Glykeeminen indeksi

Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
867
Mistäköhän löytyis luotettavaa tietoa eri ravintoaineiden glykeemisestä indeksistä? Oon muutaman taulukon netistä löytäny, mutta ne on antanu samalle ruokaaineelle ihan eri arvon!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
GI taulukkoa uudistettiin jossain vaiheessa. Eli ennen oli kattona 100, nykyään vissiin 138 tjsp. Voisko tuo olla kyseessä?
 
Originally posted by Fat22
GI taulukkoa uudistettiin jossain vaiheessa. Eli ennen oli kattona 100, nykyään vissiin 138 tjsp. Voisko tuo olla kyseessä?

Ei. 100 ei ole ollut mikään katto vaan joko "pöytäsokerin" tai valkoisen leivän glykeeminen indeksi jota on käytetty referenssinä. Eli näitä taulukoita on yleisesti kahdenlaisia ja siitä niiden erilaiset lukemat.
 
Originally posted by Tomi
Vai oliko kyseessä vertailu valkoiseen leipään ja rypälesokeriin? No, tuossa on ainakin taulukko ladattavaksi, jossa näkyy molemmat.

No ainakin tuossa taulukossa näkyy olevan kyseessä rypälesokeri, eli taisin muistaa väärin...
 
Kyllä se satanen vaan hemskatti vieköön oli ennen 'katto' ja samalla siis myös rypälesokerin eli glukoosin eli dextroosin arvo.
 
Mitäs mieltä olette tästä, pisti silmään voimanaisen kommentissa tuolla toisella osastolla. Eli ton mukaan dekstroosi ei sittenkään ole täysin sama kuin rypälesokeri. Siis mitä tuossa välissä sitten muka tehdään? :confused: Vai onko toinen vaan imaissut ilmasta kosteutta?

RYPÄLESOKERI (Fineli)
Peruskoostumus 100 g
Energia (kJ) 1700.0 kJ SUM
Energia (kcal) 408.0 kcal SUM
Proteiinit 0.0 g EXPE
Hiilihydraatti, imeytyvä 100.0 g SUM

Dekstroosi
Raaka-aine: Rypälesokeri
Ravintosisältö: (100g):
Energia: 375 kcal / 1580 kj
Proteiini:0g
Hiilihydraati:97g
Rasva:0g
Kosteus: 3g
 
Kyllä ne on sama asia. Siinä on vaan yleensä n10% vettä(kosteutta) painosta eli siitä johtuu se että KÄYTÄNNÖSSÄ energiaa on se 375kcal.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom