• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Heraproteiini oksettaa

Liittynyt
17.7.2019
Viestejä
9
Moro. Itellä monta kuukautta jo ollut sen aikaa ku reenannutkin oon, että kaikki proteiinijauheet oksettaa tosi paljon, sen juomisenkin jälkeen vartin huono olo. Nytkin kun edes mietin :D Haluaisin tietää syyn mikä se on?? Voiko johtua maidostakaan, kun ei siinä normaali maidon juomisessakaan mitään ongelmaa oo..

Kokeiltu siis whey 80 ja nyt whey 100 ostettuna. Ja eri makujakin testattu, nyt toi sportlife nutrition mansikka valkosuklaa ehkä ainut mitä sillontällön voi juoda. Mut ärsyttää kun herasta sais niin helpot/hyvät proteiinit, että pitäskö se vaan aina juoda vaikka kuinka oksettaa sen jälkeen.
 
Liittynyt
17.7.2019
Viestejä
9
Joo ja toi on niin ärsyttävä joka kertaa alkaa juomaan ku tietää et sen jälkeen vartin on tosi huono olo ja oksettaa. Ja kukaan ei vielkään oo osannu sanoa syytä tolle ku oon kysellyt. Mikähän tohon auttas, ja oisko korvaavia vaihtoehtoja?
 
Liittynyt
15.10.2010
Viestejä
9 288
EIköhän se johdu aikalailla tosta korkeesta insuliinipiikistä. Harmaat pylväät siis heran aiheuttama insuliinin nousu ja vertailuna vaaleen leivän aiheuttama valkosilla pylväillä.
 

Liitteet

Liittynyt
7.1.2014
Viestejä
700
EIköhän se johdu aikalailla tosta korkeesta insuliinipiikistä. Harmaat pylväät siis heran aiheuttama insuliinin nousu ja vertailuna vaaleen leivän aiheuttama valkosilla pylväillä.
Mikä herassa tuon insupiikin noin provosoi? Eli että nousee enemmän kuin korkean GI:n hiilarileivällä.
 
Liittynyt
15.10.2010
Viestejä
9 288
Mikä herassa tuon insupiikin noin provosoi? Eli että nousee enemmän kuin korkean GI:n hiilarileivällä.
Eri aminohapot nostaa ja sit yhteisvaikutuksena vielä enemmän

"Postprandial amino acids, glucose-dependent insulinotropic polypeptide (GIP) and glucagon-like peptide 1 (GLP-1) responses were higher after whey compared to white wheat bread. A stimulatory effect on insulin release from isolated islets was observed with serum after whey obtained at 15 min (+87%, P < 0.05) and 30 min (+139%, P < 0.05) postprandially, compared with control serum. The combination of isoleucine, leucine, valine, lysine and threonine exerted strong stimulatory effect on insulin secretion (+270%, P < 0.05), which was further augmented by GIP (+558% compared to that produced by glucose, P < 0.05)"
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
81 814
Kaupunki
Helsinki
Onhan niitä muitakin protskujauheita, jos heran juominen ei maistu. Tai sitten syöt tonnikala- tai raejuustopurkin, niin ei tarvi edes jauheita.
Miten tää sun mielestä vastaa kysymykseen että miksi herasta tulee paha olo?
 

s18

Liittynyt
31.10.2014
Viestejä
236
Kurkkaapa mitä makeutusainetta siinä herassa on käytetty (jos maustettua) ja kokeile jotakin toista makeutusainetta sisältävää. Itsellä esim purkki Nocco bcaata (sukraloosi) ja yökötys tulee samantien ja illan saa istua pöntöllä paskomassa vettä.

Muiden makeutusaineiden kanssa ei mitään ongelmaa.
 

Deleted member 132517

Se riippuu niin heran laadusta.. Yleinsä halvimpiin on tungettu paljon vain aminoja yms ja laatu ei ole niin hyvää. Itsellä menee nykyisin isolaattia eikä tule ongelmia. Toki ainut hera mikä itsellä toimii on fortixin herat tai sitten yli kallis fastin. Tietysti se sen kaksi kauhaa heraa heittää huiviin ja tyhjään mahaan voi tulla vähän puklu fiilis. Kaikilla nämä kun toimii erinlailla.


Tai sitten menet pakkotoiston linkin kautta tukulle ja haet 100% whey gold stantardia se on kanssa ollut hyvää.
 
