- Liittynyt
- 16.7.2003
- Viestejä
- 44
Moi, olisi tarkoitus aloittaa ensimmäinen varsinainen dieetti koska vyötäröllä on hieman liikaa vararengasta ja muutenkin olisi kiva olla hieman kireämmässä kunnossa.
180cm/94kg tällä hetkellä, salilla olen käynyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti viimeiset 5 vuotta mutta ruokavalioon en ole koskaan kiinnittänyt hirveätä huomiota (menty ns. normaaliruoalla ja roskaruokaakin on tullut vedettyä huolella).
Olen aamuisin todella huono syömään ja yleensä päivän ensimmäinen ateria onkin vasta duunissa n. klo 11, normaalia amica/sodexho työpaikkasafkaa. Ajattelin että tämän ns. kunnon aterian lisäksi en syö muuta kuin illalla tonnikala/jauheliha/raejuusto/paprika/kurkku yhdistelmiä eli tarkoitus olisi vähentää hh:t minimiin, ainoat hh:t tulisi lounaalla.
Kysymyksiä:
1. En ole koskaan juonut vettä isompia määriä, onko vedellä vaikutusta dieetin tehoon? Paljonko tulisi juoda?
2. Miten salilla käynti tulisi suhteuttaa iltaruokailuun, parempi syödä salin jälkeen esim. klo 20-21 vai ennen salia?
3. En ole koskaan laskenut kaloreitani, ei siis mitään hajua paljon niitä tulee kulutettua/saatua. Voiko lounaan kalorimäärälle antaa mitään suuntaa antavaa arviota (lounas = salaattia, 1 lautasellinen lämmintä liha/kalaruokaa, 2 palaa vaaleaa leipää voilla, mehu)? Miten voin arvioida kulutustani?
4. Epäilen että tällä hetkellä saan suhteellisen vähän kaloreita, onko vaaraa jos saan liian vähän kaloreita?
5. Kuinka paljon tarvitsee hh:ta päivässä jotta aivot yms. skulaa vielä jotenkin eli mikä on käytännön minimi hiilareille?
6. Minkälainen aeroobinen liikunta on hyvää dieetin ja painonpudotuksen kannalta? Sulkapalloa ja salibändyä tulee nykyään harrastettua, onko esim. lenkki parempi vaihtoehto?
Tarkoituksena on siis tiputtaa painoa suhteellisen paljon (85kg pidemmällä aikavälillä olisi aika ihanteellinen paino eli n. 7-8kg pudotus olisi hakusessa) mutta tahdin ei tarvitse olla kovin ankara, tosin mitä nopeampi sen parempi.
Kaikki neuvot, ohjeet, kriitiikki yms. tervetulleita.
180cm/94kg tällä hetkellä, salilla olen käynyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti viimeiset 5 vuotta mutta ruokavalioon en ole koskaan kiinnittänyt hirveätä huomiota (menty ns. normaaliruoalla ja roskaruokaakin on tullut vedettyä huolella).
Olen aamuisin todella huono syömään ja yleensä päivän ensimmäinen ateria onkin vasta duunissa n. klo 11, normaalia amica/sodexho työpaikkasafkaa. Ajattelin että tämän ns. kunnon aterian lisäksi en syö muuta kuin illalla tonnikala/jauheliha/raejuusto/paprika/kurkku yhdistelmiä eli tarkoitus olisi vähentää hh:t minimiin, ainoat hh:t tulisi lounaalla.
Kysymyksiä:
1. En ole koskaan juonut vettä isompia määriä, onko vedellä vaikutusta dieetin tehoon? Paljonko tulisi juoda?
2. Miten salilla käynti tulisi suhteuttaa iltaruokailuun, parempi syödä salin jälkeen esim. klo 20-21 vai ennen salia?
3. En ole koskaan laskenut kaloreitani, ei siis mitään hajua paljon niitä tulee kulutettua/saatua. Voiko lounaan kalorimäärälle antaa mitään suuntaa antavaa arviota (lounas = salaattia, 1 lautasellinen lämmintä liha/kalaruokaa, 2 palaa vaaleaa leipää voilla, mehu)? Miten voin arvioida kulutustani?
4. Epäilen että tällä hetkellä saan suhteellisen vähän kaloreita, onko vaaraa jos saan liian vähän kaloreita?
5. Kuinka paljon tarvitsee hh:ta päivässä jotta aivot yms. skulaa vielä jotenkin eli mikä on käytännön minimi hiilareille?
6. Minkälainen aeroobinen liikunta on hyvää dieetin ja painonpudotuksen kannalta? Sulkapalloa ja salibändyä tulee nykyään harrastettua, onko esim. lenkki parempi vaihtoehto?
Tarkoituksena on siis tiputtaa painoa suhteellisen paljon (85kg pidemmällä aikavälillä olisi aika ihanteellinen paino eli n. 7-8kg pudotus olisi hakusessa) mutta tahdin ei tarvitse olla kovin ankara, tosin mitä nopeampi sen parempi.
Kaikki neuvot, ohjeet, kriitiikki yms. tervetulleita.