Dieetti ja öljyt?

Liittynyt
10.10.2002
Viestejä
13
Eli miten tärkeetä on nauttia esim. kalanmaksaöljyä dieetin aikana? Kiihdyttääkö se rasva-aineenvaihduntaa? Kuinka paljon riittää päiväannokseksi? Käykö ihan apteekin tavara? Kapselit vai litkut? Makuhan on :urjo:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
on mutta ota mieluummin kalaöljyä. jos lompakko kestää niin tottakai ne pilsut on kivempi ottaa. eikai tota tarvii kuin 6-10g päivä, lisäksi voit ottaa kylmäpuristettuja kasviöljyjä.
 
Juu, kalaöljyjä - huomioi niistä sitten, ettei tule kovin liikaa A D vitamiineja. Ja itsestäänselvyys tiettty, että kylmäpuristettua rypsiöljyä litratolkulla päivässä %) no ei, sellanen 20g päivässä varmasti riittävä. Ite joskus ottanu ~70-80g päivässäkin.

Luurailet hieman eri öljyjen selostuksia niin selkenee hommat. Monotyydyttymättömillä saattaapi pieni vaikutus olla testotasoihin, Monityydyttymättömillä mm. insuliiniherkkyyteen.

Taitaa melkeempä kaikella hyvällä rasvahapolla olla vaikutuksena rasva-aineenvaihdunnan paraneminen. Lesitiini ei muuten ois myöskään hullumpi ravinnelisä.

Kyllä muuten tulet huomaamaan eron jos maltat tiukasti vaan vähentää hiilareista saman energiamäärän kuin mitä alat saamaan päivittäisistä öljyannoksistasi energiaa.
 
Mikäköhän tuossa kalanmaksaöljyn maussa on niin pahaa? Mielestäni esim. kaalilaatikko ja kaurapuuro ja kaikki sienet yms. on paljon pahempaa kuin kalanmaksaöljy. Sen sijaan tuo kylmäpuristettu oliiviöljy on melkoista tököttiä sellaisenaan. No lirauttelen sitä HERKULLISEEN (siis oikeesti) ruispuuroon ja riisiin yms.
 
Kyllä mulla ainakin menee oliiviöljy ihan suoraan sellasenaan. Miusta se pilaa ruuan jos laittaa sekaan. Muut öljyt otan kapseleina.
 
haluisitteko kertoa vähän tarkemmin eri öljyjen vaikutuksista!

siis kalaöljy kiihdyttää rasvaaineenvaihduntaa (= poistaa rasvaa kehosta)?
mitä on kylmäpuristetut öljyt? missä myydään? kuinka paljon kaikkea?
 
Originally posted by hiliviuskas
haluisitteko kertoa vähän tarkemmin eri öljyjen vaikutuksista!

siis kalaöljy kiihdyttää rasvaaineenvaihduntaa (= poistaa rasvaa kehosta)?
mitä on kylmäpuristetut öljyt? missä myydään? kuinka paljon kaikkea?
Rasvoista löytyy paaaaaaaljon tarinaa, yllätys yllätys, searchilla! Hakusanaksi voi laittaa vaikka, hmmm... vaikka ÖLJY!

Mutta, yleensäkin omegarasvahappoja sisältävät öljyt kiihdyttävät rasvanpolttoa. Näistä paras koostumus ilmeisestikin kalaöljyllä. Muita esim. pellavansiemenöljy.
Noita myydään luontaistuotekaupoissa ja -hyllyillä. Lisäksi kannattaa kiskoa oliivi- ja / tai rypsiöljyä joita saa kaupasta.
Kylmäpuristettu, nimi kertoo aika paljon.
 
Originally posted by Jortsu
Näistä paras koostumus ilmeisestikin kalaöljyllä. Muita esim. pellavansiemenöljy.Noita myydään luontaistuotekaupoissa ja -hyllyillä. Lisäksi kannattaa kiskoa oliivi- ja / tai rypsiöljyä joita saa kaupasta.Kylmäpuristettu, nimi kertoo aika paljon.

