Cycle Diet - Superkompensaatiodieetti (Scott Abel)

Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Kokosin alle "Perustietoa eri dieeteistä" -stickyketjusta oleellisimmat Cycle Diet -viestit omaksi langakseen.

Scott Abel's Cycle Diet

Suomessa aika marginaalidieetti, mutta maailmalla hyvinkin käytetty.

Leptiinin säätelyyn ja glykogeenin superkompensaatioon perustuva dieetti, jota monet ihmiset käyttävät maailmalla. Tämä toimii todistetusti monilla kehonrakentajilla ja monet ovat pysyneet läpi vuoden tiukkana, mutta saaneet lisää lihaa. Scottilla on kuitenkin aika paljon referenssiä, ja dieettikin perustuu tieteeseen, joten tämä ei mene tonne paska trendidieetti -osastolle.

Tässä dieetissä ollaan 6 päivää miinuksilla (500-1000 kcal) ja yhtenä päivänä tehdään n. 10 000 kcal re-feedi. Tämä dieetti ei toimi vasta kuin n. 7% (joillakin ehkä kympissä) rasvoissa, kun elimistö menee ns. superkompensaatiotilaan. Mutta sen jälkeen on mahdollista elää tällä, ja pysyä tiukkana vuoden ympäri.

Scott itse käyttää alle seiskan rasvojen saavuttamiseen normaalia syklistä kalorivajedieettiä (500-800 kcal miinuksilla riippuen onko treenipäivä), kunnes tiukkuus on kohdillaan. Sitten siirrytään sykliseen dieettin ja re-feediin ja pysytään siinä. Scott itse käyttää treeneissä aika paljon korkean intensiteetin MET (metabolia) -treenejä. Olen ostanut jotain Scottin luentoja ja voin kertoa jonkin verran tästä lisää... muistaakseni joku muukin foorumilla treenasi Scottin opeilla?
Tähän lisäisin, että glykogeeniakin syvempi kaivo, johon ne +10K kaloria uppoavat ovat lihaksen sisäiset rasvavarastot. Usein tankkaus on myös kaksiosainen, eli yksi täysi cheattipäivä ja sitä täydentämään keskelle viikkoa ns. mid week spike night.

Linkit Abelin foorumin Cycle Diet-stickyketjuihin:
Cycle Diet- ketju
Cycle Diet - mid week spike -ketju

Science behind the cycle diet- seminaariesityksen voi ladata muutamalla kympillä.

Suosittelen tutustumaan kaikkiin näihin, jos CD:n kaltaisen dieetin soveltaminen kiinnostaa. Ei kuitenkaan sovellu läheskään kaikille jo ihan sen puolesta, että vaatii lähes kisadieettitason työetiikan. Esimerkiksi mulla normaalit dieettikalorit ovat jossain 2200-2500 kcal mutta cycle dietillä peruskalorit ovat jotain 1500 kcal. Käytännössä pelkkää protskua ja hiilaria. Nälkä on ennen ruokailua, sen aikana ja sen jälkeen. Mutta tiukkana tosiaan pysyy ja kehittyminen on mahdollista.

Miten hyvässä kunnossa tuolla on mahdollista pysytellä, riippuu tavoitteista ja yksilöstä mutta oma kunto oli vastaava kuin profiilikuvassa, kun tavoitteena oli nimenomaan saada lisää lihasta ja edettiin kahden tankkauksen taktiikalla.
Ihan tulee Mauro Di Pasqualen Anabolic Diet mieleen tästä.
...mutta tarviihan jokaisella kunnianhimoisella coachilla omansa olla. Plagioitu tai ei :)

Täytyy tutustua aiheeseen paremmin, kunhan ehtii.
Jotenkin äkkiseltään mietittynä tuntuu suuren yleisön kannalta täysin tarpeettomalta ruokavaliomallilta, jos se edellyttää 7% rasvaprosentin ennen kuin voi edes aloittaa. Uskallan väittää, että edes salilla ahkerasti käyvästä kansanosasta about 90% ei ole ikinä ollut 7% tai alle rasvoissa.
Cycle dietin juuret ovat ymmärtääkseni 80-luvulla ja siinä havainnossa, että bodarit pystyivät mättämään tietyn ajan kisojen jälkeen käsittämättömiä määriä todella huonolaatuista ruokaa ilman kosmeettisia seurauksia tai jopa niin, että kondis parani siitä mättämisestä. Homma perustui alussa siis yksinomaan käytännön kokemuksiin ja tuloksiin, koska tuon dieetin taustalla ehkä tärkeimpänä vaikuttava leptiinihormoni löydettiin vasta 90-luvulla. Jännänä anekdoottina Abel mainitsee seminaariesityksessään, että silloiset leptiinitutkijat soittelivat hänelle ja kyselivät syömisistä mieheltä, joka pysyi vuoden ympäri tiukassa guest posing-kondiksessa ja söi aamupalaksi kokonaisia kakkuja.

Mutta kyllä tää tosiaan on aika marginaaliselle porukalle suunnattu, sitä ei kukaan kiistä. Sekään ei edes riitä, että saavutetaan vaadittu kireys, vaan pitää lisäksi olla pääkin kondiksessa. Toisin sanoen, jos lähtee tähän sillä ajatuksella, että onpa kiva vetää kymppitonnin mätöt joka lauantai, niin vituiksi menee. Sen takia oikeastaan en sen enempää noita mättöpäiviä edes hehkuttanut, vaikka ne toki pirun kivoja ovat (tämä Timon kommenttiin liittyen). Se lienee itsestään selvää, että myöskään minkäänlaista syömishäiriötä ei voi olla.

Kenelle CD sitten voisi sopia? Ainakin offseason-fitnesurheilijoille, jotka haluavat pitää rasvat matalalla ja välttää liian pitkiä ja rankkoja kisadieettejä mutta silti kehittyä. Jotkut myös vetävät kisadieetin syklittämällä. Lisäksi ainakin fitnessmallit ovat tykänneet, koska pääsevät keikan tullen nopeasti kuvauskondikseen jättämällä pari tankkauspäivää väliin.

