• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Ääntä eristävät verhot

Liittynyt
8.1.2012
Viestejä
1 632
Asun erään valtaväylän vieressä, josta liikenteen aiheuttama melu on alkanut pikkuhiljaa ottaa pannuun. Tavallisista verhoista en ole huomannut olevan kovin paljoa apua, eli jokin radikaali ratkaisu olisi järjestettävä, jotta melua saisi kuriin. Eli kohteena on seinusta, jossa kulkee verhokiinnikkeet koko matkalta, ja jossa on yksi 1.5x1.5m ikkuna sekä ovi parvekkeelle.

Näiden eteen olen mietiskellyt jonkinlaista massiivista ääntä eristävää verhoa, mutta en ole vielä onnistunut löytämään sopivaa. Ulkomailla on eräs firma josta luin jutun nimeltä douglas textiles, mutta en onnistunut löytämään pajan verhoja mistään. Yksi vaihtoehto olisivat raskaat äänieristysverhot joissa on vissiin lyijymassaa tmv. vinyyliä sisällä ja joilla melun saisi kuriin luultavasti tosissaan, mutta ovat aika kalliita ja, noh, teollisuushalleihin tarkoitettuja.. :)

Eli kaikki hyvät neuvot ovat erittäin tervetulleita. Verhokiskoja on tosiaan kaksin kappalein, eli verhoja voi laittaa kahdet päällekkäin.
 
Liittynyt
27.5.2004
Viestejä
1 514
Kaupunki
susirajalla
Onko ikkunat 2- vai 3-kerroksiset? Veikkaan et monikerroksisemmat ikkunat auttas huomattavasti paremmin ku mitkään verhot. Kotitalouksiin tarkotetuilla välineillä aika hankala saada äänieristäviä verhoja, mieleen tulee lähinnä jotain paksua vahakangasta joista ompelee kolminkertaset verhot, tms, asia erikseen sitten kestääkö verhokiskot ja koukut tuommosta painoa...
 

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
8 079
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
Molton - kankaastahan nuo AV-hörhöt vääntää verhoja, mutta riittääkö se tuohon.
 

Huppe

Iso Kingi H.
VIP
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 117
Ikä
44
Molton - kankaastahan nuo AV-hörhöt vääntää verhoja, mutta riittääkö se tuohon.
Moltonia joo, enpä sitten tiedä onko tuolla sen kummempia ääntä ERISTÄVIÄ vaikutuksia, mutta ainakin akustoivia on. Samaa kangastahan käytetään Tennispalatsissa, sibelius-akatemiassa jne.
Itsellä on myös tuosta verhot. Kyllähän nuo varmasti jonkinverran auttavat kun pistää reilusti tuota kangasta. Itse tilasin Thomannilta:
http://www.thomann.de/fi/stairville_buehnenmolton_schwarz.htm

Minä panostaisin nyt ensin ikkunoihin jne.

Henkilökohtaisesti muuttaisin pois moisesta kämpästä. Tikkurilan ytimessä tuli joskus asuttua, sekä Tehtaankadulla Ullanlinnassa ja voi helkkari sitä mekkalaa aina.
 
Liittynyt
14.11.2006
Viestejä
3 958
Myös ikkunan ja oven tiivisteet kannattaa tarkistaa.
Jes. Ikkunoiden tiivistys on ainoa tehokas keino saada oikeesti tuloksia aikaan. Verhoilla saat akustoitua huonetta, mutta ääneneristykseen niillä on vain nimellinen vaikutus. Tai sitten niitä verhoja pitäis oikeesti olla paljon ja lisäksi tiiviisti kattoa ja lattiaa vasten. Pehmeä verho absorboi korkeita ääniä, mutta liikenteen matalataajuuksinen melu ei niihin pysähdy.
 
Liittynyt
7.4.2012
Viestejä
25
Joo ei kannata moltonilla lähtee eristämään, joutui pistämään turhan monta kerrosta siihen hommaan :D Onkohan noi ääneneristykseen markkinoidut ikkunat rahan arvosia?
 
Liittynyt
14.11.2006
Viestejä
3 958
Ikkuniden äänen eristys perustuu tiiveyteen ja paremmin ääntäeristävien ikkunoiden teho perustuu paksumpiin laseihin, eli massaan. Syvempi karmi, missä lasien väli pidempi väli parantaa myös eristävyyttä jonkin verran..
 
Liittynyt
18.6.2009
Viestejä
1 090
Moltonilla on enempi sellainen peittävä ja pimentävä käyttötarkoitus.
 
Ylös