• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Ampparipesien hävittäminen

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Ei mun muistini mukaan tästä ole keskusteltu...ainakaan hyvään toviin.

Eli onko vinkkejä ampparipesien hävittämisestä hankalissa paikoissa. Mulla taas yksi, jumalauta parvekkeen laudoituksen välissä katoksen osalla. Sinne ei juuri vettä sada. Huomasin nuot pienet lentävät paskat kun maalailin kaiteita tuolla. Hyvä ettei päälle käyneet piikkeineen.

No tuo oli silleen helppo paikka että raidia laudanraosta perään. Kai ne siitä tokenee. Mutta joskus niitä on esim. vinillä minne pitäisi mennä ja mene sinne sitten jonkun myrkkypullon kanssa sohimaan niin pääset parhaassa tapauksessa sairaalaan.

Eli onko jotain edullisia vaatteita tätä tarkoitusta varten. Mehiläishoitajilla ainaki jotain "huppuja" ja muuten varmaan menee paksu haalari ja hanskat tai jotain?

Mutta millä aineella nuot tokenee parhaiten. Niitä kun sellasessa parin nyrkin kokosessa pallossa voi olla aika iso määrä. Ei viitti mennä enää kepillä sohimaan eikä raidia sumuttamaan 5 sentin päästä.

Milläs te muut näitä hävitettä? Saa toki kertoa niitäkin tarinoita miten niitä ei kannata hävittää, mullakin on sellainen.

Mökkinaapuri joskus varmaan 15 vuotta sitten. Ampiaispesä liiterissä, isohko sellainen. Kuningasajatus kännissä että pudottaa sen sellaiseen perunasäkkiin, säkki kiinni ja pihalle. No voitte arvata ettei ihan mennyt putkeen. Ensinnä pudotti sen päissään säkistä ohitte, sitten liiterin ovi oli mennyt kiinni ja yritti paniikissa saranapuolelta pihalle. Kai sitä 10-20 tapausta pisti, sairaalareissu siitä tuli.
 
Liittynyt
29.6.2007
Viestejä
397
Kai se kuningatar pitää saada nitistettyä jos myrkyllä meinaa. Mulla tuli toi pussi kans eka mieleen tai tuleen tuikkaus:-D
 
Liittynyt
28.3.2009
Viestejä
453
Hyttyshattu päähän, hanskat käteen ja iho kauttaaltaan piiloon. Muistaakseni paras aika murhata ne ällötykset on illalla tai alkuyöstä, kun ne kerääntyy pesään. Joskus on tullu hävitettyä pesiä ulkovarastosta silleen, että raidia pesään parina iltana ja sit pudottaa sen pesän pussiin, suosittelen kyllä selvin päin toimimista ja edelleen iho hyvin suojattuna :)

Edit. Olispa muuten siisti kokeilla jollain liekinheittimellä leffatyyliin!
 
Liittynyt
6.1.2005
Viestejä
2 956
joku vähän tehokkaampi imuri ja sillä vetelee pesän sisäänsä. sitten tukkii putken tai suihkuttaa myrkkyä sinne :thumbs:
 
Liittynyt
16.12.2002
Viestejä
6 576
Meillä hävitetty jollakin spray+tuli systeemillä, onneksi ei koskaan ole viellä tarvittu palokuntaa. Myös spray maali suoraan sinne pesän reikään jolloin maali sotkee siivet ja eivät pääse lentämään ja sitten siitä pussiin ja tuleen.
Edit viimeksi hävitettiin toholla yksi pesä.
 

jussi666

VIP
Liittynyt
8.2.2012
Viestejä
407
Ikä
47
Meillä ollut muutamana kesänä vastaavissa paikoissa ja muutaman öölin jälkeen tuli mieleen kokeilla sellainen idea, että raidia purkki sekä niin pitkä putken pätkä (ikean verho tanko täällä) et saa taivutettua sen menemään laudoituksen väliin mahdollisimman pitkälle ja sitten kulman taakse itse kompuran ja letkun kanssa. Raidia putkeen ja puhaltaa sopivalla paineella kompuralla höyryt pesän lähistölle. Täällä on muutama sviddun hankala ampparipesä saatu hävitettyä ilman pistoja :thumbup:
 

MTM1977

WTF
Mode
Liittynyt
15.9.2004
Viestejä
11 569
Meillä oli viime kesänä tehneet pesän takapihalla olevaan kantoon/maahan kannon ympärillä. Eli pesää ei varsinaisesti ollut näkyvissä, vain koloja josta ne perkeleet liikkuivat pesään ja takaisin.
Auringon laskettua vedin päälle maastopuvun, päähän ns. hirvikärpäslakin, eli verkolla varustetun hatun ja hanskat käteen (Nuohan ymmärtääkseni hakeutuvat paljaalle iholle, joten sitä ei saa jättää näkyviin yhtään). Kävelin pesälle ja pistin menemään purkillisen Raidin puutarhamyrkkyä.
Seuraavana iltana sama uusiksi.
Ei yhtään pistosta ja pesä hiljeni, eli mission accomplished :)
 
Liittynyt
5.8.2010
Viestejä
404
Aikoinaan kokeilin hävittää pesän puusta haulikolla. Ei ollu hyvä idea... Viidellä pistolla selvisin.
 
Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Oottelee iltaan että kaikki on lennelleet pesään, sitten vain Raidia koko purkki pesään. Eivät lähde enää lentoon sen jälkeen vaan kopisevat maahan sitä mukaa kun tulevat pihalle. (en anna takuuta kylläkään)
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Meillä oli muuten sellainen ihmisen pään kokoinen pesä puusta roikkuen ja noin vajana metrin korkeudella. Takapihalla metsikössä siis. Hiton kiva kun pennut ois sen huomanneet eka ja käyneet vähän tökkimässä. Niitä oli siellä miljoona. Annoin sille joku myöhäisempi ilta vähän vesiletkusta, mutta piti kyllä juosta kovaa. Oli vähän olutta naposteltu, ei näin jälkikäteen ehkä taas se paras idea mutta paikka oli sellanen että pääs karkuun.

Täytyy jostai Tokmannilta käydä hakeen joku tuollainen päähine, muutenhan sitä nyt löytyy haalaria ja hanksaa tuollaiseen tarpeeseen.
 
Liittynyt
11.12.2011
Viestejä
406
Omenapoimurilla hyvin suojattuna otin varaston katosta pesän pussiin, ja upotus vesitynnyriin. Siellä piti yön yli ja homma oli ok.
 
Liittynyt
18.8.2003
Viestejä
5 420
Joskus 80 luvulla olin mummolassa ja bongattiin vajasta about jalkapallon kokoinen ampiaispesä. Siellä se oli perunalaatikoiden sisään rakennettuna ja laatikoita jokunen pinossa. Kerättiin kiviä ja käytiin pesää heittelemässä. Ampiaiset antaa lähtöjä ja naskalit ihan kauhuissaan ja eiku uusiksi... ja uusiksi. Pappa oli siinä jonkinmoisessa nousuhumalassa ja hermostu meidän hommiin, että perkele tuollaista, kun ampiaiset vielä pistää. Kova komento tuli pesältä pois. Eihän se tietty sit papalle riittänyt. Se kiskas kumisaappaat jalkaan, käveli vajaan, vippas siitä perunalaatikot toisinpäin ja tallo pesää ja lopuksi hyppi siinä tasajalkaa. Ei se sentään shortseissa tota tehnyt mutta ei sillä kyllä mitään kunnon suojiakaan tavanvaatteita kummallisemmin ollut.

En tajua vieläkään miten pappa siitä selvis ilman pistoja. Ampiaspesä meni ihan tuusannuuskaksi eikä siinä mitään kivitettävää enää ollut seuraavana päivänä. Oli ne ampiaiset ainakin kivien perään ihan saaketin vihaisia, mutta tollanen kertakaikkinen täysi sodankäynti laittoi pistiäiskoneet hiljaiseksi.
 
Liittynyt
6.4.2009
Viestejä
1 856
Jos pääset siihen pesän hollille hyvin niin laita uretaania sinne sisään. Toimii hyvin myös maa-ampiaisiin.
 
Liittynyt
16.5.2002
Viestejä
1 345
Kaupunki
Oulu
Tää otsikko on kyllä sellainen, että herättää mielessä uinuvan pikkupojan eloon. Harmi kun en ole päässyt vuosiin tuhoamaan ampparipesää. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että ei helvetti millään raidilla aleta myrkyttään. Mielummin napsii vaikka airsoft pyssyllä pesän kylkeen niin monesti, että kuningatar kuolee ja mielellään vielä pikkupäissään. Ei tod näk eka kerralla kuole, mutta hyvä niin. Riittää hupia moneksi illaksi.
 
Liittynyt
30.7.2003
Viestejä
5 148
Jos pääset siihen pesän hollille hyvin niin laita uretaania sinne sisään. Toimii hyvin myös maa-ampiaisiin.
Maa-ampiaisiin toimii myös loraus dieseliä.
 
Liittynyt
23.5.2005
Viestejä
124
Kannattaa tosiaan odottaa iltaan jolloin aktiviteetti pesästä sisään- ja ulos on vähäisempää. Sen jälkeen pari pulloa raidia (tai muuta myrkkyä) perään jotta ovat tarpeeks seesteisiä ellei jopa raatoja. Pesä kantoon ja viet sen ulkogrilliin/tulen kestävään ämpäriin ja tuikkaat palamaan.

Noita tollasia hattuja oli ainakin vaiheessa (kesäkuussa) tuolla Jyskän Varastomyymälässä, hinta joku 6e ja oli ihan käypä peli.
 
Liittynyt
28.6.2002
Viestejä
4 320
Ikä
38

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
41
Tämä oli kyllä mahtava, taas uusi käyttötarkoitus uretaanille :)
Juu ja etenkin vaikka siinä terassilla. Sotkee ihanasti ne terassilaudat. Suosittelen myös ehdottomasti esim. räytäslautojen väliin oleviin pesiin. ;)

Ei mutta joo, uretaanilla hoideltu joskus pari murkunpesää että eiköhän sillä ampparitkin saa tokeneen jos vaan on sellanen paikka että voi suhautella huolella.

Tai sitten pitää hommata sellanen "avaruuspuku" mitä on esim. puhallusvillaukoilla ja käydä vaan puristamassa se pesä käsin paskaksi.
 
Ylös