Ja unohtakaa toi 7% rasvat-homma. Dieetin tavoitteena on saavuttaa ns. superkompensaatiotila, jonka yhtenä edellytyksenä on riittävän alhaiset rasvat. Se voi tarkoittaa oikeastaan ihan mitä vaan, jopa yli 10%. Dieettiin kuuluu myös vapaan syömisen viikko muutaman kuukauden välein, jonka jälken ei taatusti olla alle seiskan rasvoissa mutta voidaan silti olla edelleen superkompensaatiossa. Superkompensaatiotilan kehittymistä ja syvyyttä arvioidaan lähes pelkästään kropan toiminnan perusteella, eli energiatasot, treenitehot ja pumppi, libido ja aika oleellisena nälkä ja syömiskapasiteetti tankkauksien yhteydessä.
Kyllä, tällä dieetillä on rajoituksensa. Olet ihan oikeassa, että noi viikot voi käydä tiukaksi, eli itsekuria vaatii. Ja vaikka siis laitoinkin tohon ekaan postiini, että pitää olla 7% rasvat, niin mulla tää toimi about kympin rasvoissa. Tällä hetkellä en siis itse noudata tätä dieettiä paristakin syystä. Mutta silloin kun noudatin, niin oli mielenkiintoista havaita positiivinen kehitys rankoilla miinuksilla. Itse en tota mid week spike nighttiä koskaan ottanut sykliin.
Hmm ja tämä tarkoittaa mitä? pitääkö olla energinen/ei energinen,saada pumppi/ei saada, libido korkealla vai ei.. jne. Mikä toi superkompensaatio tila oikein on,vai voiko sitä edes selittää järkevästi? :)
Superkompensaatiotilassa kehon lyhyen ja pitkän aikavälin energiavarastot on ajettu lähes tyhjiin. Näitä ovat lähinnä ihonalaiset rasvat, lihasten ja maksan glykogeenit sekä oleellisena lihaksen sisäiset ravavarastot. Samalla leptiinihormonitasot tippuvat. Leptiinitasojen tippuminen aiheuttaa suoraan ja välillisesti suurimman osan dieettaamisen pitkän aikavälin negatiivisista seurauksista, eli aineenvaihdunta hidastuu, energiatasot tippuvat, lihaksen ylläpitäminen ja rakentaminen vaikeutuu, rasvanpoltto hidastuu, jne. Tätä tapahtumaketjua, eli varastojen tyhjenemistä ja leptiinitasojen laskua voidaan seurata noiden em. indikaattoreiden avulla.

Kun superkompensaatiotila on saavutettu, kroppa pystyy imemään itseensä valtavat määrät ravintoa, josta suurin osa varastoituu glykogeeniksi ja lihaksen sisäiseksi rasvaksi. Samalla leptiinitasot nousevat normaalitasolle, tai jopa yli, mikä mahdollistaa rasvanpolton ylläpidon ja jopa lihasten kehityksen samaan aikaan joidenkin päivinen ajaksi. Leptiinitasojen palauttaminen vaatii todella suuren kaloriannoksen yhden vuorokauden aikana, mistä syystä tankkaussafkat ovat mahdollisimman kaloripitoisia.
The Metabolic / Anabolic Diet - Dr. Mauro Di Pasquale

Mauro Di Pasqualen "kehittämä" ruokavaliomalli sopii sekä dieetille ja tunnetaan sekä aikaisemmalla nimellään Anabolic Diet sekä myöhemmin lanseeratulla Metabolic Diet. Vaatimattomasti Dr. Di Pasquale kertoo tämän ruokavalion tekevän turhaksi kaikki muut ruokavaliot sekä olemaan yhtä tehokas menetelmä massankasvatuksesta kuin steroidit. Ruokavaliolla pyritään siis vaikuttamaan hormonitoimintaan ja ensisijaisesti testosteroniin, kasvuhormoniin ja insuliniin. Tässä en sen enempää tiedettä selitä, koska aiheesta on kirjoitettu kaksi kokonaista kirjaa.

Anabolic Diet aloitetaan parin viikon tiukalla ketoosilla, jolloin tarkoitus olisi saada keho käyttämään ensisijaisena energianlähteenään rasvaa. Sen jälkeen perusajatuksena on, että ma - pe syödään matalilla hiilareilla ja la - su ovat tankkauspäiviä.

Tarkoitus on lähteä nostamaan arkipäivien hiilarimäärää hiljalleen, kunnes löytää määrän, jolla oma keho toimii parhaiten. Kyseessä ei siis välttämättä ole ketoosiruokavalio, vaan hiilareita nostetaan kunnes paras tehotaso treenissä / vireystaso muutoin on saavutettu (dieetillä tosin tulee kalorit ottaa huomioon). Toisilla tämä määrä on alle 100g / pv ja kirjan mukaan useimmilla 100 - 200g päivä. Viikonloppuna taas tankataan kunnolla eikä tankkaus ole mikään puhdas hiilaritankkaus, vaan myös rasvaa ja proteiinia syödään.

Tämä ruokavalio sisältää kaiken. Arkipäivät voidaan olla ketoosissa tai olla olematta... riippuu yksilöllisyydestä. Tankkausaikaa voidaan säätää 12 - 48 tunnin välillä, mutta se voi olla niinkin lyhyt kuin 6 tuntia... riippuu yksilöllisyydestä. Jos on arkipäivät vähemmillä hiilareilla, niin keskelle viikkoa voidaan lisätä yksi osittainen tankkauspäivä, jos muutoin treenitehot laskevat liikaa... riippuu yksilölisyydestä. Tankkauspäivinä mm. hiilihydraattien määrä voi vaihdella välillä 35 - 55 E%... mikä aikamoinen haitari ja riippuu yksilöllisyydestä. Useimmilla arkipäivien hh-määrä on 100 - 200g, mutta joidenkin kohdalla voidaan mennä niinkin korkealle kuin 3g / pauna kehonpainoa (90kg miehellä 600g?).

Toisin sanoen aivan varmasti tämä ruokavaliomalli tekee kaikki muut turhiksi, koska tämä sisältää ne kaikki.

* * * * * * * * * *

Sivuhuomautuksena, että kyllä Anabolic Dietin perusidea todella lähelle menee tuota Scott Abelin Cyclic Diettiä, koska suurin osa viikosta mennään vähillä hiilareilla / energialla ja sitten viikonloppuna tankataan reilusti... Cyclic Dietissa vaan vielä vähän reilummin. Ja jos haluaa, niin keskelle viikkoa voi sisällyttää minitankkauksen.
Olen ainakin yhden AD -kirjan joskus lukenut mutta kiitos yhteenvedosta. Suurimmat erot CD:iin nähden ovat nähdäkseni siinä, että CD:llä "päätankkaus" on 12-36h ikkunassa yksilöstä riippuen ja sillon ollaan tosiaan off-diet. Eli ihan kaikki käy, eikä tarvitse laskea makrosuhteita tai muuta. Kunhan syö kaloreita ja paljon, jotta leptiinit saadaan nousemaan. Abel ei myöskään juuri perusta ketogeenisistä dieeteistä, tai kovin vähähiilarisista muutenkaan, joten kaikki "viralliset" CD-versiot ovat enempi tai vähempi hiilarivetoisia myös dieettipäivien osalta.

Muutenhan nuo ovat kieltämättä hyvin samankaltaisia ja Abel on kyllä monesti referoinut Di Pasqualea lähteenä ravintoasioissa.
Se "mid-week spike" pitäisi ottaa mukaan ainoastaan siinä tapauksessa, että pelkkä kokonainen tankkauspäivä ei enää riitä energiatasojen ja treenitehojen ylläpitoon. Välitankkaus voi olla tilanteesta ja yksilöstä riippuen mitä vain puolen päivän ja yhden aterian väliltä. Yleinen ohjeistus on että välitankkauksella ei syödä yksinkertaisia sokereita. Eli pizza ja kanansiivet käyvät, suklaa ja juustokakku ei.
Yleensä välitankkauksen ja varsinaisen välissä on kaksi täyttä päivää mutta yksilöllinen variaatio on aina mahdollista.

