Aurinkosähköjärjestelmät

Liittynyt
11.11.2003
Viestejä
1 909
Pistetäänpä tällainen keskustelu pystyyn kun ei taida vielä olla, ainakaan en haulla löytänyt.

Mun vanhemmat ovat miettineet aurinkosähköjärjestelmän laittamista mökille, tarkoitus olisi saada lähinnä valaistukseen, tv:n katseluun, yms. pieniin juttuihin sähköä. Netistä löytyy aika hyvin paketteja joissa kaikki tarvittava tv:tä myöten, esim tässä 85W paketti: http://www.aurinkomyynti.fi/0.php (Linkillä ei ole tarkoitus mainostaa, jos on sääntöjen vastainen niin modet poistakoot)

Täältä varmaan löytyy porukkaa jolla on kokemusta aurinkosähköjärjestelmistä? Onko noista oikeasti Suomen oloissa yhtään mihinkään? Selvä on että talvella kaamosaikaan noilla ei paljoa sähköä latailla, mutta miten pelaavat kesällä ja syksyllä kun auringonvaloa on ihan mukavasti? Asennushan onnistuu ja on luvallista kai ihan normijantterille, eli sähkömiestä ei tarvitse käyttää asennushommiin?
Olen hieman skeptinen ja mieluusti kuulisin tosielämän käyttökokemuksia ja vinkkejä mitä aurinkosähköjärjestelmän hankkimisessa kannattaa huomioida. Lisäksi jos joku tietää mikä valmistaja tekee paskaa ja mikä laatua niin saa vinkata:)
Alustavasti on mietitty että laitettais tuollainen aiemman linkin mukainen paketti 85W paneelilla ja katsotaan mihin se riittää, noita paneeleitahan saa liitettyä lisää myöhemmin jos niin haluaa.
 
Ylös