• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Hei te ompelutaitoiset nuorukaiset :)

Liittynyt
16.2.2009
Viestejä
61
Olen taas tuskastuneena palannut vaateostoksilta, pakko avautua:

Keskusteluja tältä palstalta löytyy monta, kun valitellaan istuvien vaatteiden löytämisen vaikeutta.
Mietin, olemmeko marginaalinen joukko ihmisiä, josta ei bisnesarvoa revitä, vai miksi - maailmanlaajuisestikin - on vaikeaa löytää normaalivaatetta 'urheilulliselle' vartalolle?
XL:stä on sen sijaan tullut käsite. Se lienee joku uusi (naisten) kauneusihanne, ainakin katukuvasta päätellen. Sillä on bisnesarvoa.
Kuinkas meitä sitten palvellaan? On body-mallin hupparia ja college-housua, jokunen farkku, mutta entäs vaikkapa kauluspaita tai muu perusvaate?
Kun XL ei tarkoita vatsan kohdalle sijoittuvaa puolijoukkuetelttaa (ja näin naisena lisäksi; jumalattomia jymylolloja), vaan jykevämpää hartianseutua, mitä teet? Hihattomassa et (kai) voi koko vuotta kulkea :)

Eikö niitä tekstiilitaideteollisia ja -insinöörikouluja ole nykyään joka nurkassa? Kait jollekin tästä saisi lopputyölle aihetta.
Tässä nyt on ihan ilmainen bisnesidea. Perustaa nettiin paikan, johon voi jokainen pakkotoistolainen anonyymisti (ei tarvitse niin paljon valehdella) käydä syöttämässä ohjeiden mukaan otetut vartalonmittansa. Tästä sitten näppärästi vääntäen 'peruskaavat', kokoluokituksen ja niiden myötä nätin perusmalliston suunnitteluun. Miehille ja naisille. Sitten tätä tarjotaan myyntiin vaikka täältä löytyvien yhteistyökumppanien kautta. Halpatyöllä ompeluttaen toki. Nykyaikaa ;)

Edellistä odotellessa olisi kiva tietää, miten te käsistänne näppärät kursitte ostovaatteita kasaan? Onko jotain perusvinkkejä? Mitä teette vaikkapa reisistä sopiville housuille, jotka ovat vyötäröltä liian leveät? Jäävätkö kauppaan?
Entäs T-paidat? Voiko niitä jotenkin fiksusti kaventaa, vai täytyykö vaan valita se, jossa on riittävästi elastaania?
 

LL Cool J

Parveke auki
Liittynyt
9.4.2010
Viestejä
1 256
Tutun kuuloinen probleema. Itse joudun tekemään vaateostoksilla käytännössä pelkkiä kompromisseja kun mun mitoille sopivaa vaatetta ei tahdo löytyä sit millään. Tasan yhden mulle sopivan kauluspaidan muistan ostaneeni suoraan rekistä ja muut oon sit joutunut muokkauttamaan vaateompelijalla tai ostamaan räätäliltä Thaimaasta tms. Ois kiva pukeutua oman makunsa mukaisesti, mut kovin kalliiksi ja vaivalloiseksi tuo tulisi teettää 80% vaatteista omilla mitoilla etenkin täällä kotisuomessa. Muutenkin vaateostoksilla käyntiin on totaalisen väsynyt kun kauppoja saa kierrellä vaikka loputtomiin eikä silti löydä haluamaansa.. netin kautta tulee hankittua vaatetta suht usein, mut sekin on enemmän ja vähemmän arpapeliä kokojen sopivuuden kanssa. Joillakin nettivaatekaupoilla sentään on vaatteista kuvat mallin päällä ja siinä mallin pituus ja paino ilmoitettuna, joten tästä saa ainakin viitettä kyseisen vaatteen sopivuudesta. Vois kuvitella et löytyy riittävästi atleettivartaloisiakin ihmisiä jotka haluaisivat satsata makunsa mukaiseen pukeutumiseen, joten toivottavasti joku ottaa Jonsun vihjeestä vaarin...
 
Liittynyt
11.3.2008
Viestejä
6 422
Ikä
32
Varmasti noita kauluspaitoja ei ole muita kuin perusmalleja juuri sen takia kun on olemassa ne räätälit jotka tekevät siitä sitten täydellisen olit minkä muotoinen tahansa.
 

rahi

Moderaattori
Mode
Liittynyt
25.11.2003
Viestejä
1 960
Ikä
42
Liittynyt
17.7.2007
Viestejä
1 715
Teettäkää vaatteenne ompelijalla, ei tarvi nurista, vaan vaate on aina just niin istuva ja sopiva kuin ite oot tilannu. Ja kun miettii sitä stressiä, mikä erikoisemman kropan omaavalla on tavallisessa vaatekaupassa kierrellessä, niin siihen nähden ei tuu sen kalliimmaksikaan (paitsi jos haluis käyttää jotain muutaman euron halpisvaattehia).
 
Liittynyt
22.1.2004
Viestejä
6 890
Voin vaan kuvitella miten vaikeaa oikeasti lihaksikkaan ihmisen on löytää vaatteita, kun tämmöisen 70 kiloisen kyniksenkin hartiat puristaa pahasti noissa normaaleissa kauluspaidoissa. Vähänkin jos nojaa eteenpäin niin tuntuu, että repeää paita yläselästä kun milläkin Hoganilla. :D

Sama farkkujen kanssa, pitäisi olla 180cm ja 60kg niin sitten sopisi kledjut.
 
Liittynyt
16.5.2010
Viestejä
86
Kannatan Jonsun liikeideaa itsekin vaateostosten vaikeuteen kyllästyneenä. Jos löydän hartioilta sopivan paidan niin silloin lähes poikkeuksetta noin 20cm liian pitkät hihat ja housuissa etsin aina ensin sellasen koon että ei kiristä reisistä eikä perseestä mut kuinka ollakaan siiloin tietty vyötärö löysä ja lahkeet kanssa sen 20cm liian pitkät.:(
 
Ylös