Varsinaisen refeed-päivän ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole. Eli syödään just sitä mitä huvittaa, niin paljon kuin huvittaa ja katsotaan mitä tapahtuu. Ähkyyn ei pitäisi päätyä jos kropalla on superkompensaatioimu päällä. Asiaan vaikuttaa kyllä myös yksilölle sopivien ruokien ja ateriarytmien opetteleminen.
Palasin itse juuri cycle dietille parin vuoden tauon jälkeen ja ensimmäinen refeed näytti eilen tältä:

aamupala:
10 siivua pekonia
3 munaa
mannapuuroa(täysmaitoon ja kermaan) omenahillolla ja maapähkinävoilla

lounas:
puolikas grillibroileri
vaaleaa leipää
majoneesia
0,5l olutta
hillomunkki

välipala:
pari croissanttia voilla ja ilmakuivatulla kinkulla
B&J -pönttö (Peanut butter hillosydämellä testissä: 8/10)

päivällinen:
500g avokadopastaa
0,5l olutta

snäksii:
sipsiä ja dippiä
3x snickers
irtokarkkia
0,5l olutta

iltapala:
mannapuuroa ja omenahilloa
snickers

n. 9500 kcal

Tämä oli se ruokamäärä, joka upposi normaalilla ateriarytmityksellä ja kohtuulliseen kylläisyyteen syömällä niin, että kaikesta pystyi myös nauttimaan. Sipsit jätän kyllä jatkossa pois, ne eivät mulle oikein toimi. Sen sijaan snickersejä pystyy näköjään syömään ketjussa ja koska vaan, joten niitä ehdottomasti mukaan myös ensi kerralle. Kuten myös broileria ja munkkia. Muuten tässä olikin mukana oikeastaan jo aiemmin omalla kohdalla toimiviksi havaittuja ruokia ja rytmityksiä. Esimerkiksi ei turhaa napostelua aterioiden välissä ja ei tuhottomasti pelkkää sokeria aamupuolella päivää. Paljon vettä.
Paino nousi 77 kilosta 83:en ja sen kokovartalokaloripumpin fiilis on vain itse koettava:)
Tänään, viiden dieettipäivän ja neljän reippaasti sykettä nostavan koko kropan treenin (MET) jälkeen olen tullut takaisin lähtöpainoon. Kropan tyhjyys on myös selvästi havaittavissa peilissä ja tämän aamun treenitehoissa, siinä missä alkuviikosta kondis oli asiallisen paineinen ja olo treeneissä "tuhoutumaton". Karkeasti ottaen kunto on vastaava kuin avatarissa ja profiilissa. Ei siis todellakaan mitkään 7% rasvat. Lähtökunnon pitää vain olla tarpeeksi rasvaton ja se vaihtelee tilanteen mukaan ja määritellään aivan muilla perusteilla kuin rasvamittauksilla.

Huomenna seuraava sykli käyntiin luultavasti hieman alemmasta lähtöpainosta ja syvemmistä superkompensaatioasemista. Sitä ennen kuitenkin vielä yksi normaali dieettipäivä arvioiduilla BMR-kaloreilla:

1a.ennen treeniä:
20g heraa

1b.treenin jälkeen:
kaura 55g
mustikka 100g
rahka 200g

2.
riisi 88g
kana 150g

3.
riisi 44g
kana 150g
vihannes 150g

4.
peruna 150g
kana 150g
vihannes 150g

5.
tonnikalapurkki/8 valkuaista
vihannes 300g

min. 3 litraa vettä ja reilusti natriumia

n.1600 kcal

(Tarkoituksena ei ole mitään päivyriä tähän pystyttää, vaan laittaa pari käytännön esimerkkiä Cycle dietin soveltamisesta.)
Ainakin monessa mielessä mielenkiintoisia, jos ei muuta:D

Jos katsotaan mun (Cycle -)dieettiä kesäkuun puolivälistä, jolloin arvioin syöneeni noin 12500 kcal lauantaina ja 4000 kcal keskiviikoiltana, niin ynnäämällä mukaan 1600 kcal peruspäivät saadaan viikon keskienergiamääräksi noin 3600 kcal/päivä. Tuolla pitäisi kyllä painon nousta, ja nopeasti, mutta käytännössä palasin aina alle 77 kilon ennen seuraavaa tankkausta. Tietysti paino sahasi viikon sisällä 5-7 kilon haarukassa. Aloittaessani dieettiä kymmenen viikkoa aiemmin paino pysytteli samalla tavalla vakaana, vaikka tankkasin ainoastaan kerran viikossa ja silloinkin hieman alle 10000 kcal -satseja. Ennen välitankkauksen mukaan ottamista aloituspaino lähti tippumaan nopeasti, samalla kun kroppa alkoi imeä entistä enemmän ruokaa tankkauspäivinä (arviolta 10-15K kcal/päivä).
Mielenkiinnolla on tullut E-miehen postauksia Cycle dietistä luettua. Itselläni kiristelyä jäljellä vielä tuollaiset kuukauden päivät, jonka jälkeen olisi tarkoitus siirtyä plussakaloreille. Toivon mukaan rasvat silloin yksinumeroisissa, ja olenkin pohtinut kyseisen ruokavalion sopivuutta "bulkille". Joskus tuli tätä dieettiä jo vähän kokeiltuakin painon pudottamiseen, mutta nyt olisi tarkoitus yrittää kerätä hieman lihasta tämän avulla pitkällä aikavälillä. Muutama kysymys siis olisi:Itselläni kalorit olivat tuon lyhyen, reilun kuukauden, kokeilun aikana 3000 tietämillä keskimäärin (6pv 1900 kcal / tankkaus 9-10K), ja paino pysyi samoissa, ehkä hieman kiristymistä oli havaittavissa. Itselläni ei ollut käytössä tuota aiemmin ketjussa mainittua "spike nightia", joten voisiko tästä vetää yksinkertaisen johtopäätöksen, että nuo pari tuhatta lisäkaloria keskelle vikkoa toisivat riittävän sysäyksen lihaksen kasvatukseen (keskimäärin noin 300 kaloria per päivä)? Vai onko liian mustavalkoinen ajattelutapa? Kauhukuvia ja tuomionpäivän julistuksiahan on varmasti netti pullollaan, jotka sanoisivat tällaisten tankkauspäivien lävähtävän suoraan vyötärölle, mutta kuten sanoit, sinulla asia meni oikeastaan päinvastoin. Onko muuten miten tarkasti määritelty minkälaisilla miinuksilla pitäisi nuo normaalit päivät ottaa? Aiemmin ketjussa oli maininta -500-1000.Tästä vielä otan kiinni, eli mitkä ovat olleet dieetin tuomat muutokset treenin puolella? Sori jos olet tästä jo jossain muualla maininnut, ei ole osunut silmään. Painosi on ilmeisesti pysynyt viikkotasolla aika vakiona, kuinkas sitten treenipainot/tehot?

