EU ja verotus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

Huppe

Iso Kingi H.
VIP
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 123
Ikä
48
Sellaista asiaa ei olekaan mitä ei arvon Pakkotoiston raati tietäisi joten tässäpä tulee eräs mieltä askarruttava kysymys. Pitkään on jo tullut funtsailtua tuota verotusta ja asuinpaikkaa.

Eli otetaan kuvitteellinen tilanne jossa henkilö on töissä Suomalaisessa yrityksessä mutta asuu vakituisesti vaikkapa nyt Saksassa. Minne hän maksaa veronsa ja millä prosentilla?

Eli mistä löytää EU-maiden veroprosentteja ja kuinka tuo verotus nyt oikein menee?

Onko olemassa jotain rajoituksia minkään suhteen, eikös EU alueella pitäisi olla suhteellisen vapaata tuo oleskelu ainakin. Itse tiedän ainakin henkilöitä ketkä ovat kirjoilla Virossa ja tekevät Suomeen töitä, säästäen näin roimasti rahaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
http://www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm

Tuolla voi laskea palkansaajan veroprosentin Saksaan. Verot ovat lievemmät kuin Suomessa, mutta sairaskassamaksut kovemmat.

no saksan verojärjestelmäähän ei käsittääkseni voi verrata mitenkään suomen vastaavaan. riippuu niin paljon perhetilanteesta... joissain tapauksissa huomattavasti pienemmät verot ja joissain tapauksissa mahdollisesti korkeammat.

e: tässä on tutunnäköinen lappu josta pitäis löytyä vastauksia ehkä

http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=646;43950
 
On sanottu että Saksan verotus on maailman monimutkaisin. Ensi maanantaina pitäisi veroilmoitus tehdä ko maahan viime vuodelta.
 
On sanottu että Saksan verotus on maailman monimutkaisin. Ensi maanantaina pitäisi veroilmoitus tehdä ko maahan viime vuodelta.

Kollega mainitsi jokin aika sitten, että 70% kaikesta maailman verotusta käsiteltävästä kirjallisuudesta julkaistaan Saksassa, juurikin tuon monimutkaisuuden takia. Yksityisillä ihmisillä on täällä verokonsultteja apuna heti, jos on jotain vähennysmahdollisuuksia tai useampia tulonlähteitä, sillä yksin niitä veroilmoituksia ei vain osaa tehdä. No, onneksi niitä verokonsultteja on useampi kymmenen tuhatta, etteivät lopu kesken. Niin ja ko. tittelin saavuttamiseen menee yleensä työn ohella n. 1,5 v sisältäen n. puoli vuotta täysiä vapaita. Itse olen joskus hekumoinut kiinteästä veroprosentista kaikkeen tuloon, joka olisi myös niin alhainen, että mitään vähennyksiäkään ei saisi. Siinäpä olisivat pojat ihemissään! Totta puhuen se on kyllä ihan järkyttävää resurssien tuhlausta pitää fiksuja ihmisiä noinkin turhissa hommissa. Niin ja tosiaan pitäis itsekin vääntää se veroilmoitus tässä pikapuoliin, varsinkin kun on roimat palautukset tiedossa.
 
Nyt tulee kaukaa muistista, joku paremmin tietävä tai muistava voi korjata tai sitten voin tarvittaessa itse tarkistaa paremmalla ajalla.

Ulkomaan työskentelyssä on yleisesti muutama asia, jotka asiaan vaikuttivat: onko henkilö yleisesti vai rajoitetusti Suomessa verovelvollinen, kuinka paljon oleskelee vuodesta Suomessa, onko työnantaja yksityinen vai julkinen, onko työnantaja suomalainen vai ulkomaalainen, kuinka kauan työskentely ulkomailla kestää, millainen verosopimus Suomella on kyseisen valtion kanssa mahdollisen kaksinkertaisen verotuksen poistamiseksi.

Pääsääntönä voisi kai sanoa, että lyhyestä työskentelystä (alle 6 kuukautta) verottaa asuinvaltio, pitkistä työskentelyistä työskentelyvaltio ja julkisen sektorin palveluksessa olevia riippumatta työskentelyn pituudesta yleensä työnantajan kotivaltiossa.
 
Jos verotuksen perusteella etsiskelee asiuinpaikkaa, niin tasta saa jotain ymparipyoreeta
http://www.worldwide-tax.com/

sitten jos rahaa on enemman sanotaanko 100 000eur, niin kannattaa harkita sen laittamista korkeakorkoisille/rahastoihin esim sveitsissa, luxembourgh,,,, naissa maissa kun ei tarvitse maksaa veroa voitosta ollenkaan !!
 
Back
Ylös Bottom