Veikkaan, että kaasunamaarin aiheuttamalla kovemmalla hengästymisellä on vain pyritty mallintamaan taistelutilanteessa aiheutuvia stressireaktiota. Pitää pystyä keskittymään puolustamaan itseään, vaikka hengittämiseen keskittyminen tuntuisikin tärkeämmältä.
Vaikka maailmanloppukin tai joku muu apokalyptinen taistelu voi tulla eteen koska vain niin juurikin näin kuten Berkut jo totesi.
Shane kyseli mitä lajissa tehdään keskimäärin harjoituksissa.. tietty vähän aina riippuu treeniryhmään tasosta, mutta lajin ideologiaan kuuluu saada toistoja paljon vahvoihin perustekniikoihin mikä tarkoittaa, että suht joka treenissä pyritään treenaamaan lyömistä, peruspotkuja (tärkeimpiä) sekä pystypainia. Samaten torjuntoja ja iholle/pystypainiin menoa pyritäänn treenaamaan suht paljon.
Tietenkin esim peruskurssin treenit eroaa kokeneempien harjoituksista.
Niin matto kuin pystypainin perustana lajissa tietenkin on tekniikka, mutta toisaalta kummassakaan ei pyritä varsinaisesti ns. painimalla painimaan vaan pyritään kummassakin siirtymään mahd.nopeasti itsepuolustuksellisesti parempaan positioon/asetelmaan.
Elävä/skenaario-harjoittelua pyritään myös tekemään säännöllisesti, mutta toki vasta kun perusteet alkavat olemaan hanskassa. Kuitenkin jo peruskurssilla ainakin meillä niitä tehdään, vähän toki rajatummalla valikoimalla versus kokeneimmat.
Peruskurssilla opetellaan ns. kivijalkatekniikat, joita harjoitellaan jatkossakin koko ajan ja näihin tekniikoihin perustuu joko suoraan tai vähintäänkin hyvin vahvasti korkeimpien tasojen tekniikat.
Fyysisyys on myös läsnä (tai ainakin pitäisi olla) treeneissä, koska se on yksi kolmesta tärkeästä osa-alueesta lajissa.
Valtaosa harjoitteista tehdään minimisuojilla, mutta toki treeniturvallisuus on tärkeä tekijä joten harjoituksissa harjoituksien luonteen mukaiset suojat. Pariharjoittelu muodostaa suuren osan harjoittelusta sekä tietty myös ryhmäharjoitteita yms. tehdään. Lyönnit/potkut tehdään lähes aina mitseihin/pistareihin. Tietenkin myös rintapanssareita tms. voidaan käyttää apuna jos seuroilla niitä on käytössä.
Jos Shane viittasit mattopainiin niin sitäkin tehdään jonkun verran, mutta se ei ole missään merkitsevässä roolissa vaan mattokamppailu perustuu enempi nimenomaan maasta ylösnousemiseen. Toki tätä varten käydään mattotekniikoita ja eritoten eri positioista poistuloja.
Toivottavasti vastasin kysymykseesi ja jos tarvitset lisää selvennystä niin laita tulemaan, myös yksärillä voit tietty pistää. Laji jos kiinnostaa niin varmasti kiinnostavan seuran ohjaajat voivat myös vastailla kysymyksiisi.