Kai tässä nyt vain haen jotain varmistumista tai mielenrauhaa, että fiksusti plussakaloreilla voi olla muutenkin kuin syömällä tasaisen tappavasti hieman yli kulutuksen päiväkohtaisesti. Tämä kyseinen syklittely kun tuntuisi omaan elämäntapaan ja -rytmiin sopivan paremmin kuin hyvin.
Dieetti on yleisesti ottaen suunniteltu juuri offille mahdollistamaan fysiikan vähittäisen kehittämisen ja "kypsyttämisen" ilman merkittävää rasvan kertymistä. Samalla luodaan hyvät aineenvaihdunnalliset olosuhteet verraten nopealle kisa-, kuvaus- tai vaikka questposing -kondikseen vetämiselle. Eli alkuun pitäisi arvioida tarvitseeko tavoiteisiinsa päästäkseen hankkia vielä kilokaupalla uutta lihasta (tai onko se enää edes mahdollista), vai ollaanko jo saavutettu riittävät perusmassat, joita lähteä jatkojalostamaan. Jos lihasta tarvitaan selvästi lisää, lienee parasta ottaa käyttöön vanhat kunnon tasapainoiset plussakalorit.

Välitankkauksen rooli on enemmänkin selvitä loppuviikon treeneistä siinä vaiheessa jos ja kun päätankkaus ei enää kanna koko viikkoa. Näyttää kyllä siltä, että sun tilanteessa välitankkaus olisi ollut turha ja saanut painon kohoamaan liian nopeasti. Parempi arvaus vaatisi kuitenkin oleellisempien bioindikaattoreiden huomioon ottamista (energiatasot, treenitehot, libido, unenlaatu, jne.) ja senkin jälkeen pitäisi yksinkertaisesti testata vaikutukset käytännössä.Jos homma toimii, ylimääräistä ei kerry ja se onkin aika luotettava indikaattori koko dieetin toimivuudelle. Painon pitäisi aina palautua lähtökuoppiinsa, tai hyvin lähelle sitä. Hidas painon kohoaminen saattaa silti olla mahdollista pidemmällä aikavälillä, onhan tarkoituksena edelleen rakentaa uutta lihasta, mutta tahdin pitäisi silloinkin pysyä "uskottavana".

Dieettipäivinä kalorit perusaineenvaihdunnan tasolle, tai hiukan alle. Harris-Benedict -kaavalla saat riittävän tarkan lähtöarvion. Kaikki fyysinen suorittaminen munien raapimisesta maveen menee siten vajeeksi. Jos on vielä rasvaa poltettavana lähtökuntoon, niin kalorit 10-12 x kehonpaino paunoissa (eikä tietenkään tankkauksia silloin).Painokeskiarvo pysyy vakiona mutta päiväkohtainen vaihtelu on suurta, kuten asiaan kuuluu. Tankkauksen jälkeiset 2-3 päivää ovat yleisesti ottaen parhaat sekä suorituskyvyllisesti, että kosmeettisesti. Tuntuu että voi mennä halutessaan läpi seinästä ja myös näyttää siltä. Tankkauksesta kertynyt ihonalainen pöhö on kadonnut mutta lihaspaineet ovat edelleen huipussa. Pumpit ovat kovempia, kuin mitä tasakaloreilla olen koskaan saavuttanut, mikä auttaa esimerkiksi selän treenaamisessa paljon. Sitten lihaspaineet alkavat tippua samaa tahtia painon kanssa ja samalla kosmeettinen olemus hieman pehmenee. Viimeisessä treenissä ennen tankkausta voi olla jo vaikeaa saada minkäänlaista pumppia, eikä olo yleisestikään ottaen ole enää niin freesi. Myös unenlaatu ja libido alkavat heiketä, kohotakseen huippuunsa uuden tankkauksen alettua.
 
Liittynyt
13.6.2008
Viestejä
173
Luin vaan about 50%:n ajatuksella..onko tässä basic idea boostata leptiinit ja tietenkin hgh ja t3 kattoon tolla sairaalla refeedillä?

Vissiin kanttee tehdä vain cut:illa tätä? Paljon vedät rasvaa refeed päivänä?
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Luin vaan about 50%:n ajatuksella..onko tässä basic idea boostata leptiinit ja tietenkin hgh ja t3 kattoon tolla sairaalla refeedillä?

Vissiin kanttee tehdä vain cut:illa tätä? Paljon vedät rasvaa refeed päivänä?
Jos luet 100%, niin kaikkiin kysymyksiin pitäisi löytyä vastaus mutta kieltämättä tuollaisesta quotekasasta on hieman työlästä kaivaa olennaisimmat asiat. Teen jossain välissä hieman kompaktimman yhteenvedon tähän. Mutta kyllä, tuo on se perusidea. Tosin kaikki nämä hormonihommat ovat vain spekulaatiota siitä miksi dieetti toimii silloin kun se toimii (CD on ollut kehitettynä ja käytössä jo ennen koko leptiinihormonin löytymistä).

Tätä voi tehdä myös "cutilla". Yleensä ei kuitenkaan olla "plussilla" eikä "miinuksilla". Kunhan syklitellään, pidetään rasvat kurissa, treenataan kovaa ja kehitytään siinä pikkuhiljaa.

En ole koskaan laskenut syödyn rasvan määrää. Varmaankin tarpeeksi. Kokonaiskaloreitakaan en ole laskenut kuin muutaman kerran.

Niin ekas pitas paasta sinne 7% rasvoihin....
Tuo 7% -myytti on jäänyt elämään yhdestä plagioidusta haistapaskaversiosta, joka netissä joskus kiersi. Rasvaprosenttinumerot eivät merkkaa tässä mitään, eikä Abel ole koskaan edes mittauttanut rasvoja valmennettaviltaan. Siinä vaiheessa kun alkaa olla suhteellisen tiukka ja nälkä kova voi aloitella ja katsoa miten kroppa reagoi.
 
Liittynyt
19.10.2002
Viestejä
680
Dieetti voisi mennäkin(mutta on se haastava kyllä sekin), mutta ilmeisesti mies suosittelee omia MET-treenejään(kuten E-mies mainitsi sivussa)? Ja Abelin treenejä tutkineena jonkin verran, muistikuva on vähän sellainen, että helvetin kovaa pitäisi treenata ja käytännössä joka päivä. Volyymi melko kova ja tahti melkoinen. Tietty ei millään löysäilyllä voi kai suurta edistystä odottaakaan, mutta helpolla ei taida nimenomaan treenin osalta päästä...........Tietty on päivän selvää, että jos ja kun dieetti toimii, niin toimii se myös ainakin jotenkin myös jollain perinteisellä 3 krt viikossa treenillä, mutta tätä Abel ei varmaankaan kyllä suosittele?