Liittynyt
28.6.2018
Viestejä
396
Se riippuu niin heran laadusta.. Yleinsä halvimpiin on tungettu paljon vain aminoja yms ja laatu ei ole niin hyvää. Itsellä menee nykyisin isolaattia eikä tule ongelmia. Toki ainut hera mikä itsellä toimii on fortixin herat tai sitten yli kallis fastin. Tietysti se sen kaksi kauhaa heraa heittää huiviin ja tyhjään mahaan voi tulla vähän puklu fiilis. Kaikilla nämä kun toimii erinlailla.


Tai sitten menet pakkotoiston linkin kautta tukulle ja haet 100% whey gold stantardia se on kanssa ollut hyvää.
Joo,näitä paskaheroja missä glysiiniä ja kymmentä muutta lisäainetta,voi aiheuttaa perseen leviämisen käsiin.
nytki on tuolla mstoresa 7.90€/kg hevonpaskaa,sisältö:
ultrasuodatettu heraproteiinikonsentraatti (maidosta), glysiini, vähärasvainen kaakaojauhe (suklaan, suklaa-maapähkinävoin, tiramisun ja suklaa-vaahtokarkin makuisessa jauheessa), L-alaniini, L-lysiini, väriaine (punajuuriväri, mansikan ja mansikka-banaanin maku) sakeuttamisaine (guarkumi), emulgointiaine (auringonkukkalesitiini), aromi, makeutusaine (sukraloosi, asesulfaami-K, ei maustamattomassa jauheessa).

ja porukka ostaa päämärkän ku on halpaa,hyvässä tuotteessa ei ole listaa mitä se sisältää,se hyvä sisältää heraproteiinia+makeutusaineet tai ei mitään muuta...Oivoi,perselääkäriin lippu tulossa ku on aina mahasekasin ja vesi lentää perceestä.

"
Asioita, joita jokaisen proteiinin ostajan tulisi tietää:

Koko ajan kovenevan kilpailun seurauksena osa urheiluravinnealan toimijoista on lähtenyt etsimään erilaisia keinoja kilpailuedun ja parempien katteiden saamiseen. Valitettava ja silti yhä yleisempi toimintatapa alalla on mm. proteiinituotteiden "terästäminen" (englanniksi spiking) erilaisilla typpipitoisilla aineksilla jauheen näennäisen proteiinipitoisuuden kasvattamiseksi. Myös osa suurista, tunnetuista ja voimakkaasti markkinoiduista merkeistä on tähän toimintaan lähtenyt mukaan. USA:n puolella asia on ollut jo pitkään enemmän esillä aina oikeusjutuissa asti ja siitä voi lukea vaikka tämän linkin kautta: https://www.forbes.com/…/lawsuits-say-protein-powders-lac…/…. Lisäksi hakutermillä: "protein spiking" löytyy asiasta netin puolelta runsaasti lisätietoa. Vastaavaan toimintapaan törmää Suomessakin, kun asiaan hieman tutustuu. Tämän takia on tärkeää olla tietoinen tietyistä asioista proteiinituotetta valitessaan, jos ylipäätään haluaa tietää mitä oikeasti on ostamassa.
Kuinka voi tietää valitsevansa hyvän proteiinivalmisteen?
1) Unohda proteiinin yhteydessä käytetyt termit, kuten isolaatti ja konsentraatti. Noilla termeillä ei sinällään ole mitään väliä, sillä niille ei varsinaisesti ole mitään virallisia määritelmiä ja osa toimijoista käyttää käsitettä isolaatti melko luovasti. Katso sen sijaan ravintosisältöä. Jos tuote sisältää vaikkapa 80 g proteiinia sadassa grammassa jauhetta, niin mitä väliä on sillä, että kutsuuko tuotteen markkinoija tuotettaan isolaatiksi vaiko konsentraatiksi? Tekeekö pelkkä nimitys "isolaatti" tuotteen jollakin tavalla konsentraattia paremmaksi ravintosisällön ollessa täsmälleen sama? Juuri yleinen käsitys isolaatin paremmuudesta konsentraattiin nähden on keino myydä heikkolaatuisia tuotteita kovalla hinnalla asiaan perehtymättömille asiakkaille. Kun hinnoittelu on sopivasti ns. oikeiden isolaatteja halvempi, menee moni ansaan ja maksaa hyvillä mielin omasta mielestään halvan hinnan isolaatista, vaikka todellisuudessa saakin rahojensa vastineeksi huonolaatuisempaa tavaraa kuin olisi saanut ns. halvimman mahdollisimman konsentraatin valitsemalla. Todellinen proteiinipitoisuus olisi tuossa halvassa konsentraatissa todennäköisesti ollut paljon korkeampi kuin tällaisessa terästetyssä isolaatissa.
2) Ravintosisällön lisäksi katso myös ainesosaluetteloa. Hyvälaatuiset proteiinivalmisteet eivät vaadi aminohapoilla täydennystä tullakseen paremmiksi. Jos proteiinivalmisteiden ainesosaluettelossa mainitaan varsinaiset proteiinia sisältävät aineosien (esimerkiksi heraproteiinikonsentraatti, heraproteiini-isolaatti jne.) ja maustamiseen (aromit ja makeutusaineet) ja instantointiin (usein lesitiini) tarvittavien ainesosien lisäksi myös muita (typpipitoisia) aineksia kuten aminohappoja (usein mm. glysiini, valiini, tauriini...), kreatiini, erilaisia "peptidiyhdisteitä" ja muuta vastaava, niin jätä tuote hyllyyn. Yleensähän nämä “täydennykset” on mainittu vain ainesosaluettelossa, mutta niiden todellisia määriä ei ole missään kerrottu. Pahimmillaan esimerkiksi glysiiniä voi olla jopa yli 25 % tuotteen sisällöstä. Tällaista täydennettyä tuotetta ei oikein voi enää pitää kovinkaan tasapainoisena proteiininlähteenä.

Yhteenvetona: osta sitä mitä todellisuudessa haluat. Jos siis oikeasti haluat proteiinia, osta proteiinia, jossa ei ole muita aineita jatkeena. Varsinkaan, jos et tiedä kuinka nuo tuotteeseen lisätyt jatkeet sinua hyödyttävät ja kuinka paljon niitä itse asiassa tuotteessa edes on.
 
Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
11 838
Ikä
37
Joo,näitä paskaheroja missä glysiiniä ja kymmentä muutta lisäainetta,voi aiheuttaa perseen leviämisen käsiin...
Todellinen proteiinipitoisuus olisi tuossa halvassa konsentraatissa todennäköisesti ollut paljon korkeampi kuin tällaisessa terästetyssä isolaatissa.
Tuskin glysiini tai muukaan lisätty aminohappo aiheuttaa perseen laulamista. Niitä kun on siinä herassa joka tapauksessa. Ei ne ole mitään hirveitä lisäaineita. Ja niillä terästetyn proteiinijauheen todellinen proteiinipitoisuus on ihan yhtä todellinen kuin terästämättömänkin, koska aminohapot on ihan todellista proteiinia. Se missä tulee se ongelma, on se, että se ei tosiaan ole enää kovin tasapainoinen proteiinin lähde, kun aminohapposuhteet on miten sattuu. Jättäisin itse kyllä hyllyyn joka tapauksessa.
 
Liittynyt
28.6.2018
Viestejä
396
Tuskin glysiini tai muukaan lisätty aminohappo aiheuttaa perseen laulamista. Niitä kun on siinä herassa joka tapauksessa. Ei ne ole mitään hirveitä lisäaineita. Ja niillä terästetyn proteiinijauheen todellinen proteiinipitoisuus on ihan yhtä todellinen kuin terästämättömänkin, koska aminohapot on ihan todellista proteiinia. Se missä tulee se ongelma, on se, että se ei tosiaan ole enää kovin tasapainoinen proteiinin lähde, kun aminohapposuhteet on miten sattuu. Jättäisin itse kyllä hyllyyn joka tapauksessa.
Niin,en tiiä tarkalleen ja käytin tota vaan esimerkkinä,monet halpikset sisältää paljon muutaki,lista voi olla jopa hengästyttävän pitkä vaikka ollaan ostettu heraa?
Ja kuka tietää noiden lisäysten määrän 70%? Sitä ei sanota...
Tämä spiikkaus jotenki liittyy siihen että saadaan typpitasapaino näyttämään mittausten mukaan että tuote sisältää vaikka 80g/ 100 proteiinia vaikka todellisuudessa se on jotain aivan muuta.En muista mistä muusta lähteestä tuosta luin.Laitan linkin jos löydän.

