• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Adblockia kännyyn

Liittynyt
5.3.2013
Viestejä
610
On alkanut noi 3-4 mainosbanneria tekstien välissä vituttamaan ihan huolella. Hidastaa sivujen latautumista ja vaikeuttaa lukemista, joten lähdin miettimään, että onko kännyille jotain lisäosaa chromeen, että saa nuo mainokset pois?

Mike tulee varmaan räyhäämään tägän jotain ilmaisesta foorumista, mutta pitäis vähän miettiä käyttökokemustakin eikä vain ahneuksissaan läväyttää sivuja täyteen mainoksia.
 

RSH

VIP
Liittynyt
31.10.2013
Viestejä
1 251
Ikä
43
Kaupunki
Satakunta
Ja itse ahneuksissasi haluat käyttää palvelua ilman mitään vastinetta?

Ei näitä palveluita ilmaiseksi pysty kukaan ajamaan, hyvä ympäristö maksaa ihan ison pinon euroja. Itse blokkaisin adblocker käyttäjät koko palvelusta pois.
 
Liittynyt
5.3.2013
Viestejä
610
Kai sullakin jokin raja on kuinka paljon olet valmis "maksamaan" palvelusta. Mulla se raja menee siinä, kun mainoksia on niin paljon että niiden häiritseminen menee saatavan palvelun edelle. Nyt mainoksia on liikaa sisältöön nähden. Jos adblockilla ne saa pois häiritsemästä niin sehän on vain hyvä asia. Vähän sama asia kuin veroissa ja lafferin käyrässä, jossain vaiheessa ahneus johtaa siihen, että ihmiset alkavat väittelemään niitä.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 187
En kyllä ymmärrä yhtään tuota ajatusta, että sivuston käyttäjällä olisi joku velvollisuus mainoksia katsella, jos ne kerran omaa käyttökokemusta haittaa. Palvelun tarjoaja tekee se, mikä hänelle on parasta, ja käyttäjä ihan samalla tavalla.

Ja eikö mainosten arvo tällaisella sivustolla mitata lähinnä niiden synnyttämissä klikkauksissa, joten eikö se ole ihan sama näkyykö joku mainos jollekin vai ei, jos kyseinen henkilö ei mainosten linkkejä kummassakaan tapauksessa klikkaa? Vai päätyykö mainostajalle jotain kautta tieto siitä, miten iso osa sivuston kävijöistä käyttää mainosten estoa?

Suoraan aiheeseen, niin testasin joskus Androidille ja Firefoxille adblockeria, eikä toiminut kyllä oikein mitenkään. En jaksanut säätää enempää ja katselen nyt siis luurilla selatessa myös mainokset.
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
7 916
Ikä
49
Kaupunki
US of A
Ja eikö mainosten arvo tällaisella sivustolla mitata lähinnä niiden synnyttämissä klikkauksissa, joten eikö se ole ihan sama näkyykö joku mainos jollekin vai ei, jos kyseinen henkilö ei mainosten linkkejä kummassakaan tapauksessa klikkaa?
Mainoksia voi yleensä ostaa CPM (hinta siitä, että tuhat käyttäjää näkee mainoksen) tai CPC (hinta per klikkaus) perustaisesti. Eli ei ole sama varsinkaan siinä tapauksessa, että mainostajalta laskutetaan CPM hinta vaikka blokkeri on estänyt näytön käyttäjälle.
Vai päätyykö mainostajalle jotain kautta tieto siitä, miten iso osa sivuston kävijöistä käyttää mainosten estoa?
Tähän on olemassa ratkaisuja, missä mainos sisältää pätkän Javascriptiä, joka yrittää haistella, näkeekö käyttäjä mainosta vai ei.

Aika monelle sivulle on myös ilmestynyt blokkerin haistelevaa koodia, joka kieltäytyy näyttämästä sisältöä, ellei blokkeria disabloida.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 187
Tähän on olemassa ratkaisuja, missä mainos sisältää pätkän Javascriptiä, joka yrittää haistella, näkeekö käyttäjä mainosta vai ei.

Aika monelle sivulle on myös ilmestynyt blokkerin haistelevaa koodia, joka kieltäytyy näyttämästä sisältöä, ellei blokkeria disabloida
Tuohon ensimmäiseen lauseeseen viitaten, niin arvelinkin, että näin voisi nykyään jo olla. Jälkimmäiseen olen törmännyt itsekin, mutta aika harvakseltaan lopulta. Ei taida yksikään normikäytössä olevista sivuista olla tuollainen, ja jää yleensä käymättä, jos tulee tuo ilmoitus. En usko, että olen yksin tuon viimeisen kanssa.

Yhtä kaikki: minusta palveluntarjoajat ja mainostajat voivat kehittää omia ratkaisujaan adblockerien kiertämisessä ja mainosten näyttämisessä, ja käyttäjät taas tekevät ratkaisun sen suhteen, haluavatko mainoksia katsella vaiko eivät ja toimivat sen mukaisesti. Ei tuon mainosten hinnoittelunkaan pitäisi loppukäyttäjää kiinnostaa tippaakaan, vaan on palvelutarjoajan ja mainostajan välinen asia ratkaista.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 105
Kaupunki
Pirkanmaa
Chrome vaihtui firefoxiin puhelinselaimena juuri tuon adblockin saatavuuden vuoksi. Hyvänä esimerkkinä toimi vaikka ihan tää pakkis, jos samaa mainosta pukkaa kolme peräjälkeen ja neljäs joku muu. Eli neljä mainosta putkeen niin hieman ampui yli.

Oma luuri on vielä lippulaivamallia ja 4G liittymä, niin silti jo keskustelua ladatessa joutui venailla kuten ISDN:llä konsanaan kun mainoksia ladattiin ensin pieni, mutta ärsyttävä hetki. Mainokset pois adblokilla niin jo latas sivun kerrasta, taas mainokset takas niin johan kesti ladata. Ei siis ollut edes selaimesta kiinni.

Firefox muuten antaa kuunnella youtubeakin näyttö kiinni :)

Ja en muuten käytä adbockia joka sivulla tietokoneella, juuri sen takia että en täysin vapaamatkustaja halua olla. Jos mennään käyttökokemuksen yli, niin päällä pysyy.
 
Ylös