MET-treenit lienevät yleensä jaettuna miehen ohjelmissa viidelle päivälle? Ja noin yksi lihasryhmä kerralla ja oliko siihen päälle sitten jollain sotasuunnitelmalla, esim. etureisiä, korsettia tai muuta kamalaa? :)
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Dieetti voisi mennäkin(mutta on se haastava kyllä sekin), mutta ilmeisesti mies suosittelee omia MET-treenejään(kuten E-mies mainitsi sivussa)? Ja Abelin treenejä tutkineena jonkin verran, muistikuva on vähän sellainen, että helvetin kovaa pitäisi treenata ja käytännössä joka päivä. Volyymi melko kova ja tahti melkoinen. Tietty ei millään löysäilyllä voi kai suurta edistystä odottaakaan, mutta helpolla ei taida nimenomaan treenin osalta päästä...........Tietty on päivän selvää, että jos ja kun dieetti toimii, niin toimii se myös ainakin jotenkin myös jollain perinteisellä 3 krt viikossa treenillä, mutta tätä Abel ei varmaankaan kyllä suosittele?

MET-treenit lienevät yleensä jaettuna miehen ohjelmissa viidelle päivälle? Ja noin yksi lihasryhmä kerralla ja oliko siihen päälle sitten jollain sotasuunnitelmalla, esim. etureisiä, korsettia tai muuta kamalaa? :)
Kyllä treenin pitää olla aina sovellettavissa henkilökohtaisiin mahdollisuuksiin ja tarpeisiin. Harvalla on aikaa treenata viitenä päivänä viikossa. Itse treenaan nyt ja varmaan jatkossakin neljänä päivänä ja dieetti pelittää nyt itse asiassa paremmin, kuin joskus aiemmin kuudella treenipäivällä. Kolmen päivän taktiikoistakin olen lukenut. Metaboliset treenit kuuluvat yhtälöön mutta niiden suhteellinen osuus vaihtelee ohjelmien välillä. Samaten treenien suhteellinen intensiteetti pitää sovittaa päivän kunnon mukaan, eli kevyet päivät kevyenä, jotta kovat päivät voivat olla oikeasti kovia. Niiden välissä peruspäivät peruskovina, kokonaisuutta edistävinä suorituksina. Ei siis mitään superihmishöttöä, vaan ihan normaalia urheilullista tekemistä. Eli jos työetiikka riittää dieettiin, riittää se varmasti salillekin.

Edellinen ohjelma oli mulla puhdas 4 päivän MET ja nykyinen vasta korkattu 4 päiväinen hybridi, eli suoria sarjoja ja täysiä sarjapalautuksia myös mukana. Molemmat ovat enempi tai vähempi koko kropan treeneistä koostuvia, enkä esimerkiksi tee mitään vastusliikkeitä failureen asti näissä.
 
Liittynyt
18.7.2013
Viestejä
2
Eli alkuun pitäisi arvioida tarvitseeko tavoiteisiinsa päästäkseen hankkia vielä kilokaupalla uutta lihasta (tai onko se enää edes mahdollista), vai ollaanko jo saavutettu riittävät perusmassat, joita lähteä jatkojalostamaan. Jos lihasta tarvitaan selvästi lisää, lienee parasta ottaa käyttöön vanhat kunnon tasapainoiset plussakalorit.
Kyllä tässä itselläni nyt olisi tarkoitus lähteä oikeastaan elämäni ensimmäiselle kunnolliselle massakaudelle, nyt kun rasvaprosentti alkaa olla suht matala. Lihasta ei tosiaan liiemmälti ole tarttunut, kun varsinaisesti plussakaloreilla en ole koskaan tuollaisia fiilispohjaisia (kuten tämä syklittely, vaikka en ehkä varsinaisesti plussilla ollutkaan) kokeiluja lukuun ottamatta ollut. Salitreeniä takana muutama vuosi ja tuona aikana painoa saanut hitaasti mutta varmasti alas noin 25 kiloa. Eli tosiaankin voi olla fiksumpaa lähteä "normaaleille" plussakaloreille, ja katsoa tätä Cycle dietiä ehkäpä tuon jälkeen, vuoden-kahden päästä. Kiitos kuitenkin vinkeistä ja käytännön esimerkeistä, mielenkiinnolla täytyy jatkossakin keskustelua seurata.
 
Liittynyt
30.4.2007
Viestejä
755
Otan testiin! Vetänyt LeanGainsia puolisen vuotta, painoa lähtenyt kymmenisen kiloa ja nyt on jämähtänyt. Vedän tästä lähin 6pv viikosta n. 1500kcal ja sunnuntaisin kymppitonni. Ruuat kuitenkin LG:n syömisikkunan mukaisesti.

Raportoin sitten, miten miehen käy.
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Vedän tästä lähin 6pv viikosta n. 1500kcal ja sunnuntaisin kymppitonni.
Kaikille tätä kokeileville muistutuksena, että tankkauspäiville ei ole olemassa mitään kaloritavoitteita. Syödään vain se mitä ilman pakkosyöttöä menee. Syöty ruokamäärä, miltä sen syöminen tuntui ja muutokset näissä seuraavilla viikoilla kertovat silloin kropan vasteesta dieettiin. Samalla on hyvä seurata painoa, mikä on kohtuullisen hyvä mitattava indikaattori. Painon pitää nousta kunnolla tankkauksesta ja sen pitää tulla viikossa alas lähtötasoon tai sen alle. Periaatteessa mitä korkeampi ja terävämpi "painopiikki", sitä paremmin homma toimii.

Alkuun voi olla hyvä ottaa "vakuutukseksi" viikko tai pari BMR -kaloreilla ilman refeediä. Olin itse juuri kaksi viikkoa "offilla" juhannuksen jälkeen ja vaikka paino olikin palautunut yhden dieettiviikon jälkeen lähtötasolle, en ollut mielestäni tarpeeksi nälkäinen ja tyhjä tarvitakseni tankkausta viime lauantaina. Huomisen suhteen en ole vielä päättänyt, luultavasti otan puolikkaan refeedpäivän ja katson miten paino ja kondis siihen reagoivat. Täysi päiväkin on mahdollinen, riippuen aamun olotiloista.
 
