerkiksi kuidut hidastavat imeytymistä ja näin energiaa vapautuu hitaammin, samanaikaisesti nautitut muut ravintoaineet vaikuttavat myös imeytymisnopeuteen. Hiilihydraattien imeytymisnopeutta mittaamaan on kehitetty ns. glykeeminen indeksi. Mitä korkeampi arvo on, sitä voimakkaampi ja lyhytaikaisempi vaikutus verensokeriin. Fruktoosin arvo on 32 ja glukoosin 138. Hiilihydraatit kannattaakin pääasiassa valita alhaisen glykeemisen indeksin omaavista lähteistä."
 
Ihan vaan uteliaisuudesta: Mitä ihmettä teet noilla tiedoilla?

Peptidi on hifistelijä.
 
Ai. Ei se varmaan ole helppoa, mulle ainakin riittää ravintoainesuhteet, ainakin toistaiseksi. Taidan jatkossakin keskittyä siihen, mistä sinä et pidä, eli siihen lapsien teon harjoitteluun. Kiitti kuitenkin.
 
Hiilareiden imeytyminen on natubodarille elämän yksi tärkeimpiä seikkoja. Jos noi insut sahailee miten sattuu, voi olla aika hankalaa saavuttaa minkäänlaisia järkeviä tuloksia. Eikä siitä roinarillekaan mitään haittaa ole jos insut pysyy tasaisena koko ajan. Eikös se insu ollut yksi kovimmista mahdollisista hormoneista?
 
Siinä ajassa ku miettii et onkohan ne hiilarit jo imeytyny, ni ehtii popsia ainaki pari banaania...

Et keep on eating don't worrying!



Pistetään pistetään banaania poskeen...
:D
 
Mites ne insut sitten heiluvat? Eikös sokeri juuri sitä aiheuta? Dekstroosi/fruktoosi jne? Eli kannattaako hirveästi pohtia moisia?
 
just isot hiilariannokset ja nopeat hiilarit(korkea GI) aiheuttaa insuliinipiikkejä. Täällä oli joskus linkki GI-taulukkoon jossa oli lähes kaikki ruuat mitä voi kuvitella.

Dekstroosi=glukoosi eli rypälesokeri. Panimosokeri=glukoosi+fruktoosi yhdessä muodostaen disakkaridin.

Kyllä noista nyt pitäisi netissä olla vaikka kuinka paljon juttua...
 
Originally posted by Nike
Panimosokeri=glukoosi+fruktoosi yhdessä muodostaen disakkaridin.

Panimosokeri on puhdasta dekstroosia.
 
Originally posted by Nike

Dekstroosi=glukoosi eli rypälesokeri. Panimosokeri=glukoosi+fruktoosi yhdessä muodostaen disakkaridin.

Eipähän, kun panimosokeri on juuri nimenomaan pelkkää dekstroosia eli glukoosia. Sitten tämä "tavallinen" sokeri, eli sukroosi = glukoosi+fruktoosi yhdessä.

Edit: Hannibal ehti näkojään ensin...
 
tiivistettynä..

Elikä kannattaa vältellä korkean GI omaavia tuotteita - paitsi tietenkään palautusjuomissa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom