Benecol yms. "terveyslevitteet"

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja BFL2002
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
21.8.2002
Viestejä
438
Osaako joku heittää lonkalta minkä laatuista rasvaa nämä ns. terveyslevitteet sisältävät? kannattaisiko/voisiko dietilläkin käyttää jotain tällaista ruisleivän päällä vai onko parempi syödä edelleenkin "kuivana"?
 
Kannattaa käyttää, sillä jo tavallisissa kasvismargariineissa on 1:1 -suhde omega-3 ja -6 -rasvahappojen osalla. Kaikista järjettömin ratkaisu on margariinin korvaaminen juustolla.
 
Kiiti Tomi nopeasta vastauksesta!! Mistä tuotteista on kokemuksia, mikä olisi paras vaihtoehto levitteeksi jos joku muu kuin Benecol?
 
Taitaapi kumminkin olla monissa margariineissa kovetettuja kasvirasvoja, mitkä jumii suonien seinämiin suunnilleen yhtä pahasti kuin voi. Siksi pieni loraus rypsiöljyä leivän päälle, jos siihen rasvaa tarvitsee. Toisaalta, jos ei hifistelyt nappaa, niin senkun vaan margariinia, voita tai vaikka maksamakkaraa leivälle. Ite laitan nykyään joskus kinkku/juusto yhdistelmän, joskus loraus rypsiöljyä, joskus maksamakkaraa, joskus kurkkua tai tomaattia, joskus leipä kuivana.
 
Originally posted by Iivili
Taitaapi kumminkin olla monissa margariineissa kovetettuja kasvirasvoja, mitkä jumii suonien seinämiin suunnilleen yhtä pahasti kuin voi.

Ei ole Suomessa enää nykypäivinä...
 
Originally posted by cartman74
Tälläistä levitettä olen käyttänyt silloin kun nyt yleensä levitettä leivälle ostan... Gaio

Hyviä rasvoja ja makukin todella hyvä!

Mulla oli tota samaa, maku ihan ok, ehkä vähän sellanen erikoinen. Siinähän on kai jopa jotain kalaöljyä seassa. Nyt en oo ostanu kun ei tule leipää juuri syötyä.
 
Itse tuikkaan leivälle aina jotain rypsi-levitettä (nimeä en nyt muista kun en ole kotona) jossa on suurin osa tyydyttymättömiä rasvahappoja, joten onkai se hieman parempaa kuin jos voita laittaisi leivälle.
 
vastustan halppis margariineja

eivät hyviä eläville.

Sumutepullo johon laittaa haluamaansa öljyä on kätevä. Voi sumutta leipää, tai jos haluaa öljyisemmän maun voi sumuttaa,,,leivänpäällisen eli vaikka leikkeiden ja tomaatin päälle.

PS. Juustojen rasvat ei hyviä, mut hyvälle maistuu 10rasva% ja saahan protskuu.
 
Tutkikaa niitä tuoteselosteita... netistäkin niitä löytyy paljon valmistajien sivuilta jos ei jaksa kaupassa joka rasiaa tutkailla. Margariineissa ja monissa muissakin levitteissä on ilmoitettu tyydyttyneiden, tyydyttymättömien ja monityydyttymättömien rasvojen osuudet. Joissakin jopa kerrotaan omega kolmoset ym. Ja mainoksiin ei kannata ihan suorilta uskoa, tuoteseosteet kertoo totuuden paremmin. Esim. monissa margariineissa joita mainostetaan omega-3 -tuotteina, onkin vähemmän omega kolmosta kuin ihan "tavallisissa" kasvimargariineissa.
 
Margariineista:

Sinisen Keijun tuoteseloste (80%):

Aineosat: Rypsiöljyä, kasvirasvoja, vettä, emagulointiaineita, suolaa, happamuudensäätöaineita, aromeja, A- ja D2-vitamiinia

Ravintoarno (100G):
80g rasvaa, josta:
22g tyydyttynyttä
38g kertatyydyttymätöntä
20g monityydyttymätöntä, josta
- 6g Omega-3
-13g Omega-6

Natriumia 0,2g
E-vit. 16mg
A-vit. 900ug
D-vit. 7,5mg


Saakos tosta kaiken tarpeellisen jos syö reilusti ja mitä haittoja? Kovia rasvojahan siinäkin on mutta onko liikaa? Mistään hifistelystä ei ole kyse..
 
Eikös useimmat noista kasvismargariineista ole kuitenkin hydrattu valmistusprosessissa, mikä tekee niistä tyydyttymättömistäkin rasvoista erittäin huonoja? Miten muuten hyvistä rasvoista saisi levitettä, pelkillä emulgointiaineilla vai?
 
Eioo eioo eioo. Suomalaisista margariineista ei saa mitään mainittavaa määrää transrasvoja. Sitä en tiedä millä niistä saadaan kiinteitä, mutta kovetetut/hydratut rasvat yleensä ilmoitetaan tuotetiedoissa. Rainbowin ranskalaisissa ainakin sanotaan suoraan "kovetettu kasvirasva". (En tiedä onko sitä Suomessa pakollista ilmoittaa, mutta monessa jenkkituotteessa näkyy se hydrogenated oil tai vegetable shortening tms.)

edit: tuosta voi tarkastaa http://www.margariinitiedotus.fi/julkaisut/Vk_ma02.pdf , kaikissa alle 1 % painosta transrasvoja vaikka suuressa osassa aineksina lukee myös kovetettu kasvirasva
 
Back
Ylös Bottom