Liittynyt
24.2.2012
Viestejä
308
Junnuna kun nyrkkeilyssä kilpailin ja olin vielä oikeasti kovassa tikissä niin elin ihan tietämättä juuri näin. Valmentaja opetti että viikolla maltillisesti miinuksella ja lauantai syödään mitä mieli tekee
 
Liittynyt
29.8.2011
Viestejä
57
Hyvä topic! E-miehelle kiitosta, sillä sain juuri elämäntavalleni nimen :) Olen n. 3vuotta vetänyt tätä itse suunnittelemallani tavalla, joka on tosin näköjään täysin sama kuin Scott Abelin tapa. Ainoona erona suuri liikunnanmäärä joka mulla on pakottaa pitämään kalorit n. 2k:n pinnassa. Keskiviikkoisin pidän välitankkauksen, jolloin välillä on jo vaikea pitää kalorit kurissa, mutta mieli kiittää lauantaina kun saa syödä :)
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
235
Pitkästä aikaa mielenkiintoinen keskustelu. :) Mulle tulee mieleen Ultimate Diet 2.0 tästä, mutta erona lienee ainakin refeedin erilaisuus. UD 2.0:ssahan tankkauspäivänä pitäisi välttää rasvaa ja pyrkiä tankkaamaan hiilaria mahdollisimman paljon. Oletko E-mies kokeillut millainen ero on olotilassa/alkuviikon treeneissä, jos vetää puhtaan hiilaritankkauksen vs. rasvaa sisältävä 10Mcal mättö?

Olen itse vetänyt pienemmillä sykleillä ja mässyillä viimeisen vuoden ja kondis on pysynyt aika hyvin alle 10% rasvoissa, mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta vähän extremempää. Tämän tyylinen ruokavalio vois olla hyvä kandidaatti kesänjälkeiseksi ruokavalioksi.

Vähän tosin arveluttaa loppuviikon treenien sujuvuus, kun tulee monta päivää putkeen pienillä kaloreilla. Omassa päässä järkevämmältä tuntuisi vetää kaksi kertaa viikossa hieman pienempi refeed, jotta treenit ei kärsisi. Varmaan järkevämpi kuitenkin lähteä liikkeelle tuolla alkuperäisellä suunnitelmalla ottaa refeed vain kerran viikkoon.
 
Liittynyt
19.10.2002
Viestejä
680
Pitkästä aikaa mielenkiintoinen keskustelu. :) Mulle tulee mieleen Ultimate Diet 2.0 tästä, mutta erona lienee ainakin refeedin erilaisuus. UD 2.0:ssahan tankkauspäivänä pitäisi välttää rasvaa ja pyrkiä tankkaamaan hiilaria mahdollisimman paljon. Oletko E-mies kokeillut millainen ero on olotilassa/alkuviikon treeneissä, jos vetää puhtaan hiilaritankkauksen vs. rasvaa sisältävä 10Mcal mättö?

Olen itse vetänyt pienemmillä sykleillä ja mässyillä viimeisen vuoden ja kondis on pysynyt aika hyvin alle 10% rasvoissa, mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta vähän extremempää. Tämän tyylinen ruokavalio vois olla hyvä kandidaatti kesänjälkeiseksi ruokavalioksi.

Vähän tosin arveluttaa loppuviikon treenien sujuvuus, kun tulee monta päivää putkeen pienillä kaloreilla. Omassa päässä järkevämmältä tuntuisi vetää kaksi kertaa viikossa hieman pienempi refeed, jotta treenit ei kärsisi. Varmaan järkevämpi kuitenkin lähteä liikkeelle tuolla alkuperäisellä suunnitelmalla ottaa refeed vain kerran viikkoon.
Tuolla edellä oli esimerkki kahdesta viikottaisesta refeed-päivästä, joista toinen oli maltillisempi ja hieman plussakaloreilla ja toinen sitten taas päivä, jota joka päivä noudattamalla saa itsensä vuodessa 200-kiloiseksi. Voisi olla erinomainen systeemi nimenomaan kahden päivän refeed monellekin.

Abel tosiaan muokkaa MET-treenejä jopa yksijakoisiksi, lukaisin äsken ideologiaa. Jos ohjelma on jaettu viisijakoiseksi, niin mukana on tosiaan pienempien lihojen treenauspäivänä lisäksi suurempia lihoja "metabolian" tehostamiseksi, sillä eihän pelkkä olkapääpäivä liene kovinkaan "metabolinen".

Mutta takuuvarma asia on, että jos saa dieetin ja anaboliikan kuntoon, niin tulosta tulee esim. jollain yksinkertaisella volyymitreenisysteemilläkin tai päinvastaisella sarja pari täysiä-systeemilläkin.
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Junnuna kun nyrkkeilyssä kilpailin ja olin vielä oikeasti kovassa tikissä niin elin ihan tietämättä juuri näin. Valmentaja opetti että viikolla maltillisesti miinuksella ja lauantai syödään mitä mieli tekee
Jotkut kamppailulajeissa kilpailevat käyttävät lukemani mukaan omiin tarpeisiinsa tuunattuja CD -versioita pysyäkseen mahdollisimman lähellä ottelupainoa myös treenikaudella (siis käytännössä sama tavoitevaikutus kuin fitness -lajeissa). Mutta yleisesti ottaenhan tämä dieetti palvelee ensisijaisesti sixpäkin kiillotusta, ei niinkään atleettisen suorituskyvyn maksimointia.

Hyvä topic! E-miehelle kiitosta, sillä sain juuri elämäntavalleni nimen :) Olen n. 3vuotta vetänyt tätä itse suunnittelemallani tavalla, joka on tosin näköjään täysin sama kuin Scott Abelin tapa. Ainoona erona suuri liikunnanmäärä joka mulla on pakottaa pitämään kalorit n. 2k:n pinnassa. Keskiviikkoisin pidän välitankkauksen, jolloin välillä on jo vaikea pitää kalorit kurissa, mutta mieli kiittää lauantaina kun saa syödä :)
Peruspäivien kalorimäärässä lähdetään CD:lla liikkeelle BMR -tasolta mutta tarpeen mukaan niitäkin voi ja pitää nostaa tai laskea. Voit siis hyvin sanoa olevasi superkompensaatiodieetillä, koska olet tehnyt juuri oikein kuuntelemalla kroppaa ja säätämällä systeemiä sen mukaan:D
Aivan sama meininki mulla välitankkauksella muuten. Parin tuhannen kalorin jälkeen on kovempi nälkä kuin alussa.

Pitkästä aikaa mielenkiintoinen keskustelu. :) Mulle tulee mieleen Ultimate Diet 2.0 tästä, mutta erona lienee ainakin refeedin erilaisuus. UD 2.0:ssahan tankkauspäivänä pitäisi välttää rasvaa ja pyrkiä tankkaamaan hiilaria mahdollisimman paljon. Oletko E-mies kokeillut millainen ero on olotilassa/alkuviikon treeneissä, jos vetää puhtaan hiilaritankkauksen vs. rasvaa sisältävä 10Mcal mättö?

Olen itse vetänyt pienemmillä sykleillä ja mässyillä viimeisen vuoden ja kondis on pysynyt aika hyvin alle 10% rasvoissa, mutta olisi kiva kokeilla jotain uutta vähän extremempää. Tämän tyylinen ruokavalio vois olla hyvä kandidaatti kesänjälkeiseksi ruokavalioksi.

