• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Apple - iPad

Liittynyt
30.12.2003
Viestejä
1 240
Meinasitko hommata? Aika turhakkeelta vaikuttaa, ts. ei tuon hankintaa voi mitenkään oikein perustella kun kaiken voi hoitaa paremmin omilla, aiemmin ostetuilla laitteilla.
 

setae

VIP
Liittynyt
26.10.2003
Viestejä
2 816
Ikä
40
Kaupunki
Singapore
Monellako täällä on Kindle? Jos moinen laite kiinnostaa, niin sitten varmaan iPadillekin löytyy kiinnostusta. Ovat kuitenkin vähän samaa tarkoitusta ajavia laitteita, mitä nyt iPad tarjoaa parin piirun verran enemmän ominaisuuksia.

Puhelimena iPad ei toimi, ainakin omaan käyttööni mobiili-webiä varten laite olisi aivan liian iso; joutuisin kantamaan laukkua ja painavaa (0,7kg) laitetta mukanani moista varten, eikä se kulkisi "siinä ohessa". Kotona tietokoneen korvaajaksi omaan käyttööni tuosta ei olisi, ja pentele pitäähän nyt tietokoneelle saada asennettua haluamansa ohjelmat eikä jonkun muun päättämät :)

Mutta paha sanoa. Apple osaa kyllä luoda tuota hypeä, ja ovat vielä varsin hyvin pystyneet vankalla laadullaan pitämään kiinni niistä annetuista lupauksista. Voi siis olla, että tulee pakottava tarve saada moinen laite - siis samanlainen tarve kuin saada Megan Fox ja Jessica Alba lämmittämään makuupaikkaa :D Toistaiseksi vaan käyttöprofiili ja iPadin tarjoamat mahdollisuudet eivät oikein osu yhteen.

Jaksan epäillä, että Suomessa mentäsiin tuohon hysteriaan mukaan (iPhone 3G:n julkistushan ei mennyt ihan suunnitellusti..), Applen mainoksia en ole kaduilla juuri nähnyt, televisiota koskaan katsomattomana en osaa sanoa paljonko Apple siellä mainostaa, mutta taitaapi se olla silti hieman eri luokkaa kuin tähtilippumaassa?
 

IsoDino

VIP
Liittynyt
5.11.2003
Viestejä
3 888
Hieno laite varmaan, mutta ei ole tarvetta. Kotona ollessa jauhaa iMac ja liikkeellä kaikki hoituu iLuurilla.
 
Liittynyt
22.9.2008
Viestejä
712
Tällä hetkellä olen about 60% ostamisen kannalla. Tuolla olisi kätevä demota kuvia asiakkaille, tarpeeksi pieni että se kulkee kätevästi mukana webbailua, meiliä ja kalenterin käyttöä ajatellen. Eli siihen periaatteessa kaikkeen minkä pystyy tehdä iPhonellä tällä hetkellä mutta mikä sujuisi hiukan paremmin tietokoneella. Varsinkin tuohon kuvien esittämiseen iPhone on lähinnä säälittävä. Mutta reilun 2kg macbookkikin on turhan painava jatkuvasti mukana kulkevaksi vehkeeksi. Lopullisen ostopäätoksen ratkaisee kuitenkin melko pitkälle se, että tuleeko soneralta tuolle järkevän hintainen rinnakkaiskortti jolla voi käyttää samaa rajoittamatonta datapakettia mikä on iLuurissa tällä hetkellä, tai tuleeko tuohon kräkki jonka avulla saa nettijaon kännyn kautta.
 
Liittynyt
23.12.2009
Viestejä
484
Vähän harmittaa, nyt on sylis MBP15". Imac ja IPad vois olla kova kaksikko himassa. Luulen että toi tulee kuitenkin jossain vaiheessa hankittua. Ehkä odotan toista sukupolvea kuitenkin. Aika nopealta laite vaikuttaa youtube-videoiden perusteella.
 
Liittynyt
22.7.2006
Viestejä
2 082
Meinaan ostaa kesällä, kun käydään vaimon kanssa New Yorkissa. Tulee kotiin sohvasurffailuun ja medialaitteeksi reissuille. Tulevista appseista näkee sitten tuleeko muutakin käyttöä.
 
Liittynyt
6.8.2008
Viestejä
3 334
En kyllä keksi omalla kohdalla mitään käyttöä tuolle.
 
Liittynyt
14.3.2008
Viestejä
938
Mun mielestä siinä mennään jo metsään kun laitteelle pitää keksiä käyttötarkoituksia, eikä toisinpäin.
 
Liittynyt
25.1.2007
Viestejä
1 633
Alkanut vempele himoittamaan, vaikka sillä nyt en mitään erikoista teekään. Onko tuossa jotain käytännön merkitystä, miksei tuota voisi ostaa jenkeistä tai muualta (kielivalinnat,näyttöön avautuva näppäimistö ym.)? Dollarin kursilla irtoaa tuo halvin malli n. 360 eurolla.