Joo, kalaöljyt oon mäkin ostanu luontaistuotekaupasta (nyt menee sitruunalla makustettua Epamaria, jossa ei oo A eikä D vitskua, E:tä kyllä, hyvin uppoo, ei oo ollenkaan pahaa), mutta oon nähny ihan tav. Valintatalossakin pellavansiemenöljyä, kotimaista vielä! Kalaöljyn ainoo huono puoli on hinta. Tuokin Epamar on olevinaan jotain vähän halvempaa kamaa (kuin esim. Möller), mutta 100ml pikkupullo maksaa perskale kymmenisen juuroo.

Kylmäpuristettu tarkoittaa mekaanista puristamista. Halvemmat öljyt on tehty jotenkin kemiallisesti puristamalla ja jotkut ovat sitä mieltä, että niihin on jäänyt kemikaalijäämiä. En sitten tiedä, mutta nykyään syön suomalaista Neito rypsiöljyä. Hyvää stuffia on, ei maistu juuri miltään, ihan lievä pähkinäinen maku. Aiemmissa halpisrypsiöljyissä oli aina lievä pistävä sivumaku.
 
Originally posted by Iivili
Kylmäpuristettu tarkoittaa mekaanista puristamista. Halvemmat öljyt on tehty jotenkin kemiallisesti puristamalla ja jotkut ovat sitä mieltä, että niihin on jäänyt kemikaalijäämiä.

Kylmäpuristettu rypsiöljy on tavallista rypsiöljyä parempaa siksi, että tavallinen rypsiöljy sisältää kuumennuksesta johtuen enemmän rasvahappojen hapettumistuotteita ja vähemmän vitamiineja. Kylmäpuristetussa on kaikki tallessa eikä mitään ylimääräistä.
 
Originally posted by strike
Kyllä muuten tulet huomaamaan eron jos maltat tiukasti vaan vähentää hiilareista saman energiamäärän kuin mitä alat saamaan päivittäisistä öljyannoksistasi energiaa.

Jaaha, vissiin on Zone-kirjoja luettu sielläkin...:)
 
Onko jossakin tutkittua ja toteennäytettyä tietoa, että öljynsyönti edistäisi rasvanpolttoa? Pelkkä kiikkustuolifilosofia ei luonnontieteilijälle oikein riitä. Elimistö kun ei toimi aina niinkuin teoria sanoo. Pitäähän lääkkeitäkin kokeilla ennenkuin nähdään, toimiiko teoria käytännössä. Siis onko tutkimusta, jossa olisi verrattu esim. öljyryhmää ja vastaavaa energiamäärää nauttivaa vähärasvaisen ravinnon käyttäjäryhmää?
 
Originally posted by Iivili
mutta oon nähny ihan tav. Valintatalossakin pellavansiemenöljyä, kotimaista vielä!

Pahaa...ja epäilyttää onko kunnossa olevaa kamaa jos maku on huono. Tuoreen pellavansiemenöljyn pitäisi maistua vienosti pähkinäiselle, ei härskille kuten tuon Pellavaisen (vasta avatussa pullossakin). Ostin putelin, en viitsinyt kiduttaa itseäni huonolla öljyllä vaan siirryin kylmäpuristettuun rypsiöljyyn.
 
JSmith: Ok, enpä osta sitä pellavaöljyä sitten. Pitäisköhän pellavasiemenöljyä säilyttää kylmässä? Onkohan valmistusprosessissa jotain epäpuhdasta? Vai mistäköhän johtuu öljyn mahdollinen pilallemeneminen?

Joten jatkossakin vedän kala-, rypsi-, ja oliiviöljyä. Eiköhän ne riitä.