Vähän tosin arveluttaa loppuviikon treenien sujuvuus, kun tulee monta päivää putkeen pienillä kaloreilla. Omassa päässä järkevämmältä tuntuisi vetää kaksi kertaa viikossa hieman pienempi refeed, jotta treenit ei kärsisi. Varmaan järkevämpi kuitenkin lähteä liikkeelle tuolla alkuperäisellä suunnitelmalla ottaa refeed vain kerran viikkoon.
En ole kokeillut pelkällä hiilellä. Täytyy muistaa, että tällä pyritään superkompensoimaan ensisijaisesti lihasten sisäisiä rasvoja ja leptiinitasoja, ei niinkään glykogeenivarastoja. Glykogeeneista (ja siten treenitehoista) pyritään päin vastoin pitämään viimeiseen asti kiinni syömällä hyvin vähän rasvaa peruspäivinä. Jos sekään ei riitä, astuu mukaan kannibaalin allakin mainitsema välitankkaus.

Tuolla edellä oli esimerkki kahdesta viikottaisesta refeed-päivästä, joista toinen oli maltillisempi ja hieman plussakaloreilla ja toinen sitten taas päivä, jota joka päivä noudattamalla saa itsensä vuodessa 200-kiloiseksi. Voisi olla erinomainen systeemi nimenomaan kahden päivän refeed monellekin.

Abel tosiaan muokkaa MET-treenejä jopa yksijakoisiksi, lukaisin äsken ideologiaa. Jos ohjelma on jaettu viisijakoiseksi, niin mukana on tosiaan pienempien lihojen treenauspäivänä lisäksi suurempia lihoja "metabolian" tehostamiseksi, sillä eihän pelkkä olkapääpäivä liene kovinkaan "metabolinen".
Kyllä suorien sarjojen olkapääpäivästäkin saa tehtyä yllättävän metabolisen oikealla sekvenssillä ja liikevalinnoilla. Esimerkiksi täydellä liikeradalla tehtävät vuorotahtietuviparit ja yhden käden takaviparit taljassa "pistävät istahtamaan", räjähtävämmistä heilautuksista ja painonnostoliikkeistä puhumattakaan.
 
Liittynyt
19.10.2002
Viestejä
680
Ok, kyllä tietysti olkapäitä voi myös treenata tautisen hiksesti, räjähtävästi...ja sitä kautta erittäin "metabolisesti".

E-mies kirjoitti heti alkuun mm: Scott itse käyttää alle seiskan rasvojen saavuttamiseen normaalia syklistä kalorivajedieettiä (500-800 kcal miinuksilla riippuen onko treenipäivä), kunnes tiukkuus on kohdillaan. Sitten siirrytään sykliseen dieettin ja re-feediin ja pysytään siinä. Scott itse käyttää treeneissä aika paljon korkean intensiteetin MET (metabolia) -treenejä.

Ja jos järjellä ajattelee, niin vaikea väittää mitään muutakaan järkevämmäksi kireytymisen suhteen.

-Kysyisin mielenkiinnosta kun tunnet Abelin ajatusmaailmaa, niin minkä menetelmän hän luokittelee parhaaksi(tai hyväksi) tavaksi natikalle lihasten kasvatukseen, jos tavoitteeva ei ole lihominen eikä myöskään vielä siinä/tässä vaiheessa rasvan polttaminen? Itse veikkaan tietenkin myös syklistä dieettiä näiden tyyliin, mutta pykälää jämerämmät kalorit?
Layne Nortonin tyyliin? Tuskin mitään staattista 200 kilokaloria yli kulutuksen kuukausitolkulla ja toiveita, että patti kasvaisi johonkin sitten ilman l.......
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Ok, kyllä tietysti olkapäitä voi myös treenata tautisen hiksesti, räjähtävästi...ja sitä kautta erittäin "metabolisesti".

E-mies kirjoitti heti alkuun mm: Scott itse käyttää alle seiskan rasvojen saavuttamiseen normaalia syklistä kalorivajedieettiä (500-800 kcal miinuksilla riippuen onko treenipäivä), kunnes tiukkuus on kohdillaan. Sitten siirrytään sykliseen dieettin ja re-feediin ja pysytään siinä. Scott itse käyttää treeneissä aika paljon korkean intensiteetin MET (metabolia) -treenejä.

Ja jos järjellä ajattelee, niin vaikea väittää mitään muutakaan järkevämmäksi kireytymisen suhteen.
Timo Kettunen on vastuussa siitä ensimmäisestä lainauksesta rasvaprosentteineen:)

-Kysyisin mielenkiinnosta kun tunnet Abelin ajatusmaailmaa, niin minkä menetelmän hän luokittelee parhaaksi(tai hyväksi) tavaksi natikalle lihasten kasvatukseen, jos tavoitteeva ei ole lihominen eikä myöskään vielä siinä/tässä vaiheessa rasvan polttaminen? Itse veikkaan tietenkin myös syklistä dieettiä näiden tyyliin, mutta pykälää jämerämmät kalorit?
Layne Nortonin tyyliin? Tuskin mitään staattista 200 kilokaloria yli kulutuksen kuukausitolkulla ja toiveita, että patti kasvaisi johonkin sitten ilman l.......
En uskalla lähteä tuohon vastailemaan. Kysyin kyllä Scottilta 2010, kun olin polttanut bulkkiläskit pois, että olisiko tässä vaiheessa parempi ottaa käyttöön CD vai tasapainoinen plussakaloridieetti (eli bulkki), kun tavoitteena oli vielä kerätä lisää lihasta CBB -lavaa varten. Vastaus kuului, ettei hänellä ole kristallipalloa asian tarkistamiseen, joten sitä pitäisi alentua kokeilemaan käytännössä. Aloitettiin sitten alkutilanteen perusteella CD:llä, josta siirryttiin kropan toiminnan muutoksien perusteella muutaman kuukauden jälkeen bulkille.
 
Liittynyt
13.6.2008
Viestejä
173
Noniin tuli luettua jo 75% ajatuksella(heh :D)...

Niin vissiin tätä ei suositella ihan aloittelijoille tai henkilöille jolla on vielä paljonkin potentiaalia(natuna) saada lihaa?

Mites tuota jos omaa tällä hetkellä suhteellisen vähän lihasta, mutta esim on vuoden takainen lihasmuisti(n.5kg puhasta lihaa oli enemmän)?

Niin vielä kerran, onko tää tavallaan lean bulk vai? Vai lean cut vai :D?
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Niin vissiin tätä ei suositella ihan aloittelijoille tai henkilöille jolla on vielä paljonkin potentiaalia(natuna) saada lihaa?
Aineenvaihdunta pitää saada viritettyä koville kierroksille ja siinä auttaa, jos on vähän enempikin sitä aktiivista massaa kropassa jo valmiiksi.

Mites tuota jos omaa tällä hetkellä suhteellisen vähän lihasta, mutta esim on vuoden takainen lihasmuisti(n.5kg puhasta lihaa oli enemmän)?
Vaikea tuollaista on ennustaa, mutta voi olla varmempi hankkia ne 5 kiloa korkoineen takaisin ja palata sitten asiaan.