Mielenkiintoinen arvostelu http://ptech.allthingsd.com/20100331/apple-ipad-review/
 
Liittynyt
8.7.2006
Viestejä
766
Alkanut vempele himoittamaan, vaikka sillä nyt en mitään erikoista teekään. Onko tuossa jotain käytännön merkitystä, miksei tuota voisi ostaa jenkeistä tai muualta (kielivalinnat,näyttöön avautuva näppäimistö ym.)? Dollarin kursilla irtoaa tuo halvin malli n. 360 eurolla.

Mielenkiintoinen arvostelu Apple iPad Review: Laptop Killer? Pretty Close. | Walt Mossberg | Personal Technology | AllThingsD
Yleensä Applen tuotteissa on kaikki kielet ym., oli laite ostettu mistä päin maailmaa tahansa.
 
Liittynyt
22.7.2006
Viestejä
2 082
Totta. Ääkköset luultavasti puuttuu aluksi, koska laite on julkistettu ainoastaan jenkeissä?
Mutta softapäivityksellä sekin korjataan kun tulee myyntiin ääkkösmaahan.

Ipadin oma appstore ei toimi jenkkilän ulkopuolella, mutta koneella koneella appstoreen pääsee. Tämäkin kuitenkin muuttuu kunhan aikaa kuluu. Kaiken kaikkiaan laite on sama, mistä sen sitten ikinä ostaakaan.
 
Liittynyt
19.12.2007
Viestejä
3 537
Sinänsä mielenkiintoinen uutuus, mutta Suomeen rantautuessaan päälle pakolliset suomilisät ja monopoliyritys myymään sitä(?) niin ei kiitos.

Jos tuon oikeasti haluaa niin täytyy USA:sta käydä hakemassa.
 
Liittynyt
14.12.2005
Viestejä
6 483
Tarkoitus on ostaa kun tulevat myyntiin kivijalka liikkeisiin, joissa voi vähän testailla ennen ostoa. Omaan käyttötarkoitukseen riittävät ominaisuudet, mutta hypistellään nyt laitetta kuitenkin ensin.
 
Liittynyt
22.6.2005
Viestejä
4 703
Ikä
43
Käyttäjät tyrmistyivät iPadin teknisistä ongelmista


Applen iPad saapui Yhdysvalloissa kauppoihin lauantaina. Analyytikkoarvioiden mukaan laitetta on myyty pääsiäisviikonloppuna jopa 600 000 – 700 000 kappaletta. Applen oman ilmoituksen mukaan ensimmäisenä päivänä kaupaksi meni 300 000 iPadiä.

Uutiset käyttäjien kokemista laitteen teknisistä ongelmista ovat jo alkaneet levitä. Applen tarjoamat tukifoorumit ovat täyttyneet vihaisten käyttäjien kirjoituksista, jossa valitellaan pääasiassa heikkoa wlan-yhteyttä ja usb-lataamisen hitautta. Osa käyttäjistä on jo lähettänyt maagisen tabletin takaisin valmistajalleen, kertoo Infoworld-lehti.

Ongelmat vaikuttavat todellisilta. Tabletin 3g-malli ilmestyy vasta huhtikuussa, joten käyttäjät ovat riippuvaisia wlan-yhteydestä päästäkseen internetiin. Ensimmäiset arvostelijat ovat kokeneet iPadin soveltuvan erityisen hyvin netin selailuun ja sähköpostien lukemiseen, joten ilman internetiä laite on lähes tarpeeton. "Yhden tai kahden palkin" yhteydet ovat selkeä ongelma.

Wlan-ongelma ei hoidu softapäivityksellä. Heikon yhteyden syy on laitteiston wlan-antennissa, joten yhteyden parantamiseksi Applen tulisi vaihtaa laitteen antenni. Mikäli ongelma ei mystisesti korjaannu, Apple saattaa joutua massiivisten toimenpiteiden eteen.

Toiset käyttäjät kertovat ongelmista yrittäessään ladata iPadiaan toisen koneen usb-liittimen kautta. Yleisin ongelma vaikuttaa olevan synkronointiin ja lataukseen kuluva, ikuisuudelta tuntuva aika.

Laitteen mukana tulevassa ohjeessa Apple ilmoittaa, että iPadin voi ladata myös kytkemällä sen toisen koneen usb-liittimeen. Yhtiö varoittaa usb-lataamisen olevan hitaampaa kuin laitteen mukana tulevan virtalähteen avulla lataaminen. Koneiden synkronointiin kuluva aika vaikuttaa kuitenkin hiertävän käyttäjiä. Arviot pelkkään koneiden synkronointiin kuluvasta ajasta vaihtelevat puolesta tunnista seitsemään tuntiin.


MikroPc/Tietoviikko
 
Ylös