tuota sitten myydään tuolla 7.90€/kg...ei oikeaa heraa voi myydä siihen hintaan kukaan jos pitää voittoakin saada.Hyvä hera nyt vaan maksaa vähintään sen about 20€/kg eli "fastin hinta" eikä siinä ole lukemattomia "extra" lisäyksiä,parempia imeytymisiä ym höpöhöpöjä,ne liityy siihen kusetukseen.
Miksi jauhelihaan ei lisätä "imeytymistä nopeuttavia aineksia,glysiinia,sexpumpiarginnaxia jne"?
Siksi koska semmosia turboja ei ole olemassakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
11 838
Ikä
37
Tämä spiikkaus jotenki liittyy siihen että saadaan typpitasapaino näyttämään mittausten mukaan että tuote sisältää vaikka 80g/ 100 proteiinia vaikka todellisuudessa se on jotain aivan muuta.
Juurihan mä sen selitin. Ei spiking vaikuta proteiinijauheen todelliseen proteiinipitoisuuteen millään tavalla. Jos siinä sanotaan 80 g / 100 g, niin siinä on sen verran. Siinä on kokonaista proteiinia toki vähemmän ja se on korvattu erillisellä aminohapolla tai muutamalla ja siksi se on huonompaa, mutta ihan todellinen proteiinipitoisuus on silti ihan todellisesti 80 g / 100 g. Glysiini on siis aminohappo, eli siis proteiinia. Kun proteiinilla korvataan proteiini, niin ei sen proteiinipitoisuus laske todellisuudessa, eikä edes leikisti mihinkään.

Ihan sama kuin joku menisi ottamaan viskistä kolmasosan pois ja korvaa sen vedellä ja puhtaalla alkoholilla. Tuotteessa on silti ihan todellisesti edelleen 40 % alkoholia, mutta laatu on ihan takuulla huonompi. Tosin yhtä kovaan känniin siitä tulee. Siihen en uskalla ottaa kantaa kuinka suuri vaikutus spikingilla on proteiinin ihan oikeaan toimivuuteen. Pienissä määrin ei varmaan minkäänlaista, mutta se nyt on kaikille selvää, että pelkkää glysiiniä vetämälläkään ei pitkälle pötkitä.
 
Liittynyt
1.2.2018
Viestejä
3
Niin,en tiiä tarkalleen ja käytin tota vaan esimerkkinä,monet halpikset sisältää paljon muutaki,lista voi olla jopa hengästyttävän pitkä vaikka ollaan ostettu heraa?
Ja kuka tietää noiden lisäysten määrän 70%? Sitä ei sanota...
Tämä spiikkaus jotenki liittyy siihen että saadaan typpitasapaino näyttämään mittausten mukaan että tuote sisältää vaikka 80g/ 100 proteiinia vaikka todellisuudessa se on jotain aivan muuta.En muista mistä muusta lähteestä tuosta luin.Laitan linkin jos löydän.

tuota sitten myydään tuolla 7.90€/kg...ei oikeaa heraa voi myydä siihen hintaan kukaan jos pitää voittoakin saada.Hyvä hera nyt vaan maksaa vähintään sen about 20€/kg eli "fastin hinta" eikä siinä ole lukemattomia "extra" lisäyksiä,parempia imeytymisiä ym höpöhöpöjä,ne liityy siihen kusetukseen.
Miksi jauhelihaan ei lisätä "imeytymistä nopeuttavia aineksia,glysiinia,sexpumpiarginnaxia jne"?
Siksi koska semmosia turboja ei ole olemassakaan.
Jotain määristä antaa tietoa se että Suomessa elintarvikkeen ainesosaluettelossa pitää merkata aineet painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

Hassulta kuulostaa että "kunnon hera" vähintään 20 e / kilo, esim. Verkkokaupan maustamaton Evolver, aineita tasan hera maidosta ja soijalesitiini, hinta alle kympin kilo.

Itsellä ainakin vatsa tietty kestää konsentraatin.
 
Liittynyt
20.5.2008
Viestejä
540
Jotain määristä antaa tietoa se että Suomessa elintarvikkeen ainesosaluettelossa pitää merkata aineet painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

Hassulta kuulostaa että "kunnon hera" vähintään 20 e / kilo, esim. Verkkokaupan maustamaton Evolver, aineita tasan hera maidosta ja soijalesitiini, hinta alle kympin kilo.

Itsellä ainakin vatsa tietty kestää konsentraatin.
Niin ja esimerkiksi star nutritionin whey-80 on laboratoriotesteissä hyväksi todettu. En jaksa kaivaa linkkiä mutta kuva täälläkin pyörinyt. Eikä ole 20e/kg
 
Ylös