Niin vielä kerran, onko tää tavallaan lean bulk vai? Vai lean cut vai :D?
En aivan ymmärrä noita termejä mutta superkompensaatioperiaatetta voi soveltaa moniin eri tavoitteisiin ihan kisadieettaamisesta lihasmassan kasvatukseen. Paino sanalla soveltaa. Kaikki kun riippuu henkilöstä ja tavoitteesta. Itse pyrin yksinkertaistettuna pitämään tällä kondiksen suhteellisen kireänä ja samalla kehittämään "lihaskypsyyttä" (muscle maturity) pitkän ajan kuluessa. Puhutaan vuosista. Jos tulee lisää kokoa, niin sitä parempi mutta se ei ole enää tärkein tavoite.
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
235
Itse pyrin yksinkertaistettuna pitämään tällä kondiksen suhteellisen kireänä ja samalla kehittämään "lihaskypsyyttä" (muscle maturity) pitkän ajan kuluessa. Puhutaan vuosista. Jos tulee lisää kokoa, niin sitä parempi mutta se ei ole enää tärkein tavoite.
Asiat ei tietenkään ole yksioikoisia, mutta lihaskypsyyttähän parantaa paremmin lyhyet kovat sarjat (myofibrillinen hypertrofia) ja pidemmät sarjat aiheuttaa sarkoplasmista hypertrofiaa. MET-treenit lienee aika pitkiä sarjoja lyhyillä palautuksillä, joten järkevää tuossa tilanteessa olisi harventaa treenifrekvenssiä ja tehdä lyhempää sarjaa? Miten hyvin esim- 2-jakoinen voima/volyymi-tyyppinen treeni sopii cycle dietin kanssa?
 
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
1 051
Asiat ei tietenkään ole yksioikoisia, mutta lihaskypsyyttähän parantaa paremmin lyhyet kovat sarjat (myofibrillinen hypertrofia) ja pidemmät sarjat aiheuttaa sarkoplasmista hypertrofiaa. MET-treenit lienee aika pitkiä sarjoja lyhyillä palautuksillä, joten järkevää tuossa tilanteessa olisi harventaa treenifrekvenssiä ja tehdä lyhempää sarjaa?
Abelin mukaan sellainen kypsä ja kivinen look saavutetaan useiden vuosien mittaan järkevän kovalla työllä, millä pyritään nostamaan työkapasiteetti ja voimakestävyys niin korkealle tasolle kuin mahdollista. Tai jos saavutetaan, koska kaikki eivät tässäkään asiassa lähde samalta viivalta. Mun ymmärtääkseni "kypsyyden" vaikutelma syntyy suurelta osin lihaksen pakkaamisesta täyteen em. suorituskyvyn edellyttämiä rakenteita (mitokondriot, hiussuonet, yms.), ei yksin lihaksen kuivapainon lisäämisestä. Ja tuosta seuraa, että yhden "parhaan" toistoalueen sijaan treenissä pitäisi hyödyntää pitkällä aikavälillä koko tehokasta toistoskaalaa, joka vaihtelee lihasryhmästä toiseen. Abelin treeniteksteissä usein viljelty "Surfing the (strenght) curve" tarkoittaa juuri sitä. Nykyisen ohjelman sisälläkin mulla vaihtelee toistoalue 5-50 ja palautukset täydestä puoleen minuuttiin.

Miten hyvin esim- 2-jakoinen voima/volyymi-tyyppinen treeni sopii cycle dietin kanssa?
Varmasti oikein hyvin. Etenkin jos volyymikierto rakennetaan kohtuullisen metaboliseksi.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Dietti jumissa Ravinto 15
Eka dietti Ravinto 4
Mistä johtuu äärettömän heikko olo salilla dietin aikana? Ravinto 87
M4RC Carnivore Diet Ravinto 896
Noviisin dietti Ravinto 4
Dietti käyntiin! Ravinto 26
Reverse diettaus/ Metabolic damage Ravinto 3
Herkuttelu dietillä Ravinto 11
Dietti neuvoja?2kk lähtölaskentaan Ravinto 1
Minkälaista diettiohjelmaa 8 viikolle? Ravinto 5
Tankkauspäivät VHH-dietti? Ravinto 1
Dietille vai ei? Ravinto 5
Mahdollisimman yksinkertainen bulkkidietti Ravinto 13
Loivennus dieetillä (reverse dieting) Ravinto 7
Dietiltä paluu Plus karoreile Ravinto 6
"Hidas" dietti? Ravinto 13
Easydiet ja treenaus Ravinto 5
Ravintovalmennuksien hinta/laatu-suhde ja parhaat pt:t diettaamiseen Ravinto 8
Ensimmäinen dietti Ravinto 16
kysymyksiä dietin kalorimääristä Ravinto 3
Kulutus suuri ja diettaus Ravinto 6
Dietti ja WC! Ravinto 11
Dietissä vikaa? Ravinto 12
Diettaaminen lapsiperheessä Ravinto 21
Mielipiteitä tästä dietistä Ravinto 6
mitä lisäravinteita dietillä Ravinto 19
Apua dietille, pari kysymystä Ravinto 4
dietti kysymys(makrot jne) Ravinto 4
Diettaamista koskevia kysymyksia vailla vastausta Ravinto 9
Diettiasiaa Ravinto 49
Bulkkaanko vai diettaanko vai mitä häh? Ravinto 30
Yötyö ja diettaaminen Ravinto 2
Dietti ilman saliharjoitusta Ravinto 3
Viikko diettiä - viikko massaa - viikko diettiä - viikkoa massaa - - - - Toimiiko Ravinto 18
Phil Heath 13 Weeks to Glory kisadietti + treeniohjelma Ravinto 3
Uusi diettaamiseen, vinkkejä otetaan vastaan Ravinto 10
Kesä dietti! Ravinto 4
Cheattipäivä ( ei dietillä ) Ravinto 2
Voiko kasvavassa vaiheessa oleva nuori aloittaa kovan diettaamisen? Ravinto 31
Epäonnistunutta diettailua Ravinto 18
Syklittely? Massa + dietti Ravinto 10
Paleodietti? (mitä kannattaa ostaa kaupasta, hyvät reseptit, jne) Ravinto 28
Diettaus ja testotasot Ravinto 15
1,5vko 20g hiilareita per pv dietti takana ja kysymys ackd:Stä Ravinto 8
Dietti Ravinto 2
-elgen- Dietin viimeistely Ravinto 1
Ensimmäinen itse laadittu dietti (kritiikkiä kaipailisin) Ravinto 11
Diettaaminen ilman tiukkaa safkapäiväkirjaa Ravinto 8
Kerran viikossa kauppaan dietti Ravinto 10
Diettaaminen kesäksi Ravinto 5
Samankaltaiset keskustelut


Ylös