Vastaa viestiketjuun

Jaahas, suomalaiset syövät siis kuitenkin terveellisesti, mutta vain liian paljon. Yllättäen taas päädyttiin tähän. :hyper:


Tai sitten ne syö ihan sopivan paljon, mutta ne vaan liikkuu liian vähän. Ruokavaliossa ei ole vikaa, vika on kaikessa muussa ja geeneissä. Ja elintasosairaudet sen kun jyllää...


 

Perunan kohdalla tuolla on varmasti ihan oikeasti jonkin verran merkitystäkin imeytymisnopeuteen. Kun taas sitten vaikka leivän ja puuron kohdalla sitä muuta hidastavaa ei syödä, kun sipaistaan vaan 0,3 grammaa kevytmargariinia leivän päälle ja lisäksi yksi salaatinlehti.


Ja saa toki laittaa faktatietoa siitä kuinka paljon se muu ateria hidastaa niiden tärkkelysten aiheuttamaa insuliinipiikkiä. Monien ihmisten kokemusten mukaan ainakin se liika tärkkelys vaikuttaa haitallisesti myös aterian osana.



Toisaalta taas sitten voi miettiä, että kuinka paljon karkkien imeytymisnopeuteen vaikuttaa se, että syökö niitä vaikkapa tunnin päästä ruokailusta, kun mahassa on vielä muutakin ruokaa. Entäs aterian kanssa amerikkalaisittain nautittu kokis, sehän tuskin voi olla ollenkaan epäterveellistä, kun hampurilaisen rasvat, protskut ja kasvikset hidastaa sen imeytymistä? :rock:


Mihin maitojunaa käytetään?
Back
Ylös Bottom