Vastaa viestiketjuun

Eikö tämä nyt ole jo aika moneen kertoon sanottu, että leipä, peruna, riisi, jne. nostaa insuliinitasoja yhtä paljon tai jopa enemmän kuin valkoinen sokeri? Ja laskepa huviksesi tilastoista, että kuin suuri osa suomalaiset glykeemisestä kuormasta tulee sokerista ja kuinka suuri osa noista "terveellisistä" ja "hitaista" tärkkelyksistä. ;)


Ja tokihan virallisissa suosituksissa taitaa sokerin kohdalla olla suosituksena korkeintaan 10 E%. Eli suositusten mukaan syömällä sitä sokeriakin saa vetää aika paljon...



Mitä sitten tulee suosituksiin ja niiden noudattamiseen, niin tottahan se on, ettei kaikki niitä noudata kovin hyvin. Mutta ihmisten ruokatottumukset ovat kuitenkin koko ajan menneet lähemmäksi suosituksia. Rasvaa ja varsinkin tyydyttynyttä rasvaa syödään koko ajan vähemmän jne. Eipä näytä vaan tuo suositusten noudattaminen auttavan elintasosairauksien kanssa.


Kun joku asia otetaan puheeksi, niin mikä nostetaan pöydälle?
Back
Ylös Bottom