Tatjana: en tiedä rasvanpoltosta, mutta nyt kun oon suunnilleen puoli vuotta ottanu rkl kalaöljyä ja n. 2rkl rypsiöljyä joka päivä muun muonan lisäksi, niin iho on paaaljon paremmassa kunnossa kuin ennen. Finnejä ei tuu läheskään samalla lailla ja muutenkin on pehmeemmän ja kimmosemman oloinen iho. Tuo riittää mulle syyksi vetää öljyä, sekä se, että se ei varmaan tuki suonia silleen niinkuin esim. voissa ja kermassa oleva rasva. Turha sitä on jotain kalliita voiteita laitella, kosteuttaa ihoonsa ennemmin sisäisesti :D
 
Oho, jäi vastaus laittamatta. Joo, toki minäkin kalaöljykapselini nautin ja iho on tosiaan paremmassa kunnossa ja hyvien rasvojen terveysedut on osoitettu. Häiritsee vaan, jos niitä kaupataan laihduttajille muissa tarkoituksissa ilman mitään näyttöä tehosta. Pellavaöljy, jota apteekista ostin, oli ihan ok puuron seassa. Pitää säilyttää jääkaapissa.
 
Mitäs mieltä ootte kannattaako noita öljyjä syödä massakaudella?
Auttaako estämään turhan rasvan kerääntymistä ilman vaikutusta kuitenkaan lihaskasvuun?:)
 
Mikäs siinä oliiviöljyssä nyt niin hyvää on verrattuna rypsiöljyyn?

Itse suurimman eron näissä tuotteissa näen Omega-6 ja ja Omega-3:sen suhteena, joka on selvästi rypsiöljyn eduksi. Lisäksi oliiviöljyssä on enemmän tyydyttyneitä (huonoja) rasvoja.

Lisää tietoja rasvoista esim. Googlesta hakusanoilla
Omega-3 ravinto terveyssivut. Pitäisi tulla vain yksi sivu ;)
 
Originally posted by Iivili
JSmith: Ok, enpä osta sitä pellavaöljyä sitten. Pitäisköhän pellavasiemenöljyä säilyttää kylmässä? Onkohan valmistusprosessissa jotain epäpuhdasta? Vai mistäköhän johtuu öljyn mahdollinen pilallemeneminen?

Kuulopuheen mukaan jos sitä öljyä ei tehdä huolella (kuumennetaan tehdessä tai saatetaan liialle hapelle alttiiksi yms.) eikä pakata heti ilmatiiviisti niin se lähtee menemään pilalle samantien. Kylmässä sitä pitää säilyttää joo, ja syödä pullollinen melko pian avaamisen jälkeen.

En kyllä ymmärrä miten rypsi/oliiviöljy pysyy hyvänä vaikka kuinka kauan. Mutta pahaa se pellavaöljy oli jo avatessa, ei huvittanut salaattiin tai puuroon laittaa.

Luulisin että parempaa kamaa saa luontaistuotekaupoista tai apteekista. Kylmäketjukin on varmaan ollut parempi.

Tarttis ilmeisesti syödä enemmän rasvaa, rystyset ja kantapäät halkeilee.
 
Originally posted by LSA_Vinnie
Mikäs siinä oliiviöljyssä nyt niin hyvää on verrattuna rypsiöljyyn?

Ei mun tapauksessa mikään muu kuin maku. Laitan oliiviöljyä salaattiin ihan vaan maun takia. Muuten menee suomalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Ääh, ei jaksa noitten kanssa hifistellä. Eiköhän molemmat oo aivan hyvää rasvaa, rypsiöljy voittaa mun käytössä kotimaisuuden takia lähinnä, ja oiskohan siinä pikkusen parempi rasvan koostumuskin (kuin oliiviöljyssä), miten lie? Onko siitä jotain artikkeleita kellään tiedossa, että josko oliiviöljyn monotyydyttymättömät (tai rypsiä isompi osuus niitä) todellakin vaikuttaa testotasoja nostavasti? En jaksa uskoa, että sillä oisi kovin suurta merkitystä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom